Reifer -ENNAKKO: MP aloittaa huomenna Ykkösen Rovaniemellä


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 9.5. klo 18.30 Ykkönen: RoPS-MP Rovaniemen keskuskenttä

Pitkä odotus on ohi ja huomenna Ykkönen käynnistyy MP:n osalta. Edessä on heti kauden pisin pelimatka, kun vastaan asettuu vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut RoPS. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä kaudella 2010, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa.

Rovaniemellä on edellisen kerran pelattu Ykköstä kaudella 2012 ja viime kauden 70-vuotisjuhlakausi oli täydellinen katastrofi, sillä nuori joukkue keräsi Veikkausliigan 22 ottelussa vain viisi pistettä. Nykyinen päävalmentaja Mikko Mannila astui remmiin mukaan syyskuussa, mutta vaikka pientä piristymistä joukkueen esityksissä tapahtui, rovaniemeläisjoukkue hakee nyt vauhtia toiseksi ylimmältä sarjatasolta. Joukkue on vaihtunut aikalailla ja nimekkäimpiä tulleita pelaajia ovat Kokkolasta palannut hyökkääjä Simo Roiha, hollantilainen toppari Jonathan Vervoort, FC Hongasta lainattu ghanalainen toppari Mohammed Adams, ranskalainen keskikenttäpelaaja Sacha Petshi sekä serbialainen hyökkääjä Srdjan Vujaklija. Lisäksi joukkueen riveistä löytyy mukavasti omia kasvatteja, joista suurin mielenkiinto kohdistuu keskikenttäpelaaja Tuomas Kaukuaan ja puolustaja Jussi Niskaan. Rovaniemeläisten otteet preseasonilla on heilahdelleet ja huhtikuun aikana pelatut harjoitusottelut ovat menneet tuloksellisesti heikosti, esimerkisi kenraali KPV:tä vastaan päättyi 1-4 -tappioon. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa sisuuntunut ryhmä, joka haluaa avata pistetilinsä heti sarja-avauksessa.

MP:n peli on kehittynyt harjoituskaudella parempaan suuntaan ja samaa suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomenna Rovaniemellä. Nyt menneillä ei ole enää merkitystä, vaan päivän kunto ja vire ratkaisevat, kun taistelu Ykkösen tärkeistä sarjapisteistä alkaa huomenna Rovaniemen keskuskentän muovilla. MP on jo matkalla kohti pohjoista iskukykyisellä 17 pelaajan ryhmällä. Voitokkaassa PK-35 kenraalissa sivussa olleet Juuso Tarvainen ja Antti Voutilainen ovat saaneet sairastuvalle seurakseen vielä Reetu Räsäsen. Lisäksi junioriosastoa oli tänään farmijoukkue SavU:n riveissä pelaamassa. Joukkue on odottavaisella fiiliksellä ja valmiina taistelemaan reilut 90 peliminuuttia sarja-avauksessa kaukana kotoa.

Päävalmentaja Juha Pasoja on luottavainen sarja-avauksen aattona.

– Hienoa, että päästään aloittamaan sarja melkein suunnitellusti. Vastassa on sarjaporrasta alemmas tippunut isäntäjoukkue RoPS.

– Rovaniemi on aina ollut vaikea paikka vierasjoukkueille, mutta ehkäpä tässä vaiheessa on paras vierailla siellä. Toivotaan ettei säätiedotukset pidä paikkaansa ja ottelu saadaan pelata hyvissä olosuhteissa.

– Meillä joukkue on latautunut hyvin ja iskukykymme on hyvä. Olemme valmiit kohtaamaan näyttöhaluisen ja nuorekkaan RoPS:in. Ja haluamme lyhentää paluumatkaa ottamalla mukaan hyvän suorituksen lisäksi myös sarjapisteitä.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä kapteeni #7 Antti-Ville Räisäsen tunnelmat ennen huomista RoPS -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmat löytyvät täältä.

Ottelu on Pitkävedossa RoPS-MP 1,65 – 3,80 – 4,40.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
4. Iiro Äijö
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)