Reifer -RAPORTTI: EIF oli selvästi parempi


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

EIF oli tänään selvästi parempi joukkue Tammisaaren keskuskentällä.

10.10.2020 Ykkönen: EIF – MP 3 – 0(2-0)

Maalit:
6. Daren Smith 1-0
30. Smith rp. 2-0
83. Smith 3-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi (30. varoitus), Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Walid Abdelali, Dudu, Jiri Haikonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Matti Kohonen, Niila Forsell, Toni Tahvanainen

Vaihdot:
46. Juuso Tarvainen <-> Niila Forsell
73. Topi Keskinen <-> Toni Tahvanainen
73. Walid Abdelali <-> Matti Kohonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi kauden toiseksi viimeisen vierasottelun, kun joukkue matkasi EIF:n vieraaksi Tammisaareen. Kotijoukkue oli tänään huomattavasti parempi ja terävämpi, näin pisteet jäivät Tammisaareen 3-0(2-0) -lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkue EIF:n hallinnassa ja kuudennella peliminuutilla Jonne Uronen sai kaivaa pallon ensimmäisen kerran selkänsä takaa, kun Zacharias Ekström pelasi pallon linjan taakse ja Darren Smith karkasi maalintekoon. MP oli aika lailla puolustuskannalla ja EIF painoi päälle. Urosen maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne. MP sai ensimmäinen maalipaikan 29. peliminuutilla, kun Topi Keskinen katkaisi tammisaarelaisten syötön ja oli yksin maalivahti Yann-Alexandre Fillionin kanssa. Fillion pääsi kuitenkin niin lähelle Keskistä, että laukaus osui maalivahtia jalkoihin. EIF hyökkäsi nopeasti vastaan ja tilanteesta tuomittiin rankkari, kun erotuomari Peiman Simani näki tilanteessa käsivirheen, kun Yassin Daoussin liukui estämään maalia. Rankkarin laukoi varmasti verkon perukoille Darren Smith, 2-0. Vielä ennen taukoa kotijoukkueella oli muutama mahdollisuus kasvattaa johtoa, mutta MP kesti nämä yritykset tuurilla ja taidolla.

MP muutti vähän ryhmitystään tauolla ja teki yhden vaihdon, kun Niila Forsell korvasi Juuso Tarvaisen. Darren Smith jatkoi pirteitä otteitaan kotijoukkueen hyökkäyksessä, mutta Jonne Uronen torjui parikin kertaa eteläafrikkaisen yrityksen ja kertaalleen hänen laukauksensa meni yli maalin. Topi Keskinen rakensi itselleen hienon laukaisupaikan 56. peliminuutilla, mutta tälläkin kertaa EIF -maalivahti torjui nuorukaisen yrityksen ja Topin avausmaali Ykkösessä jäi vielä odottamaan itseään. Tammisaarelaisten kokenut keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela pääsi parikin kertaa laukomaan hyvästä paikasta, mutta toinen laukaus meni ohi ja toisen Reetu Räsänen blokkasi. Vartti ennen loppua MP:llä oli mainio paikka kaventaa, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Dudu pääsi puskemaan Aatu Mannisen keskityksestä, mutta kotijoukkueen kanadalaismaalivahti Fillion torjui näyttävästi ja MP:n avausmaali jäi tekemättä. EIF:llä oli useampi paikka lisätä johtoaan ja lopulta 83. peliminuutilla Darren Smith kruunasi iltansa hattutemppuun ja sijoitti seinäpelin päätteeksi pallon tarkasti takanurkkaan, 3-0. Loppu olikin sitten pelailua ja loppuvihellyksen odotusta. Näin neljän tappiottoman pelin jälkeen MP sai maistaa tappion karvasta kalkkia.

Päävalmentaja Juha Pasoja myönsi reilusti kotijoukkueen paremmuuden.

– EIF oli tänään huomattavasti parempi joukkue. Ensimmäisen puoliajan otan kyllä omaan piikkini, sillä tein tänään väärän taktisen valinnan.

– Tänään ei oltu oikein pelissä mukana. Meidän syöttöpelimme oli heikkoa ja kaksinkamppailuissa emme olleet riittävän vahvoja.

– Toisella jaksolla pelimme oli vähän parempaa, mutta se ei tänään riittänyt.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa ensi viikon perjantaina, kun Urskin iltavaloissa vastaan asettuu MYPA.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 57 – 43
Laukaukset 17/10 (59%) – 4/3 (75%)
Kulmapotkut 3 – 1
Rikkeet 11 – 14
Varoitukset 2 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 696/607 (87%) – 433/342 (79%)
Haastot 164/92 (56%) – 164/72 (44%)
Ilmakamppailut 36/21 (58%) – 36/15 (42%)
Ohitukset 34/21 (62%) – 35/18 (51%)
Taklaukset 42/24 (57%) – 43/22 (51%)