Reifer -ENNAKKO: Napapiiriltä vieraita Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 11.7. klo 18.30 Ykkönen: MP-RoPS Urski
otteluisäntä: Kiinteistökehitys Naistinki Oy
ottelupallot: OW-Yhtiöt Oy

Ykkönen jatkuu MP:n osalta huomenna sunnuntaina, kun RoPS Rovaniemeltä saapuu vieraaksi helteiseen Urskiin. Sarja-avauksessa Rovaniemellä pisteet jaettiin 1-1 -lukemin. Edellisen kerran rovaniemeläiset ovat vierailleet Urskissa kaudella 2010, jolloin MP voitti Ykkösen kamppailun 2-1 -lukemin. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole enää rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäin sijoilta viisi ja kuusi. Rovaniemeläiset ovat keränneet kymmenessä ottelussa 13 pistettä (3 voittoa, 4 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 13-12), kun taas MP:llä on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen 14 pistettä (4 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 15-14).

RoPS sai edellisillä kierroksella kuuden voitottoman ottelun putken poikki, kun sarjakärki FF Jaro kaatui Rovaniemellä tapahtumarikkaassa ottelussa 3-1. Nyt Rovaniemeläisillä on alla kolme tappiotonta ottelua, kun kaksi edellistä vierasottelua Vaasassa ja Kokkolassa ovat päättyneet tasan. RoPS on kärsinyt kovasti loukkaantumisista, mutta heidän nuoret pelimiehet ovat hyvin vastanneet huutoon ja saamiinsa mahdollisuuksiin ja täyttäneet hyvin kokeneempien pelimiesten paikat. Simo Roiha sai toissa kierroksella maalitilinsä auki ja nyt hänellä on kasassa jo kolme osumaa kuten Srdan Vujaklijalla. Lisäksi löytyy viisi maalin miestä (Adams, Pyyny, Kuittinen, Hänninen ja Degerman). MP:n alakerta saa huomenna olla tarkkana Roihan sekä nuoriso-osaston kanssa.

MP:llä on alla neljä tappiotonta ottelua (3 voittoa ja tasapeli) ja hyvä harjoitusviikko, joten lähtökohdat huomiseen kamppailuun ovat mainiot. Edellisellä kierroksella kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseen Porissa, kun vauhdikas ja hyvätasoinen peli MuSa:a vastaan päättyi 2-2 -lukemiin. MP on tähän mennessä ollut yksi Ykkösen parhaista kotijoukkueista ja huomennakin on tarkoitus jatkaa tätä trendiä lähettäen RoPS pitkälle kotimatkalle ilman sarjapisteitä, kuten on tapahtunut parilla edelliselläkin heidän Urski -vierailullaan. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä viisitoista kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on viisi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Muut maalintekijät ovat olleet kahdesti osuneet Oliver Kangaslahti ja Killian Denoual sekä maalin miehet Aatu Manninen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Nuutti Laaksonen, Reetu Räsänen sekä Yassin Daoussi. Kokoonpanon kanssa on edelleen pieniä haasteita, kun osa pelaajista on vielä muutaman päivän karanteenissa ja lisäksi Juuso Tarvainen loukkasi jalkansa viikolla harjoituksissa. Kaikesta huolimatta MP saa jalkeille iskukykyisen joukkueen, jolla lähdetään hakemaan kolmatta peräkkäistä kotivoittoa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa kamppailua Ykkösen sarjapisteistä.

– Viime kierroksella me kävimme hakemassa taistelupisteen Porista. RoPS taas nappasi täyden pistepotin Jarolta värikkäässä ottelussa.

– Hieman pelityyliään suoraviivaistanut nuori joukkue tulee varmasti itseluottamusta uhkuen Mikkeliin. Meidän tehtävä on jatkaa  hyvää kotipelien putkea ja horjuttaa alusta asti rovaniemeläisten pelihuumoria. RoPS on tekonurmi joukkue ja heillä voi olla tiettyjä vaikeuksia norminurmella ja sen pitää näkyä sekä kääntyä meidän eduksi.

– Molemmilla joukkueilla on muutamia poissaoloja, mutta jalkeilla on kuitenkin vahvat joukkueet ja odotettavissa on vauhdikas ottelu. Jos ja kun saamme itsestämme parhaan irti, niin sen pitäis riittää kotivoittoon.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä #28 Aatu Mannisen tunnelmat ennen huomista RoPS -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-RoPS 2,30 – 3,40 – 2,75.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)