Reifer -ENNAKKO: MP haluaa voittaa huomenna Gnistanin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 22.8. 18.30 Ykkönen: MP-Gnistan
otteluisäntä: LähiTapiola Savo-Karjala
ottelupallot: SE Sähkö Oy

Huomenna on taas kotipelipäivä, kun Urskiin saapuu vieraaksi Gnistan Helsingistä. Oulunkyläläiset ovat olleet viime aikoina MP:lle mieluisa vastus, sillä viime kaudella MP voitti kaikki kolme kohtaamista. Tällä kaudella talven Suomen Cupissa päädyttiin tasapeliin ja kesäkuun puolessa välissä MP haki sarjapisteet Oulunkylästä 0-2 -lukemin Samsonin sekä Jonathan Dunyinin maaleilla. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta kuusi ja kahdeksan. Gnistanilla on 24 pistettä 17 ottelun jälkeen (7 voittoa, 3 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 27-23), kun taas MP:llä on 16 pelatun ottelun jälkeen 19 pistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 21-24).

Todella hyvän vaiheen ja Ykkösen sarjakärkeen pääsyn jälkeen myös Gnistan pelaa nyt vaisumpaa vaihetta, sillä edellisestä kuudesta ottelusta viisi on päättynyt Gnistanin tappioon. Edellisellä kierroksella Gnistan sai kuitenkin tappioputkensa poikki, kun PK-35 kaatui derbyssä selvin 4-1 -lukemin. Portugalilaisluotsi Ricardo Duarte joukkoineen on tehnyt todella hyvää työtä Oulunkylässä ja Gnistanin riveistä löytyy useita todella hyviä pelimiehiä, kuten Ykkösen maalipörssin ykkönen Douglas Caé, puolustuksen johtohahmo Fabian de Abreu sekä keskikentällä puolustavassa roolissa pelaava joukkueen kapteeni Omar Jama. Siirtoikkunan aikana joukkue on vielä vahvistanut portugalilaisella puolustaja Óscar Barroksella, joka debyytissään hoiti melkein kaikki Gnistanin erikoistilanteet ja näistä tuli pari maalia. Gnistanin maalintekijätilaston kärjestä löytyy 11 maalia viimeistellyt Douglas Caé, Topi Järvinen (3), Rony Huhtala (2) ja Akseli Lehtojuuri (2). Lisäksi löytyy kahdeksan maalin miestä. Vuosien varrella MP ja Gnistanin ottelut ovat olleet tiukkoja taisteluja ja sellainen on varmasti huomennakin tiedossa, kun molemmat haluavat varmasti voittaa tärkeän ottelun.

MP ui nyt tuloksellisesti syvissä vesissä, sillä alla on kolme tappiota ja neljä voitotonta ottelua. Huomenna kurssi olisi saatava käännettyä ja päästävä taas sarjapisteiden makuun. Edellisellä kierroksella Jaro haki pisteet Urskista 1-2 -lukemin, kun MP pelaaminen jätti paljon toivomisen varaa. Lopussa MP sai sentään hyvää painetta pietarsaarelaisten maalille ja teki Antti Ulmasen toimesta kaivatun maalin. MP:n hyvä kotivire on nyt kääntynyt heikompaan suuntaan, kun alla on kaksi kotitappiota. Huomenna on taas tarkoitus esiintyä hyvin Urskin nurmella ja lähettää Gnistan kotimatkalle ilman sarjapisteitä. MP ja Gnistan löytyvät tällä hetkellä Ykkösen kuntopuntarin pohjalta, joten kumpikin haluaa varmasti huomenna täydet pisteet ja taistella ylemmän loppusarjan paikasta. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentäyksi kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Aatu Manninen. Maalin miehiä löytyy kuusi. MP:n kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin edellisissä otteluissa. Arjan Goljahanpoor on sivussa pikkuloukkaantumisen takia, mutta Antti-Ville Räisäsellä on taas paikat kunnossa treeneissä saadun kolhun jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna omiltaan tason nostoa.

– Jaro -pelin anti on sulateltu ja käyty läpi asiat, mitkä ei toiminut. Perustekeminen molempiin suuntiin oli viime sunnuntaina heikkoa. Ainoita hyviä juttuja oli viimeinen kymppi, loppukiri sekä taistelu, jotka ei valitettavasti riittäneet kuin yhteen maaliin. Jaro oli vahva ja kokenut joukkue ja emme missään nimessä hävinneet huonolle joukkueelle.

– Gnistania vastaan meidän perustekeminen täytyy olla hyvällä hyvällä tasolla, jotta pisteet jäävät Mikkeliin. Gnistan osoitti viime pelissä vaarallisuutensa eritoten erikoistilanteissa. Meidän on löydettävä hyvä aggressiivinen fiilis puolustaa omaa maalia sekä rohkeus pelata nöyrää jalkapalloa ylöspäin, niin huomenna tulos on hyvä. Nyt toivotaan hyvää keliä ja paljon yleisöä  kannustamaan meidät voittoon!

Eroakiireestä.fi -ennakossa #18 Topi Keskisen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista Gnistan -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisten vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-Gnistan 1,83 – 3,90 – 3,45.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)