Reifer -ENNAKKO: MP hakee avauspisteitä huomenna AC Kajaania vastaan Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 19.7. klo 18.30 Ykkönen:MP-AC Kajaani Urski
otteluisäntä: Rakennusliike Ola Oy
ottelupallot: MPY

Huomenna sunnuntaina MP yrittää saada pistetilin auki, kun AC Kajaani tulee vieraaksi Urskiin. Joukkueet eivät ole kohdanneet koskaan aikaisemmin.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja.

Kajaanilaisilla on kolmen pelatun ottelun jälkeen viisi sarjapistettä (voitto ja 2 tasapeliä, maaliero 5-3), kun kotona on pelattu tasan Jaron sekä Gnistanin kanssa ja vieraissa voitettu MuSa. Maalinteossa ovat onnistuneet Geoffrey Acheampong (2) sekä maalin miehet: Mikko Pitkänen, Chiharu Kato ja Emmanuel Appiah. Huomenna MP:llä on vastassa todella mielenkiintoinen vastustaja, jonka riveistä löytyy mm. maajoukkueessakin esiintynyt Erfan Zeneli ja viime kaudella Ykkösessä 12 otteluun seitsemän maalia viimeistellyt David Popa. Mika Lumijärven valmentama joukkue tarjoaa MP:lle huomenna varmasti ison haasteen.

Vaikka sarja-avaus päättyi 1-2 -tappioon KPV:lle, niin MP lähti luottavaisena Pietarsaareen vieraspeliin. Jaroa vastaan puolustuspeli ei toiminut toivotulla tavalla ja Jaro otti helpon 3-0 -voiton, kun MP -alakerta ei ollut parhaimmillaan. Nyt kahden tappion jälkeen MP lähtee huomenna hakemaan kauden avauspisteitä. Parannettavaa löytyy sekä puolustus- että hyökkäyspelistä. Kokoonpanoon tulee useita muutoksia, sillä punaisen kortin Pietarsaaressa saanut Vincent Bikana huilaa pari seuraavaa ottelua. Lisäksi erinäisten vaivojen takia sivussa ovat ainakin Firmino, Matti Kohonen sekä Sammy Ndjock.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan paluuta omalle tasolle.

– Pari peliä nyt sarjassa takana ja tuloksellisesti pelit ovat menneet huonosti, mutta pelien sisällä ollut paljon hyviäkin hetkiä. Nyt ollaan pikkuhiljaa totuttu sarjan vaatimuksiin.

– Vastustajat ovat rankaisseet meitä näistä helpoista virheistä. Tavoite huomenna AC Kajaania vastaan on saada virheet minimiin sekä hyvät hetket kestämään pitempään.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 224 MP-AC Kajaani 2,90 – 3,40 – 2,20.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
10. Irfan Sadik
13. Jiri Haikonen
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
28. Aatu Manninen
30. Veikka Stålhand (mv)