Reifer -RAPORTTI: FF Jaro jatkoi MP:n ahdinkoa


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja FF Jaro kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

15.8.2021 Ykkönen: MP – FF Jaro 1 – 2(0-1)

Maalit:
41. Jeremiah Streng 0-1
62. Macauley Chrisantus 0-2
90. Antti Ulmanen 1-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Arjan Goljahanpoor, Roope Kantola, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen (90+4. varoitus), Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Aatu Manninen <-> Niila Forsell (60. varoitus)
71. Roope Kantola <-> Jesse Jäppinen
71. Arjan Goljahanpoor <-> Eero Ylönen
85. Topi Keskinen <-> Antti Ulmanen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Topi Keskinen
FF Jaro: Jeremiah Streng

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonathan Dunyin

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään taas Urskin huippukuntoisella nurmella pelattiin Ykköstä, kun MP:n vieraaksi oli saapunut FF Jaro Pietarsaaresta. Vieraat tekivät yhden maalin enemmän ja tärkeät sarjapisteet matkasivat Pietarsaareen 1-2(0-1) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun pirteästi ja Jonne Urosen vartioimalla MP -maalilla nähtiin pari kiperää tilannetta. Joni Remesaho laukoi sivuverkkoon ja Tyler Reidin laukaus blokattiin kulmapotkuksi. Vieraiden alkurynnistystä helpotti miesylivoima, kun Juuso Tarvaisen silmäkulmaan laitettiin pukukopissa pari tikkiä ja sitten Tarvainen palasi kentälle. Kotijoukkuekin heräili hiljalleen peliin mukaan ja Samsonilla oli pari puolittaista paikkaa: laukaus meni ohi ja puskun vieraiden maalivahti Mykyta Savchenko torjui helposti. Kotijoukkueen syöttöpeli oli ajoittain tosi heikkoa ja hyökkäyspelistä ei meinannut tulla mitään. Lisäksi viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa ja vieraiden alakerta pääsi pääsääntöisesti aika helpolla. Molemmilla oli useita kaukolaukauksia, mutta niiden tarkkuus oli huonoa ja vedot viuhuivat sekä ohi että yli maalin. Ottelun avausmaali nähtiin muutama minuuttia ennen taukoa, kun vieraiden liukkaan Jeremiah Strengin tilanne kuivui ensin kokoon, mutta Markus Kronholm syötti Strengin uudelleen vauhtiin ja nuorukainen harhautti vauhdilla päälle tulleen Juuso Tarvaisen ja sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan, 0-1. Tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

MP aloitti toisen jakson pienellä hallinnalla, mutta kunnon maalipaikkoja kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan. Reilun tunnin jälkeen vieraat siirtyivät jo kahden maalin johtoon, kun hetki aikaisemmin kentälle tullut Macauley Chrisantus oli kulmapotkussa takatolpalla aivan vapaana ja hänellä oli helppo työ puskea pallo verkkoon, 0-2. Vajaa parikymmentä minuuttia ennen loppua molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin maalit, mutta sekä Strengin läpiajo-osuma että Oliver Kangaslahden vapaapotkun jälkitilanteesta laukoma maali tuomittiin paitsioiksi ja peli jatkui 0-2 -lukemissa. Kotijoukkue haki kovasti kavennusosumaa ja vaihdoilla haettiin myös lisää tuoreita jalkoja ja juoksuvoimaa. Jarolle avautui MP:n panostaessa hyökkäykseen muutamia maukkaita vastahyökkäyksiä, mutta nämä tilanteet kotijoukkueen alakerta hoiti ja vieraiden lisäosumat jäivät tekemättä. Vieraiden maalille nähtiin useampi lähellä piti -tilanne ja Mykyta Savchenko torjui useamman yrityksen. Lopulta varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla MP iski ansaitun kavennusmaalin, kun useampi pelaaja pääsi yrittämään maalintekoa, mutta lopulta vaihtomies Antti Ulmanen laukoi pallon verkkoon, 1-2. Lisäajalla paine jatkui Savchenkon maalilla, mutta parista hyvästä erikoistilanteesta palloa ei saatu maaliin asti ja näin MP kärsi kolmannen peräkkäisen tappion.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pettynyt omiensa pelaamiseen.

– Meidän perustekemisemme oli tänään heikkoa! Syötöt olivat huonoja, olimme laiskoja ja teimme paljon vääriä ratkaisuja.

– Jos jotain hyvää pitää etsiä, niin lopussa saimme sentään hyvää painetta aikaan.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykköstä viikon päästä sunnuntaina, kun Gnistan saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 16/8 (50%) – 12/5 (42%)
Kulmapotkut 5 – 8
Rikkeet 19 – 5
Varoitukset 2 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 480/388 (81%) – 418/311 (74%)
Haastot 204/102 (50%) – 204/102 (50%)
Ilmakamppailut 55/25 (45%) – 55/30 (55%)
Ohitukset 36/18 (50%) – 38/20 (53%)
Taklaukset 47/27 (57%) – 40/22 (55%)

Ruudun ottelukooste: