Reifer -ENNAKKO: MP haluaa katkaista huomenna tappioputkensa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: pe 4.6. klo 18.30 Ykkönen: MP-KPV Urski
otteluisäntä: Disec
ottelupallot: Metsäsairila Oy

Huomenna MP:llä on edessä kauden kolmas kotiottelu, kun KPV Kokkolasta saapuu vieraaksi Urskiin. Viime kaudella keskinäiset ottelut päätyivät vierasvoittoihin. Koronavirusrajoitteiden vuoksi ottelutapahtumamme henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Tämän hetkisten rajoitusten aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1 500 paikkaan. Lisätietoja löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kahdeksan ja kaksitoista. Kokkolalaiset ovat keränneet neljässä ottelussa viisi pistettä (voitto, 2 tasapeliä ja tappio, maaliero 5-5), kun taas viidesti pelanneella MP:llä on pisteitä neljä (voitto, tasapeli ja 3 tappiota, maaliero 5-10).

KPV aloitti Ykkösen 0-2 -vierasvoitolla HJK Klubi 04:sta. Sen jälkeen vuorossa oli tasapelit kotona TPS:ää ja vieraissa VPS:ää vastaan. Edellisellä kierroksella FF Jaro haki pisteet Kokkolasta 0-2 -lukemin. Viime kauteen kokkolalaiset lähtivät suurin odotuksin, mutta tuloksena oli Ykkösen kahdeksas sija, jota he tällä kaudella pyrkivät parantamaan aikalailla muuttuneella joukkueella. Maalivahtiosastolta heiltä löytyy kolme Ykkösen tason maalivahtia, joista KuPS-laina Hemmo Riihimäki on pelannut alkukaudesta kolme ottelua ja MP:n riveissäkin esiintynyt Miika Töyräs yhden. Puolustuksen kantavia voimia ovat kreikkalaistoppari Charalampos Chantzopoulos, joka on tehnyt jo kaksi maalia, jenkkipuolustaja Kyle Curinga sekä Jarosta siirtynyt Stanley Amuzie. Hyökkäys on mennyt viime kaudesta uusiksi ja siellä maalintekoa yrittävät kongolaishyökkääjältä Dominique Malonga, japanilainen laituri Takanori Yokochilta, joka on kärsinyt loukkaantumisista, kolumbialainen Angel Zapata sekä KuPS:sta lainattu Eetu Rissanen. Kokkolalaiset saapuvat huomenna Urskiin päävalmentaja Niko Kalliokosken johdolla hakemaan kauden toista voittoa kolmen voitottoman ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen lähtökohdat huomiseen ovat tuloksellisesti vielä huonommat kuin vierailla, sillä tasapelin ja voiton jälkeen nyt on alla kolme tappiota ja Ykkösen sarjataulukosta MP löytyy viimeiseltä sijalta. Huomenna on korkea aika saada tuo tappioputki poikki. Jaksojen alut ovat olleet MP:lle todella heikkoja ja vastustajat ovat rokottaneet armottomasti MP:n virheistä. Edellisessä pelissä Vaasassakin peli oli VPS:lle vartin jälkeen jo 2-0 ja on vaikea taistella sarjapisteistä, kun vastustaja päästetään heti alussa karkuun. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä viidesti ja kahden maalin miehiä on kaksi: Oliver Kangaslahti sekä Samson Ebuka ja Aatu Manninen on onnistunut kertaalleen maalinteossa. Huomenna on tarkoitus saada maalintekijätilastoon uusia miehiä. Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, sillä Vaasassa jalkaansa loukannut Yassin Daoussi huilaa huomisen ja Arjan Goljahanpoor on taas toipunut pelikuntoon. Päävalmentaja Juha Pasoja on myös tervehtynyt ja hän johtaa MP:n peliä kentän laidalta kahden pelin tauon jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna nähdä taistelevan MP:n.

– Pelillisesti viime peleissä meillä ei ole ollut mitään hätää ja peleissä on ollut todella hyviä jaksoja, joissa ollaan hallittu peliä. Lähestymme KPV -peliä vahvistaen positiivisia asioita pelissä sekä hakemalla voittofiilistä harjoituksissa, mikä sitten yritetään siirtää KPV -peliin.

– KPV on uusiutunut jonkin verran ja aloittanut sarjan tasaisesti piste per peli -tahdilla, melkein sama kuin meilläkin. Viimeiset kolme peliä he ovat pelanneet ilman voittoa ja sekin on sama kuin meillä.

– Meidän tavoite huomiseen peliin on katkaista tappioputki ja tietysti kotona halutaan aina esiintyä hyvin ja voittaa ottelut. Urskin pitää olla paikka, johon vierasjoukkueella ei ole mukava tulla, vaan he tuntevat helpotusta, kun pääsevät pois ottelun jälkeen kotijoukkueen pyörityksestä.

– Varmaan joitain muutoksia tullaan tekemään meidän kokoonpanoon muutaman tuloksellisesti heikomman ottelun jälkeen.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä #3 Reetu Räsäsen tunnelmat ennen huomista KPV -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia voi katsoa täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KPV 2,90 – 3,40 – 2,20.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
19. Veli-Matti Nuija
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)