Reifer -ENNAKKO: Taistelu sarjapaikasta jatkuu huomenna Kokkolassa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 10.10. klo 15.00 Ykkönen alempi jatkosarja: KPV-MP Kokkolan Keskuskenttä

Taistelu Ykkösen sarjapaikasta jatkuu huomenna Kokkolassa, missä Keskuskentän muovilla vastaan tulee edellisellä kierroksella Ykkösen sarjapaikan varmistanut KPV. Runkosarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa, kun MP oli kesäkuun alussa Urskissa 2-1 -lukemin parempi ja KPV voitti 1-0 elokuun alussa kotonaan.

Alemman jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kolme. Kokkolaisilla on 24 ottelun jälkeen 35 pistettä (9 voittoa, 8 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 29-26), kun taas MP:llä on 28 pistettä (7 voittoa, 7 tasapeliä ja 10 tappiota, maaliero 36-40). Säilyjän paikalla oleva MP on neljä pistettä edellä ensimmäistä Kakkoseen tippujaa MuSa:a, kun kolme sarjakierrosta on vielä pelaamatta.

KPV on viime aikoina ollut Ykkösen kuntopuntarin kärkijoukkueita ja heidän ylemmän jatkosarjan paikka meni runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa lisäajalla, kun RoPS nousi tasoihin. Kokkolalaiset ovat aloittaneet alemman jatkosarjan kahdella voitolla, kun ensin kaatui JIPPO Kokkolassa 1-0 ja viikko sitten HJK Klubi 04 vieraissa 1-2. KPV vahvistui heinäkuun siirtoikkunassa, kun joukkueeseen liittyivät norsunluurannikkolainen puolustaja Christ Kouadio, nigerialainen hyökkääjä Oke Akpoveta, tanskalainen keskikenttäpelaaja Kristian Andersen sekä hyökkääjä Severi Kähkönen. Tämän jälkeen joukkue on saanut pelinsä rullaamaan ja huomenna MP:llä on edessä iso haaste. KPV:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy kahdeksan maalia 12 ottelussa viimeistellyt Oke Akpoveta. Neljästi maalinteossa ovat onnistuneet Kristian Andersen sekä Charalampos Chantzopoulos, Harri Heiermann on osunut kolmesti, Justus Lehto kahdesti ja lisäksi löytyy kahdeksan maalin miestä.

MP aloitti alemman jatkosarjan tuloksellisesti hyvin, kun MuSa kaatui Urskissa selvin 5-2 -lukemin, mutta edellisellä kierroksella MP:n pelaaminen oli yllättävän vaisua ja PK-35 haki tärkeät sarjapisteet Urskista 2-3 -lukemin. MP on vieraissa ollut yksi Ykkösen huonoimmista joukkueista tällä kaudella, mutta huomenna on vakaa aikomus parantaa heikkoa vierassaldoa sekä jatkaa taistelua Ykkösen sarjapaikasta. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kolmekymmentäkuusi kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on yhdeksän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Neljästi maalinteossa on onnistunut Aatu Manninen sekä Antti Ulmanen ja kolmesti Killian Denoual sekä Jonathan Dunyin. Kahden maalin miehiä ovat Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi, Niila Forsell sekä Topi Keskinen ja maalin miehiä löytyy viisi. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia edelliseen tappiolliseen PK -peliin verrattuna, sillä edellisen ottelun pelikiellon takia huilanneet Topi Keskinen ja Jonathan Dunyin ovat taas mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna nähdä kentällä taistelevan MP -joukkueen.

– Tappiollinen PK-35 -peli on analysoitu ja katseet on suunnattu eteenpäin. Kautta on niin vähän jäljellä, ettei tässä enää mitään ihmeitä ehditä tekemään, vaan perustekeminen täytyy virittää huippuunsa ja pelaajien vireystilan mukaan valita avauskokoonpano.

– Huomenna lähdemme Kokkolaan hakemaan tärkeitä pisteitä rennolla ja rohkealla asenteella. Tiedämme vastustajan heikkoudet ja jos saamme hyödynnettyä ne, niin tulemme takaisin kolme pistettä rikkaampana. Viikko on harjoiteltu hyvin ja joukkue on valmis huomiseen koitokseen.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista KPV -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä ja täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: KPV-MP 1,65 – 3,95 – 4,20.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)