Reifer -ENNAKKO: Suomen Cup jatkuu huomenna Talissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 13.2. klo 19.15 Suomen Cup Ykkösen karsintalohko A: MP-HJK Klubi 04 Talin halli, Helsinki

Talvisista olosuhteista johtuen MP joutuu pelaamaan huomisen Suomen Cupin kotiottelun Talin hallissa. Vastaan tulee HJK Klubi o4, joka aloitti Cupin ottelut hallinnasta huolimatta 1-0 -tappiolla Joensuussa JIPPO:a vastaan. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Kakkosen A-lohkossa kaudella 2019, jolloin Mikkelissä pelattiin tasan ja Helsingistä MP haki sarjapisteet.

HJK:n farmijoukkue Klubi 04 voitti viime kaudella näytöstyyliin Kakkosen B-lohkon, jossa nuori joukkue ei hävinnyt otteluakaan. Klubi 04:n kokoonpanoa on yleensä aika vaikea ennustaa, sillä entisen maajoukkuepelaajan Mika Väyrysen valmentaman joukkueen kokoonpano vaihtelee pelistä toiseen. Kokemusta Klubi 04:n joukkueessa edustaa ex-Veikkausliigapelaaja Chris James. Nuoret pelimiesten joukossa löytyy monia tulevaisuuden tähtiä, joista suurimmat odotukset kohdistuvat 18 -vuotiaaseen Kai Meriluotoon, joka viime kaudella Kakkosessa viimeisteli 14 maalia 15 ottelussa. Nuori joukkue on varmasti huomenna sisuuntunut ja hakee innokkaasti avausvoittoa, kun Joensuussa pallonhallinnasta huolimatta ei sarjapisteitä tarttunut mukaan.

MP aloitti Cupin ottelut tasapelillä Gnistania vastaan vieraissa. Tauolla MP johti jo 0-2, mutta toisen jakson alkua oli vierailta heikko ja oulunkyläläiset tulivat tasoihin. Lopussa molemmilla oli vielä paikkoja voitto-osumaan, mutta lisäosumat jäivät tekemättä ja pisteet tasattiin 2-2 -lukemin. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia verrattuna viikon takaiseen Gnistan -peliin. Ranskalaisen Killian Denoualin siirtoa ei ole saatu maaliin, joten häneltä jää huominen peli vielä väliin.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan tasaisempaa suorittamista kuin Gnistania vastaan.

– Gnistan -peli on nyt käyty läpi ja siitä pelistä löytyi paljon hyviä asioita, joita olemme harjoitelleet alkutalven aikana sekä muutamia kehityskohteita seuraaviin peleihin parannettavaksi. Hyvää oli ensimmäisen puoliajan aktiivisuus ja varsinkin prässipeli, joka toimi välillä erinomaisesti. Myös pallollinen peli oli ajoittain rohkeaa ja pystyimme pelaamaan maata pitkin palloa eteenpäin linja kerrallaan. Parannettavaa jäi varsinkin toisen puoliajan alun koomailusta sekä reagoiminen vastustajan pelaamiseen. Rohkeus pelata katosi ja olimme puolustussuuntaan aivan liian passiivisia.

– Huominen vastustaja Klubi 04 on nuori ja taitava joukkue, joka haluaa hallita palloa. Sen he näyttivät JIPPO:a vastaan, vaikka tulos oli huono, olisivat he ansainneet pelistä enemmän. Me haluamme huomenna viedä omaa peliä eteenpäin ja jos siinä onnistumme, niin Helsingistä pitäisi olla tuomisina muutakin kuin kokemusta.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-HJK Klubi 04 3,00 – 3,40 – 2,10.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
22. Antti Voutilainen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)