Reifer -ENNAKKO: MP ja VPS kohtaavat huomenna Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ti 3.8. 18.30 Ykkönen: MP-VPS
otteluisäntä: Osuuskauppa Suur-Savo
ottelupallot: MPY

Huomenna tiistaina MP pelaa taas Ykköstä, kun VPS Vaasasta saapuu vieraaksi Urskiin. Saa nähdä, missä kunnossa on ennen viikonloppua huippukunnossa ollut Urskin nurmi, kun siihen viikonloppuna on heitelty moukaria, kiekkoa ja keihästä. Tänään ei edes valmistavaa harjoitusta päässyt Urskiin tekemään, kun kenttää yritettiin laittaa pelikuntoon. Toukokuun lopussa VPS oli kotoisalla Elisa Stadionilla selvin 3-0(2-0) -lukemin parempi ja viime kaudella molemmat keskinäiset ottelut päättyivät 2-2 -tasalukemiin. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole enää rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä. Huom! Otteluisäntä Osuuskauppa Suur-Savon S-Etukortilla on vapaa pääsy otteluun!

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja kuusi. Vaasalaiset ovat keränneet 12 pelaamassaan ottelussa 20 pistettä (5 voittoa, 5 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 18-15), kun taas MP:llä on 13 pelatun ottelun jälkeen 19 pistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 20-18).

VPS vaihtoi valmentajaa kesäkuun loppupuolella ja nyt vaasalaisten penkin päässä seisoo entinen apuvalmentaja Jussi Nuorela. Vaasalaisilla on alla kaksi maukasta Pohjanmaan derbyvoittoa, kun KPV kaatui vieraissa 1-2 ja FF Jaro kotona 2-1, joten huomenna Urskiin saapuu itseluottamusta uhkuva vastustaja, joka haluaa pysyä voittokannassa ja iskuetäisyydellä Ykköstä johtavasta RoPS:sta. VPS:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kokeneet pelimiehet Sebastian Strandvall sekä Kalle Multanen, jotka molemmat ovat viimeistelleet neljästi. Kolmessa maalissa on Steven Morrissey ja kahdessa Riku Jääskä sekä Luqman Kassim. Lisäksi löytyy kolme maalin miestä. Vieraissa vaasalaisten esitykset eivät ole tuloksellisesti olleet kovin hyviä ja toivottavasti sama tahti jatkuu myös huomenna.

MP pelasi voitokkaan HJK Klubi 04 -pelin jälkeen perjantaina Turussa, missä päädyttiin 2-2 tasapeliin TPS:ä vastaan Aatu Mannisen ja Killian Denoualin onnistuessa maalinteossa. MP on tähän mennessä ollut yksi Ykkösen parhaista kotijoukkueista, mutta taas vieraissa on ollut tuloksellisesti vaikeampaa. Huomenna on tarkoitus jatkaa tätä trendiä ja lähettää vaasalaiset kotimatkalle ilman sarjapisteitä. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentä kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Aatu Manninen. Maalin miehiä löytyy viisi. MP:n kokoonpano on täysin sama kuin edellisessä vieraspelissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan hyvää esitystä kotoisessa Urskissa.

– Huomenna on vastassa Vepsu, joka on napsinut samaan tahtiin pisteitä kuin mekin. Heidän joukkueesta löytyy kokemusta varsinkin hyökkäyspäästä. Herrojen Multanen, Strandvall ja Morrissey kanssa meidän täytyy olla tarkkana. Vaasa pelaa paljon linjoja ohittavia syöttöjä, johon pelaajat liikkuvat hyvin. Meidän on suunnattava vastustajan syöttölinjat muodon ulkopuolelle niin puolustamisemme helpottuu.

– Kävimme hakemassa taistelupisteen Turusta, missä kolme pistettäkään ei ollut kaukana. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vaikeaa sekä erityisesti toisen puoliajan alku aivan karmeaa. Liian paljon ja monella pelaajalla tuli alkuun huonoja hetkiä ja TPS pääsi 2-1 -johtoon. Sen jälkeen muutimme kolmen puolustuslinjaan ja ottelu lähti kääntymään meille, mutta loppukiri ei riittänyt kuin yhteen pisteeseen.

– Valmistavassa treenissä tsekataan vielä, ketkä ovat täydessä iskussa ja valmistaudumme hyvin Vaasan kaatoon. Urskissa on vain yksi joukkue, joka määrää ja se ollaan me. Toivottavasti paikalle tulee paljon kannattajia, jotka saavat poistua ottelusta hymy huulilla nautittuaan meidän esityksestä.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #1 Jonne Urosen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista VPS -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Vaasalaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-VPS 2,18 – 3,45 – 2,90.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)