Reifer -ENNAKKO: MP haastaa huomenna MuSa:n vieraissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 4.7. klo 15.00 Ykkönen: MuSa-MP Porin stadion

MP:n juhannustauko venyi muutaman päivän pidemmäksi, kun keskiviikon vastustaja PK-35 joutui koronakaranteeniin ja peli siirtyi myöhempään ajankohtaan. Ykkönen jatkuu MP:n osalta huomenna, kun joukkue matkustaa Poriin, missä stadionin uusitulla nurmella vastaan asettuu pirteästi sarjan aloittanut MuSa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti: MP voitti Cupissa vieraissa, MuSa haki pisteet Urskista ja Porin stadionilla päädyttiin tasapeliin.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäin sijoilta neljä ja viisi. Porilaiset ovat keränneet kahdeksassa ottelussa 13 pistettä (3 voittoa, 4 tasapeliä ja tappio, maaliero 12-7). MP:llä on myös pisteitä 13 (4 voittoa, tasapeli ja 3 tappiota, maaliero 13-12).

MuSa on viime vuosina ollut perinteikkään jalkapallokaupungin ykkösjoukkue, joka nousi Ykköseen pitkän tauon jälkeen kaudeksi 2019. Molemmilla edellisillä kausilla porilaisia on ennakoitu vahvasti Ykkösen häntäpäähän, mutta joukkue on näyttänyt kentällä toisin ja takana on kaksi hienoa viidettä sijaa. Päävalmentaja Ville Ulanen taustaryhmineen on tehnyt todella hyvää työtä ja joukkue on taas kärkitaistelussa mukana vastoin ennakko-odotuksia. Porilaisten kivijalan muodostaa kolmen miehen puolustuslinja, jonka yleensä muodostavat kapteeni Jussi Välilä, Samuli Virtanen sekä nuori Joonas Lakkamäki. Joukkueen hyökkäyspäästä löytyy yli kaksimetrinen färsaarelainen John Frederiksen ja muutama viikko sitten joukkueeseen liittynyt Jyri Kiuru. Frederiksen pelaa tällä erää viimeisen ottelun huomenna porilaisten riveissä, kun hän siirtyy ulkomaille. Tällä hetkellä porilaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kahden maalin miehet: Samu-Petteri Mäkelä, Juho Heikkinen, John Frederiksen sekä Jyri Kiuru. Lisäksi löytyy kolme yhden maalin miestä. MuSa on pelannut kuusi ottelu putkeen ilman tappiota, joten MP:llä on huomenna edessä iso haaste.

MP:llä on alla kolme voittoa ja juhannustauko, joten huomenna lähdetään kovasti taistelemaan Ykkösen sarjapisteistä ja jatkamaan voittoputkea. Viime peleissä MP on esittänyt suhteellisen tiivistä puolustuspeliä ja vastustajilla on ollut vaikeuksia päästä maalipaikoille. Tätä saa menoa on tarkoitus jatkaa myös huomenna Porissa! Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kolmetoista kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on viisi maalia tähän mennessä tehnyt Samson Ebuka. Muut maalintekijät ovat olleet Oliver Kangaslahti (2) sekä maalin miehet Aatu Manninen, Topi Keskinen, Killian Denoual, Jonathan Dunyin, Nuutti Laaksonen sekä Reetu Räsänen. MP ei saa huomenna täyttä joukkuetta mukaan reissuun, kun loukkaantuneiden lisäksi sivussa on myös koronakaranteenissa oleva nelikkö, joka pelasi keskiviikkona Pallo-Kissojen riveissä. Poissaoloista huolimatta MP saa huomenna kasaan iskukykyisen joukkueen, joka lähtee taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä länsirannikolle.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan hyvää esitystä Porin uusitulla nurmella.

– Keskiviikon PK-35 -pelin peruunnuttua olemme saaneet valmistautua hyvin huomiseen MuSa -peliin.

– Porilaiset ovat tukkineet oman pään melko hyvin ja hyökkäyksessä on löytynyt tehoja. Meidän pitää pystyä vastaamaan fyysisen kotijoukkueen pelaamiseen palloa liikuttamalla ja pistettävä vastustajan isot pelaajat liikkumaan.

– Uusi nurmi mahdollistaa todennäköisesti pallon liikuttelun maata pitkin, mikä ei aina ole Porissa ollut mahdollista huonon alustan takia, joten sen pitäisi sopia meidän pelityylille hyvin. Meidän täytyy myös olla aggressiivisia ja ensimmäisenä palloissa, joita vaarallisissa erikoistilanteissa tulee.

Eroakiireestä.fi -ennakkoa ei tällä kertaa saada julkaistua teknisten ongelmien takia.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MuSa-MP 2,25 – 3,40 – 2,85.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)