Reifer -ENNAKKO: MYPA saapuu huomenna Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: pe 16.10. klo 18.30 Ykkönen: MP-MYPA
otteluisäntä: Lumme Energia
ottelupallot: Verkkoverstas

Huomenna Urskin iltavaloissa MP:llä on mahdollisuus voitolla varmistaa Ykkösen sarjapaikka, kun vastaan asettuu MYPA. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti (Suomen Cup, harjoitusottelu ja Ykkönen) ja MP on voittanut joka kerta; samaa trendiä on tarkoitus jatkaa myös huomenna.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan ja anniskelualueella mahtuu vain noin 50 henkeä. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja. Muistathan, että vain terveenä saa tulla otteluun!

HUOM! Edellytämme tapahtumassa kasvomaskin käyttöä! Lisätietoa täältä. Jos Sinulta ei löydy kasvomaskia, niin porteilla on jaossa myös erä kasvomaskeja yhteistyössä Juniikki Oy:n kanssa.

Edellisen kierroksen 2-4 -tappio Gnistanille merkitsi sitä, että myllykoskelaiset hakevat ensi kaudella vauhtia Kakkosesta. Joukkue ei varmasti anna periksi, vaan tulee huomenna Urskiin taistelemaan tosissaan Ykkösen sarjapisteistä. MYPA löytyy Ykkösen sarjataulukosta viimeiseltä eli 12 sijalta ja he ovat keränneet 18 pelaamassaan ottelussa kuusi pistettä (voitto, 3 tasapeliä ja 14 tappiota, maaliero 15-50). MYPA:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kolmen maalin miehet kapteeni Juuso Laitinen, HIFK -laina Kevin Larsson sekä kokenut Jari Hassel. Loukkaantumisista koko kauden kärsinyt MYPA sai viime viikolla apuja KJP:n B-junioreista, kun Sasu Hernesniemi, Väinö Hietala ja Arttu Jormakka liittyivät joukkueen vahvuuteen. Kyseinen trio teki debyyttinsä Gnistan -pelissä ja esiintyikin pirteästi.

Neljän tappiottoman pelin jälkeen MP hävisi edellisellä kierroksella Tammisaaressa, kun kotijukkue EIF oli huomattavasti vahvempi ja vei sarjapisteet selvin 3-0 -lukemin. Huomenna MP:llä on tarkoitus palata taas voittokantaan ja näin varmistaa Ykkösen sarjapaikka myös ensi kaudeksi. MP löytyy Ykkösen sarjataulukosta kahdeksannelta sijalta ja 18 pelatun ottelun jälkeen kasassa on 25 pistettä (7 voittoa, 4 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 21-24). MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy neljän maalin Antti-Ville Räisänen ja seuraavilla sijoilla ovat Aatu Manninen (3), Walid Abdelali (2), Iiro Äijö (2), Toni Tahvanainen (2) sekä Jonathan Dunyin (2). Maalin miehiä on viisi ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP on tuloksellisesti pelannut Urskissa huonommin kuin vieraissa, mutta kaksi edellistä kotiottelua (Gnistan ja SJK Akatemia) päättyivät tärkeisiin kotivoittoihin ja samalla tahdilla on tarkoitus jatkaa myös huomenna. Tämä kuitenkin vaatii tekoja ja takki auki ei saa missään nimessä lähteä, vaikka vastassa on koko kauden ilman vierasvoittoa pelannut vastustaja. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia verrattuna edelliseen Tammisaaren vierailuun, kun Walid Abdelali on sivussa ja Antti-Ville Räisänen sekä Peetu Kerminen palaavat kokoonpanoon. Uuteena pelaajana kokoonpanossa on 19-vuotias A-junnuissa loppukauden pelannut Jesse Jäppinen, joka on pelannut hyvin Kolmosessa STPS:n keskikentällä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan tason nostoa verrattuna edelliseen EIF -vieraspeliin.

– Ottelut vähenee ja kausi lähenee huipennustaan. Vastassa on jo sarjasta Kakkoseen putoava MYPA, joka on kuitenkin taistellut hyvin viime peleissä ja meillä ei ole varaa minkäänlaiseen asennevammaan, jotta kotivoittojen putki jatkuisi.

– Huomiseen valmistautuminen on sujunut hyvin ja joukkue on valmiina esiintymään hyvällä taisteluilmeellä kotiyleisön edessä. Tarkoitus on löytää Tammisaaressa kadoksissa ollut yhtenäinen puolustuspeli sekä rohkea pallollinen peli, jolla saamme luotua tarvittavan määrän maalipaikkoja voittaaksemme ottelun.

Eroakiireestä.fi -ennakkovideosta #25 Juuso Tarvaisen ja päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista MYPA -kotipeliä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6716 MP-MYPA 1,35 – 5,00 – 6,60.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
7. Antti-Ville Räisänen
9. Peetu Kerminen
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Jesse Jäppinen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)