Reifer -ENNAKKO: MP hakee huomenna kotivoittoa Jaron kustannuksella


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 15.8. 18.30 Ykkönen: MP-FF Jaro
otteluisäntä: Savcor
ottelupallot: Maarakennus Lasse Kurppa Oy

Huomenna pelataan taas Urskin huippukuntoisella nurmella Ykköstä, kun MP saa vastaansa FF Jaron Pietarsaaresta. Viime kaudella pietarsaarelaiset olivat MP:lle haastava vastustaja, sillä tuloksena oli kaksi tappiota. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä. Otteluisäntä Savcor järjestää ottelussa arvontaa kaikkien Urskiin saapujien kesken – hyvät palkinnot!!

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta neljä ja kahdeksan. Pietarsaarelaiset ovat keränneet 15 pelaamassaan ottelussa 23 pistettä (6 voittoa, 5 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 19-16), kun taas MP:llä on 15 pelatun ottelun jälkeen 19 pistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 20-22).

Tällä kaudella Jaron päävalmentajana toimii pelaajalegenda Jimmy Wargh. Pietarsaarelaisten ryhmässä on tapahtanut aikalailla muutoksia viime kauteen verrattuna ja nyt siirtoikkunan aikana joukkueeseen on liittynyt SJK:sta lainattu hyökkääjä Jeremiah Streng, joka pelasi alkukauden HIFK:ssa ja maalivahtiosastoa on täydennetty ukrainalaisella Mykyta Savchenkolla, joka on pelannut viime pelit Jaron maalilla, kun jenkkivahti Thomas Olsen on ollut loukkaantuneena. Parin peräkkäisen tappion (TPS, VPS) jälkeen Jarolla on nyt alla kotitasapeli KPV:n kanssa ja hieno 0-1 -vierasvoitto Gnistanista. Pietarsaarelaiset ovat vieraissa pelanneet tuloksellisesti hyvin (5 voittoa ja 3 tappiota), joten MP:llä on huomenna edessä iso haaste. Jaron maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Guillermo Sotelo (4) sekä kolmen maalin miehet Johan Brunell, Samuel Haglund ja Tyler Reid. Lisäksi löytyy kuusi maalin miestä.

MP:llä on nyt alla kaksi tappiota ja kolme voitotonta ottelua. Lisäksi kahdessa edellisissä ottelussa on jäänyt hyväksytty maalikin tekemättä, joten huomenna haetaan kurssiin muutosta. Edellisissä kotipelissä miesylivoimalla yli tunnin pelannut VPS vei sarjapisteet 0-3 -lukemin ja vieraissa KPV voitti 1-0, vaikka MP:lläkin oli omat paikkansa maalintekoon, mutta edellisissä peleissä pallot eivät ole uponneet vastustajan verkkoon. MP on tähän mennessä ollut yksi Ykkösen parhaista kotijoukkueista edellisestä VPS -tappiosta huolimatta. Huomenna on tarkoitus jatkaa myös hyviä otteita Urskin nurmella ja lähettää Jaro kotimatkalle ilman sarjapisteitä, vaikka vuosien saatossa pietarsaarelaiset ovat olleet MP:lle haastava vastustaja. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentä kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Aatu Manninen. Maalin miehiä löytyy viisi. MP:n kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin edellisissä otteluissa.

Päävalmentaja Juha Pasoja uskoo joukkueensa palaavan voittokantaan.

– Olemme pelanneet pari peliä mollivoittoisesti, vaikka pelien sisällä on ollut paljon hyvääkin, niin se ei ole kuitenkaan näkynyt tulostaululla. Tehottomuus maalipaikoissa on ollut suurin yksittäinen tekijä ettei pisteitä ole viime peleissä herunut.

– Jaron peli on hieman laantunut alkukaudesta ja osittain syynä ovat olleet useat ulosajot, mitkä ovat vaikeuttaneet joukkueen pelaamista. Meillä on huomenna on vastassa hyvä ja laadukas joukkue ja heidän aktiivinen pelitapa täytyy muuttaa heitä vastaan. Meillä on olemassa keinot siihen ja huomenna on tarkoitus juhlia taas kotivoittoa. Voitto kuitenkin edellyttää meiltä tehokkaampaa viimeistelyä sekä laadukasta ja nopeaa pallon liikuttelua.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #5 Oliver Kangaslahden sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista FF Jaro -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisten vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-FF Jaro 2,45 – 3,40 – 2,55.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)