Reifer -ENNAKKO: MP hakee paluuta voittojen tielle


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 25.7. klo 18.30 Ykkönen: MP-HJK Klubi 04 Urski
otteluisäntä: Handelsbanken
ottelupallot: Rakennusliike Ola Oy

Huomenna sunnuntaina MP:llä on taas edessä seuraava Ykkösen kotiottelu, kun HJK:n farmijoukkue HJK Klubi 04 saapuu vieraaksi Urskin huippukuntoiselle nurmelle. Toukokuussa Helsingissä Klubi 04 oli parempi maalein 3-1, kun MP ei käyttänyt omia maalipaikkojansa ja kotijoukkue iski heti alkuun pari maalia. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole enää rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta kuusi ja kymmenen. Helsinkiläiset ovat keränneet 11 pelaamassaan ottelussa 11 pistettä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 10-17), kun taas MP:llä on 11 pelatun ottelun jälkeen 15 pistettä (4 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 16-16).

Nuori vastustaja saapuu varmasti huomenna Urskiin jatkamaan hyviä vieraspelejään. Kolmessa edellisessä vieraspelissä on kaatunut EIF sekä TPS ja Kokkolassa Klubi nousi lisäajalla tasapeliin. Viime lauantaina Klubi kärsi 0-1 -kotitappion FF Jaroa vastaan, vaikka he saivat pelata melkein tunnin yhden miehen ylivoimalla. HJK pelaa tällä hetkellä Mestareiden liigan karsintoja, joten sieltä suunnalta ei kamalasti ole tulossa apuja, kuten ensimmäisen kierroksen ottelussa Helsingissä. Vaikka apuja ei ylhäältä tulisikaan, niin huomenna MP:llä on vastassa nuori, nopea ja taitava joukkue, joka pyrkii pelaamaan. HJK Klubi 04:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy Samuel Anini jr. kolmella maalilla sekä kahden maalin miehet Kai Meriluoto ja Sebastian Dahlström.

MP:n viiden ottelun tappioton putki (3 voittoa ja 2 tasapeliä) päättyi edellisellä kierroksella Tammisaaressa, missä karanteenista vapautunut EIF oli kahdella kaukolaukausmaalilla 2-1 parempi. Huomenna MP yrittää jälleen palata voittojen tielle kolmen voitottoman ottelun jälkeen. MP on tähän mennessä ollut yksi Ykkösen parhaista kotijoukkueista ja tätä suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kuusitoista kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on viisi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Oliver Kangaslahti, Killian Denoual sekä Yassin Daoussi. Maalin miehiä löytyy viisi. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Topi Keskinen on sivussa jalkavamman takia ja sairastuvalta paluun joukkueeseen tekevät Juuso Tarvainen sekä Antti Voutilainen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan parempia otteita kuin edellisessä ottelussa Tammisaaressa.

– Tammisaaresta ei pisteitä tullut, mutta pelissä oli tarpeeksi paikkoja tehdä enemmänkin maaleja ja sitä kautta saada vähintäänkin yksi piste. EIF oli tehokkaampi ja korjasi näin ollen täyden pistepotin. Pelillisesti pallollinen tekeminen oli hieman huolimatonta ja puolustuksessa annettiin liikaa tilaa vastustajalle. Nuo asiat täytyy korjata huomiseksi, jotta saamme pelistä
pisteitä.

– Helsingissä emme olleet valmiit puolustamaan vastustajaa läheltä ja taitavat nuoret osasivat hyödyntää sen. Tavoite meillä on parantaa hyökkäyspeliä tehokkaammaksi ja puolustaa joukkueena tiiviisti pakottaen vastustaja pallon menetyksiin, joista pääsemme iskemään vastaan. Myös pallollinen peli täytyy olla rohkeampaa ja yleisilme myös rohkeaksi ja rennoksi, niin pisteet jää Mikkeliin.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #13 Roope Kantolan sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista HJK Klubi 04 -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-HJK Klubi 04 1,98 – 3,55 – 3,30.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
20. Jonathan Dunyin
22. Antti Voutilainen
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)