Reifer -ENNAKKO: MP kohtaa huomenna sarja-avauksessa suursuosikki KPV:n


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 5.7. klo 18.30 Ykkönen:MP-KPV Urski
otteluisäntä: Handelsbanken
ottelupallot: Betonointityö Nurminen Oy

Pitkä odotus on nyt ohi ja huomenna Ykkösen pelit alkavat MP:nkin osalta, kun Ykkösen suurin ennakkosuosikki KPV Kokkolasta saapuu vieraaksi Urskiin. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä kaudella 2010, jolloin kokkolalaiset voittivat molemmat ottelut.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen sarja-avauksen henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja.

Jani Uotisen valmentama kokkolaisryhmä avasi kauden viime viikonloppuna, kun KTP kävi hakemassa länsirannikolta arvokkaan pisteen, kun peli päättyi 1-1(1-1) -lukemiin. Simo Roiha teki kokkolalaisten maalin jo ottelun seitsemännellä peliminuutilla, mutta kotkalaiset tasoittivat reilu vartti myöhemmin. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigan karsinnassa TPS:lle taipunut KPV on pelaajabudjetiltaan ja nimilistaltaan tämän kauden Ykkösessä aivan omassa luokassaan, mutta kuten avausottelussa nähtiin, pitää homman toimia myös pelikentällä ja sarjapisteiden eteen on tehtävä iso työ. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa ärsytetty ryhmä, joka hakee kauden avausvoittoaan.

Viime viikkoisen voitokkaan harjoitusottelun (MP-MYPA 2-1) jälkeen MP huilasi viikonlopun ja sitten kaikki tekeminen ja ajatukset on suunnattu huomiseen sarja-avaukseen. MP:n kokoonpanosta puuttuu Matti Kohonen, joka kärsii viime syksynä toiseksi viimeisessä ottelussa ulosajosta johtuvaa pelikieltoa vielä tämän ottelun. Lisäksi loukkaantumisten takia sivussa ovat Santeri Karjalainen, Veeti Seppänen sekä Juuso Tarvainen. MP lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan sarjan kärkeen povattua KPV:tä.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna on edessä todella iso haaste.

– Mahtavaa, että kausi vihdoinkin alkaa, on sitä jo odotettukin ja valmistautuminenkin on tehty jo pari kertaa. Poikkeuksellisen valmistautumisen jälkeen on vaikea arvioida joukkueiden voimasuhteita, mutta KPV on eittämättä sarjan ennakkosuosikki ja on hienoa saada heidät sarja-avaukseen Mikkeliin, huippukuntoiselle Urskin nurmelle.

– KPV pelasi ensimmäisen ottelun ja tasasi pisteet KTP kanssa. Meillä on nyt ensimmäinen virallinen ottelu ja lähdemme otteluun rennolla, mutta aggressiivisella mielellä.

– Kotiotteluissa meidän pitää olla kuskin paikalla ja pitää huoli, että vierasjoukkueella on ikävä paluumatka kotikaupunkiin.

– Saamme jalkeille lähes terveen kokoonpanon ja haluamme pelata reilut 90 minuuttia viihdyttävää jalkapalloa, jossa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, toivottavasti enemmän KPV:n kenttäpuoliskolla. Jos yleisö lähtee Urskista iloisin mielin, niin sitten olemme onnistuneet. Tervetuloa huomenna sarja-avaukseen!

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 4546 MP-KPV 4,10 – 3,75 – 1,70.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
9. Firmino
10. Irfan Sadik
13. Jiri Haikonen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
28. Aatu Manninen
33. Sammy Ndjock (mv)