Reifer -ENNAKKO: Kotiavauksessa vastassa EIF


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: to 13.5. klo 16.00 Ykkönen: MP-EIF Urski
otteluisäntä: Rakennusliike Ola Oy
ottelupallot: MPY

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan huomenna, kun kotoiseen Urskiin kauden ensimmäiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi EIF Tammisaaresta. Viime kaudella Urskissa pelattiin tasan ja Tammisaaressa EIF oli parempi 3-0 -lukemin. MP ei ole vielä koskaan voittanut EIF:iä. Koronavirusrajoitteiden vuoksi ottelutapahtumamme henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Tämän hetkisten rajoitusten aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 250 paikkaan. Lisätietoja löytyy täältä. (Huom! Ottelu on loppuunmyyty ja pääsylippuja ei ole myynnissä portilla!)

Vuodesta 2015 lähtien Ykkösessä pelannut EIF aloitti tämän kauden Ykkösen pelit kotivoitolla, kun FF Jaro kaatui 3-1 Oliver Petterssonin, Akseli Ollilan ja Olli Jakosen maaleilla. Viime kaudella neljänneksi Ykkösessä sijoittuneet tammisaarelaiset ilmoittivat tämän kauden viralliseksi tavoitteeksi nousun Veikkausliigaan ja sen mukaisesti joukkuetta on myös rakennettu. EIF on muuttunut jonkin verran viime kaudesta. Maalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi ja nyt maalivahtikaksikon muodostavat aikaisemminkin EIF:n maalilla pelanneet Mehdi El Moutacim sekä Jonathan Jäntti. Muita uusia alakerran pelaajia ovat topparit Tuukka Andberg sekä Oliver Petterssonin. EIF:n keskikentältä löytyy leveyttä, kun jo viime kaudella joukkueessa pelannut Xhevdet Gela on saanut uusiksi pelikavereikseen Riku Selanderin, Oskari Sallisen ja Reza Heidarin. MP:ssäkin kovaa jälkeä tehnyt hyökkääjä Juuso Liukkosen kanssa maalintekovastuuta jakavat uudet pelimiehet: Valdrin Rashica, André Österholm, Stanislav Efimov sekä Akseli Ollila, joten huomenna MP:llä on edessä todella kova haaste Urskin ajankohtaan nähden suhteellisen hyväkuntoisella nurmella.

MP aloitti Ykkösen pelit viime sunnuntaina kaukana kotoa Rovaniemellä, missä vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen RoPS:n kanssa sarjapisteet jaettiin 1-1 -tuloksella. MP:n tasoitusosuman teki preseasonin paras maalintekijä Aatu Manninen. Ottelun alussa MP:llä oli pieniä vaikeuksia päästä peliin mukaan ja lisäksi kova vastatuuli vaikeutti pelaamista. Toisella jaksolla peli oli huomattavasti parempaa ja MP:llä oli myös paikat tehdä vaikka voittomaalikin. Viimeisen kymmenminuuttisen MP joutui pelaamaan miesvajaalla, kun kapteeni Antti-Ville Räisänen sai punaisen kortin korkealla jalalla pelaamisesta. Lopulta pistejako oli varmaan aika oikeutettu lopputulos. Huomenna on sitten edessä kotiavaus Urskissa ja tähänkin peliin MP lähtee altavastaajana, sillä tammisaarelaisia on veikkailtu Ykkösen kärkipäähän. Kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Antti-Ville Räisänen on pelikiellon takia pois ja muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta pelipäivänä, joten alustavassa joukkueessa on 19 pelaajaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa kovasti ensimmäistä kotiottelua Urskissa.

-Meillä on pitkä pohjoisen reissu takana ja tutustuminen oikeaan nurmeen menee täysin palautumisen ehdoilla, mutta pystymme silti valmistautumaan hyvin EIF -peliin. Saimme Rovaniemeltä pisteen, mikä oli hyvä ajatellen kokonaiskuvaa pelistä. EIF nappasi vahvan esityksen jälkeen kotivoiton Jarosta.

– Huomenna vastaan tulee hyvä joukkue, joka espanjalaisopein pelaa hyvin organisoitua peliä, mutta on sielläkin heikkouksia, joihin me yritämme iskeä. Tärkeintä meidän omassa pelissä on ymmärrys kentän kunnosta ja siitä miten, siinä pitää liikuttaa palloa ja jalkoja. Lähdemme pelaamaan omaa peliä pienillä hienosäädöillä, joilla EIF:iä horjutetaan.

– Tavoite on tehdä Urskista veemäinen paikka jokaiselle vastustajalle!

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä vielä viime kaudella EIF:ssä pelanneen #8 Antti Ulmasen tunnelmat ennen huomista EIF -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyvät täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-EIF 3,55 – 3,40 – 1,93.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
4. Iiro Äijö
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
8. Antti Ulmanen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)