Reifer -ENNAKKO: Pienen tauon jälkeen pelit jatkuvat huomenna Pietarsaaressa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 11.9. 17.00 Ykkönen: FF Jaro-MP Pietarsaaren Keskuskenttä

Puolentoista viikon tauon jälkeen MP jatkaa huomenna Ykkösen otteluita, kun joukkue matkaa Pietarsaareen, missä Keskuskentän nurmella vastaan tulee FF Jaro. Pietarsaarelaiset ovat olleet MP:lle haastava vastustaja, sillä viime kaudella FF Jaro voitti molemmat keskinäiset ottelut ja vajaa kuukausi sitten FF Jaro oli Urskissa 1-2(0-1) -lukemin parempi.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta neljä ja kahdeksan. FF Jarolla on 19 pelatun pelin jälkeen 30 pistettä (8 voittoa, 6 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 24-20), kun taas MP:llä on 19 pelatun ottelun jälkeen 23 pistettä (6 voittoa, 5 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 26-30).

FF Jaro on ollut hyvä joukkue tämän kauden tasaisessa Ykkösessä ja joukkue on aivan kärkisijojen tuntumassa vain pisteen karsijan paikasta. Pietarsaarelaisten hyvä vaihde sai edellisellä kierroksella pientä takapakkia, kun PK-35 voitti Helsingissä 2-1.  Vaikka Jaro on sarjassa kärjen tuntumassa, niin kotiottelut eivät ole sujuneet niin hyvin kuin vierasottelut. Tähän mennessä pietarsaarelaisilla on vasta kaksi kotivoittoa, peräti kuusi tasapeliä ja tappio (maaliero 15-12). Jaron maalintekijätilaston kärjestä löytyy neljä maalia viimeistellyt Guillermo Sotelo ja kolmessa maalissa ovat Johan Brunell, Samuel Haglund sekä Tyler Reid. Kahden maalin miehiä on kolme ja maalin miehiä viisi.

Harmittavan JIPPO -tappion jälkeen edellisellä kierroksella MP pelasi Urskissa tasan 1-1 PK-35:n kanssa, kun Aatu Manninen vei ensin MP:n johtoon, mutta vieraat tasoittivat ottelun muutama minuutti myöhemmin ja enempää maaleja ei nähty, vaikka paikkoja oli kummallakin. Vieraissa MP ei ole voittanut tällä kaudella kuin kerran ja kolmesti on päädytty tasapeliin, loput viisi vierasottelua on päättynyt tappioon. Huomenna on tarkoitus parantaa tätä kehnoa vierassaldoa, tuoda tärkeitä sarjapisteitä mukana Mikkeliin ja taistella vielä yläloppusarjan paikasta. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentäkuusi kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on seitsemän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual sekä Aatu Manninen ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi, Antti Ulmanen sekä Niila Forsell. Maalin miehiä löytyy viisi. MP:n huomiseen kokoonpanoon tulee muutama muutos. Samson huilaa huomenna PK-35 -pelin lopussa tulleen kolhun takia, mutta Reetu Räsänen on taas pelikunnossa. Otto Hautamo on kipeänä ja toisena maalivahtina toimii B-junioreissa hyviä otteita esittänyt Timi Heikkinen.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna nähdä taistelevan joukkueen.

– PK-35 -pelin jälkeen saatiin huilata loppuviikko ja ladattua akut loppukauden tiukkoihin matseihin. Huomenna on vastassa Jaro, joka haki Mikkelistä 1-2 -voiton vahvan peliesityksen jälkeen. Jaro joukkueena on kokenut ja joukkueesta löytyy fyysistä voimaa sekä juoksuvoimaa. Minun mielestä se on vastustajajoukkueista vahvin, ketä vastaan ollaan pelattu tällä kaudella.

– Meidän valmistautuminen on sujunut hyvin ja Pietarsaareen lähdetään nälkäisenä hakemaan pinnat kotiin. Voi olla, että pelissä ei ole aivan tavanomainen kokoonpano, koska meillä on viikon sisään kolme peliä ja tämän takia pientä kierrätystä on pakko tehdä ehkä jo Pietarsaaressa. Oma pallollinen peli täytyy napsahtaa kohdilleen ja saada pitempiä syöttöketjuja, jotta emme joudu puolustamaan koko 90 minuuttia. Puolustuslinjojen tiiviys on myös tärkeää ja se, miten pystymme kääntämään riistojen jälkeen vastahyökkäyksiin. Tehokkuus maalipaikoissa on varmaan se
avainsana taas huomenna ja pyrimme suoriutumaan tehokkaasti Pietarsaaressa.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #28 Aatu Mannisen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista FF Jaro -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: FF Jaro-MP 1,68 – 3,90 – 4,10.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
30. Timi Heikkinen (mv)