Reifer -ENNAKKO: MP ja EIF kohtaavat huomenna Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 16.8. klo 18.30 Ykkönen: MP-EIF, Tammisaari Urski
otteluisäntä: OP Suur-Savo
ottelupallot: OW-Yhtiöt Oy

Huomenna sunnuntaina pelataan Urskissa taas Ykköstä, kun MP kohtaa edellisellä kierroksella voittokantaan palanneen EIF:n Tammisaaresta. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran helmikuun puolessa välissä Suomen Cupissa, kun EIF haki pisteet Urpolasta 0-2(0-1) -lukemin. Ykkösessä edelliset kohtaamiset olivat kaudella 2015, jolloin EIF voitti kaikki keskinäiset kohtaamiset.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan ja anniskelualueella mahtuu vain noin 50 henkeä. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja. Otteluisäntä OP Suur-Savon korteilla normaalihintaisen (15 €) lipun saa kahdeksalla eurolla.

Tammisaarelaiset löytyvät tasaisen Ykkösen viidenneltä sijalta. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen heillä on 14 pistettä (4 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 14-6). Huomenna MP:llä on vastassa todella maaliahne trio, sillä kaikki EIF:n maalit ovat jakautuneet kolmen pelaajan kesken. Eteläafrikkalainen keskikenttäpelaaja Ayabulela Konqobe on osunut viidesti kuten myös hänen maamiehensä hyökkääjä Darren Smith. Vielä viime kaudella MP:n hyökkäyksessä pelannut Juuso Liukkonen on myös aloittanut pirteästi pelit Ykkösessä ja hänellä on kasassa neljä maalia. Eli MP:n puolustus maalivahti Jonne Urosen johdolla saa huomenna venyä parhaimpaansa, että tammisaarelaiset pidetään ilman maalia.

Hienon Gnistan -taisteluvoiton jälkeen MP:n esitys Seinäjoella oli heikko ja SJK Akatemia otti kauden ensimmäisen voittonsa MP:n kustannuksella 1-0 -lukemin. Viime peleissä MP:n puolustuspeli on ollut suhteellisen hyvää, mutta hyökkäyspäässä maalipaikat ovat olleet vähissä ja vastustajien puolustukset ovat päässeet aika helpolla. MP on seitsemäntenä sarjataulukossa seitsemän pelatun ottelun jälkeen yhdeksällä pisteellä (3 voittoa ja 4 tappiota, maaliero 8-11).  Maalinteossa on tähän mennessä onnistunut kaikkiaan kuusi pelaajaa, joista Antti-Ville Räisänen sekä Aatu Manninen ovat osuneet kahdesti ja maalin miehiä on neljä. Irfan Sadik loukkasi polvensa maanantaina Seinäjoella ja hän on pitkään sivussa. Loukkaantumisen takia sivussa ovat myös Firmino, Niila Forsell sekä Juuso Tarvainen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan tason nostoa edelliseen SJK Akatemia -otteluun verrattuna.

– Hyvä, että tulee peli nopeasti hävityn SJK Akatemia -pelin jälkeen ja päästään taas katsastamaan asioita, mitä tappio pelistä opimme.

– Puolustuspeli oli hyvää muutamaa keskitystilannetta lukuun ottamatta. Puolustaminen koko joukkueena on parantunut ja nyt vastassa oleva EIF heittää hyvän haasteen meidän puolustamiselle. Pari pelaajaa on hyvä huomioida EIF:ltä eli Smith ja Liukkonen.

– Hyökkäyspeli jätti taas paljon parantamisen varaa varsinkin vastustajan boxin lähellä ja boxissa. Meidän täytyy löytää enemmän rohkeutta ja uskallusta hakea vaikeampiakin ratkaisuja, jotta saisimme luotua maalipaikkoja, Seinäjoella liian monesti käännyimme pois ja pelasimme väärään suuntaan. Liikkeisiin sekä ajoituksiin olemme hakeneet harjoituksissa toistoja ja toivottavasti se näkyy huomenna.

Päävalmentaja Juha Pasojan sekä #7 Antti-Ville Räisäsen tunnelmat huomisesta löytyvät eroakiireestä.fiennakkovideosta.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyy täältä. (på svenska 🇸🇪)

Ottelu on Pitkävedossa kohde 3126 MP-EIF 2,85 – 3,55 – 2,15 sekä Vakio 1:ssä kohde 3.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
24. Jonne Uronen (mv)
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
30. Veikka Stålhand (mv)