Reifer -ENNAKKO: MP haluaa voittaa huomenna kahden tasapelin jälkeen


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ke 15.9. klo 18.30 Ykkönen: MP-MuSa Urski
otteluisännät: Säästöpankki
ottelupallot: Rakennusliike Ola Oy

Tiivis tahti Ykkösen viimeisillä kierroksilla jatkuu, kun taas huomenna pelataan täysikierros. Vuorossa on runkosarjan viimeinen kotiottelu, kun Urskin iltavaloissa vastaan tulee MuSa Porista. Heinäkuun alussa Porissa pisteet tasattiin 2-2 -lukemin. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kahdeksan ja kaksitoista. Porilaiset ovat keränneet 20 ottelussa 20 pistettä (4 voittoa, 8 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 21-36), kun taas MP:llä on 20 ottelun jälkeen 24 pistettä (6 voittoa, 6 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 28-32).

Hyvän alun jälkeen porilaiset ovat valahtaneet Ykkösen viimeiseksi. MuSa sai pitkän tappioputkensa poikki toissa kierroksella, kun KPV kaatui hyvän taistelun jälkeen Porissa 1-0. Viime perjantaina porilaiset vierailivat Turussa, missä TPS oli parempi 3-0 -lukemin. Porilaiset pyrkivät pelaamaan suoraviivaisesti ja heidän joukkueensa vahvistui siirtoikkunassa, kun joukkueeseen liittyi hyviä tehoja Ykkösessä tehnyt Fareed Sadat. Vieraissa MuSa:lla on ollut aika vaikeaa ja kotijoukkueen on huomenna tarkoitus lähettää porilaiset takaisin kotimatkalle ilman pisteitä. MuSa:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy kolmen maalin miehet Matias Koskinen ja Itävaltaan siirtynyt John Frederiksen. Kahdessa maalissa ovat Samu-Petteri Mäkelä, Rudi Dieter, Juho Heikkinen, Joonas Lakkamäki sekä Jyri Kiuru. Lisäksi heidän riveistä löytyy neljä maalin miestä.

MP:llä on alla kaksi tasapeliä, kun Urskissa PK-35:sta vastaan peli päättyi 1-1 ja edellisellä kierroksella MP nousi Pietarsaaressa loppuhetkillä ansaittuun tasapeliin Antti Ulmasen maalilla. Avausmaalin lauantaina puski Juuso Tarvainen. Vieraissa MP on esiintynyt tuloksellisesti aika heikosti, mutta kotoisessa Urskissa pisteitä on tullut suhteellisen mukavasti ja tätä samaa suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomenna ja taistella vielä yläloppusarjan paikasta. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentäkahdeksan kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on seitsemän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual, Aatu Manninen sekä Antti Ulmanen ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Niila Forsell. Maalin miehiä löytyy kuusi. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia Pietarsaaren peliin verrattuna. Juuso Tarvainen huilaa huomenna edellisessä pelissä tulleen jalkavamman takia ja kapteeni Antti-Ville Räisänen on kipeänä. Samson on taas pelikunnossa ja hän palaa kokoonpanoon, samoin kuin SavU:ssa mukavasti maaleja tehnyt nuori Santeri Karjalainen.

Päävalmentaja Juha Pasoja, jonka 2+1 -vuotinen jatkosopimus julkaistiin tänään, haluaa nähdä omiltaan rohkeaa pelaamista.

– Pietarsaaresta haimme vieraspisteen, joka oli kovan taistelun tuloksena ansaittu. Pelaajat onnistuivat hyvin molempiin suuntiin ja perusasioista suoriuduttiin todella hyvin. Huominen peli MuSa:a vastaan tulee nopeasti, mutta uskon, että palautuminen on tapahtunut ja pienellä kierrätyksellä mennään, jotta saadaan tuoreita jalkoja kentälle.

– MuSa:n kuntokäyrä on vähän samanlainen kuin meilläkin ja elokuu oli heiltä todella heikko, mutta se on nyt historiaa ja huomenna taistellaan tärkeistä pisteistä. Meillä on mahdollisuus voitolla päästä vielä taistelemaan ylemmän loppusarjan paikasta runkosarjan viimeisessä ottelussa.

– Lähdemme hakemaan pelillisesti ehjää suoritusta ja pientä parannusta Jaro -pelin pallolliseen rohkeuteen. Puolustuspelissä tiiviys sekä puhe ovat niitä juttuja, millä me saamme oman maalin pidettyä puhtaana. Toivotaan hyvää keliä huomiselle ja kotiyleisön raivokasta kannustusta runkosarjan viimeisessä kotipelissä!

Eroakiireestä.fi -ennakossa #3 Reetu Räsäsen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista MuSa -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-MuSa 1,75 – 3,90 – 3,80.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)