Reifer -ENNAKKO: Suomen Cup alkaa huomenna Gnistanin vieraana


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 6.2. klo 16.00 Suomen Cup Ykkösen karsintalohko A: Gnistan-MP Talin halli, Helsinki

Huomenna MP pelaa kauden 2021 ensimmäisen virallisen ottelun, kun Suomen Cupissa vastaan tulee rakas vihollinen vuosien varrelta Gnistan Oulunkylästä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti, kerran Cupissa ja kahdesti Ykkösessä, ja MP voitti kaikki nämä keskinäiset kamppailut. Huomenna on varmasti vastassa sisuuntunut vastustaja, joka haluaa muuttaa tuon viime kauden trendin.

Gnistanin päävalmentajana jatkaa kesken viime kauden Ricardo Duarte, joka sai joukkueensa loppukaudesta mahtavaan lentoon ja oulunkyläläiset säilyttivät hienosti paikkansa Ykkösessä, vaikka jossain vaiheessa sarjapaikan suhteen näytti jo todella haasteelliselta. Joukkueen pelaajistossa on tapahtunut jonkin verran muutoksia, mutta viime kauden lopun hyökkäyspään onnistujat Douglas Caé, Rony Huhtala, Lucas Morais sekä Masar Ömer jatkavat kaikki kelta-sinisten riveissä tälläkin kaudella. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet mm. maalivahdit Jiri Koski (EIF) ja Samu Volotinen (Apollon Limassol), toppari Gentrit Kovaqi (EIF) sekä hyökkääjä Eetu Kolu (TPS). Gnistan on palannut kolme harjoitusottelua tammikuussa ja hionut kuviotaan. Honka Akatemian kanssa pelattiin tasan 1-1, HJK Klubi 04 kaatui 2-0 ja FC Haka oli viime viikonloppuna 0-2 parempi kahdella toisen jakson maalilla.

Myös MP on pelannut tammikuun aikana kolme harjoitusottelua ja peli on ollut vielä aikamoista hakemista, mutta osittain tämä on johtunut siitä, että tammikuun otteluissa peräti 32 pelaajaa on käynyt pelaamassa ja näyttämässä osaamistaan MP:n riveissä. KuPS:ia ja JIPPO:a vastaan tuli tappiot ja derbyssä Pallo-Kissat kaatui niukasti 2-3. Huomenna sopimuspelaajista ovat sivussa armeijassa oleva kolmikko (Forsell, Jäppinen ja Leinonen), jalkavaivainen Peetu Kerminen sekä kipeänä ollut Antti Voutilainen. Helmikuun ajan MP:lle näyttöjä antaa JJK-kasvatti ja viime kaudella MYPA:ssa pelannut 25-vuotias keskikenttäpelaaja Arjan Goljahanpoor, joka on myös huomenna joukkueessa mukana. Lisäksi junioreista joukkueessa mukana ovat Arttu Loukiainen ja Veli-Matti Nuija. MP lähtee huomenna Taliin sillä mielin, että Cupin pisteet matkaavat mukana Mikkeliin, mutta edessä on varmasti tiukka taistelu kuten aina oulunkyläläisiä vastaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa kovasti kauden ensimmäistä virallista peliä.

– Mielenkiintoista aloittaa taas merkitykselliset pelit ja nähdä enemmän oman sarjan joukkueita.

– Käsittääkseni Gnistan on uusiutunut suunnilleen samanlailla kuin meidänkin joukkue eli runko saatu pidettyä hyvin kasassa.

– Pelissä tulemme näkemään paremmin meidän uusien pelaajien sopeutumista pelityyliimme ja samalla näemme, miten talvella harjoitellut asiat onnistuvat. Ja tärkein antihan näissä peleissä tuloksen lisäksi on kauteen valmistautuminen ja pelillisten asioiden kokeilu käytännössä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde  Gnistan-MP 2,30 – 3,50 – 2,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Arttu Loukiainen
6. Veli-Matti Nuija
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)