Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Matti Kohonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Dudu, JiriHaikonen, Joonas Nissinen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

64. Toni Tahvanainen <-> Dudu
83. Antti-Ville Räisänen <-> Niila Forsell
83. Matti Kohonen <-> Jiri Haikonen
83. Aatu Manninen <-> Reetu Räsänen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Jonathan Dunyin
AC Oulu: Anselmi Nurmela

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP:llä jatkui tiivis tahti Ykkösen otteluissa, kun tänään hyväkuntoisella Urskin nurmella vastaan asettui sarjakärki AC Oulu. MP laittoi kovasti kampoihin oululaisille, mutta siitä huolimatta sarjapisteet matkasivat pohjoiseen 0-1(0-0) -lukemin.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta asti selvä, kun AC Oulu piti huomattavasti enemmän palloa ja MP puolusti tiiviinä joukkueena. Pallon hallinnasta huolimatta vieraat eivät luoneet mitään kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja. Muutamia kaukolaukauksia nähtiin, mutta nämä yritykset menivät ohi Jonne Urosen vartioiman MP -maalin. Vieraiden paras maalipaikka oli 38. peliminuutilla, kun Matti Kohonen blokkasi Jere Aallikon laukauksen. Kotijoukkueen ainut kunnon maalipaikka oli muutama minuutti ennen taukoa, kun Matti Kohonen laukoi terävästi etukulmaan, mutta Juhani Pennanen torjui tämän laukauksen jalallaan kulmapotkuksi. Ensimmäinen jakso ei muodostunut miksikään klassikoksi ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Vierailla oli muutama puolittainen maalipaikka heti toisen jakson alkupuolella. Suurin osa näistä yrityksistä meni kuitenkin ohi, mutta Anselmi Nurmelan kaukolaukauksen Jonne Uronen torjui kulmapotkuksi. Vastaavanlainen tilanne nähtiin myös toisessa päädyssä, kun Juhani Pennanen nyrkkeili Aatu Mannisen noston yli maalin. 72. peliminuutilla MP:n alakerta nukahti hetkeksi ja vieraat iskivät oikeasta laidasta. Vauhtikone Loorents Hertsi keskitti pallon maalille, Niklas Jokelainen oli ensimmäisenä pallossa ja puski avausmaalin, 0-1. Maalin jälkeen MP yritti saada kirivaihdetta päälle ja pelin painopiste siirtyikin oululaisten maalille, jossa nähtiin useampi lähellä piti -tilanne. Viimeisellä kympillä MP teki vielä kolme vaihtoa samaan aikaan ja näin haettiin tuoreita jalkoja kentälle. MP pelasi lopun kolmen alakerralla ja panosti hyökkäykseen, mutta kovasta yrityksestä huolimatta tasoitusosumaa ei saatu tehtyä. Näin MP kärsi niukan 0-1 -tappion ja AC Oulu jatkaa edelleen tappiottomana Ykkösen kärjessä, kun puolet peleistä on pelattu. MP löytyy kahdeksannelta sijalta.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli tappiota.

– Tänään saimme pidettyä oululaiset aika hyvin poissa maalipaikoilta, mutta sitten meille sattui yksi harmittava nukahdus ja kaveri iski siitä maalin.

– Tänään yrityksemme ei vaan riittänyt. AC Oulu on kääntänyt itselleen tällaisia pelejä koko alkukauden, joten ei tämä tulos ollut mikään yllätys.

– Lopussa saimme hyvin painetta vastustajan päätyyn ja vähän paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä maalinkin, mutta tänään ei vaan uponnut. Tappiosta huolimatta voimme jatkaa pää pystyssä eteenpäin!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja vastustajan näkemys ottelusta täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan ensi viikon lauantaina, kun edessä on taas matka länsirannikolle, missä vastaan asettuu KPV.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 40 – 60