Reifer -ENNAKKO: Tappioton AC Oulu saapuu huomenna Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 30.8. klo 18.30 Ykkönen: MP-AC Oulu Urski
otteluisäntä: Rantakone
ottelupallot: P.R.V-Asennus Oy

MP:n osalta tiivis ottelutahti Ykkösessä jatkuu, kun huomenna pelataan kahden vierasottelun jälkeen taas Urskissa. Ensimmäisen kierroksen päättävässä ottelussa vastaan tulee Ykkösen piikkipaikalla oleva sarjan ainut tappioton joukkue AC Oulu. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Ykkösessä kaudella 2015, jolloin kumpikin voitti yhden ottelun ja kertaalleen pelattiin runsasmaalinen tasapeli.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan ja anniskelualueella mahtuu vain noin 50 henkeä. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja.

AC Oulu on ollut tällä kaudella vakuuttava, vaikka viimeisestä neljästä ottelusta kolme onkin päättynyt tasan. Oululaisilla on kymmenen pelatun ottelun jälkeen 24 pistettä (7 voittoa ja 3 tasapeliä, maaliero 14-5). Maalintekijätilaston kärjestä löytyy kolmen maalin Aapo Heikkilä ja Niklas Jokelainen sekä kahden maalin miehet Jere Aallikko ja Anselmi Nurmela. Oululaiset tulevat varmasti sillä mielellä Mikkeliin ja Urskiin, että tappioton putki jatkuu ja sarjan piikkipaikka on heidän hallussa, mutta MP yrittää kovasti laittaa kapuloita rattaisiin.

Kahden tasapelin jälkeen MP palasi taas voiton makuun, kun MYPA kaatui vieraissa Toni Tahvanaisen alkuhetkien maalilla 0-1 ja Jonne Urosen muutama mahtava torjunta mahdollisti voiton. MP löytyy tasaisesta Ykkösen keskikastista seitsemänneltä sijalta kymmenen pelatun ottelun jälkeen 14 sarjapisteellä (4 voittoa, 2 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 12-14). MP:n paras maalintekijä tähän mennessä on ollut kolme maalia viimeistellyt Antti-Ville Räisänen. Aatu Manninen ja Walid Abdelali ovat tehneet kaksi maalia ja maalin miehiä löytyy viisi. MP:llä on huomenna edessä iso haaste ja hyvän puolustuspelin lisäksi myös hyökkäyspäässä tarvitaan onnistumisia, jos ja kun sarjapisteitä halutaan saada. Tähän mennessä MP on ollut parempi vieraissa kuin kotona ja tähän on ehdottomasti saatava muutos, sillä vieraat ovat saaneet ihan liikaa pisteitä Urskista. Keskiviikon joukkueeseen tulee yksi muutos, kun silloin huilannut Joonas Nissinen on taas mukana ja Eero Ylönen jää kokoonpanon ulkopuolelle.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan parempaa esitystä kuin Myllykoskella.

– MYPA -pelin voiton jälkeen valmistautuminen AC Oulu -peliin on mennyt palautuessa ja henkisesti valmistautuessa kotiotteluun sarjakärkeä vastaan.

– Huomenna on vastassa hyvä ja kokenut joukkue, joka on pystynyt kääntämään tiukkoja pelejä edukseen ja on sen takia ansaitusti kärkipaikalla.

– Meille tärkeintä on saada jalat ja pallo liikkeelle tiukan pelirupeaman päätteeksi. Henkisellä puolella mitataan nyt meidän vahvuus, kun rasitus on ollut kovaa. Tavoite on parantaa pallollista peliä, ettei jouduta puolustamaan liian pitkiä jaksoja ja luoda tarpeeksi maalipaikkoja, jotta edellytykset voitolle olisi olemassa.

Eroakiireestä.fiennakkovideosta kapteeni #13 Jiri Haikosen ja #18 Topi Keskisen tunnelmat ennen huomista AC Oulu -kotipeliä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 9663 MP-AC Oulu 4,50 – 3,70 – 1,68 sekä Vakio 1:ssä kohde 5.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)