Reifer -ENNAKKO: Kauden viimeisessä vierasottelussa vastassa HJK Klubi 04


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 17.10. klo 18.30 Ykkönen alempi jatkosarja: HJK Klubi 04-MP Bolt Arena

Huomenna Bolt Arenan iltavaloissa on tarjolla todella tärkeät Ykkösen alemman jatkosarjan pisteet, kun MP matkustaa HJK Klubi 04:n vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Talven Suomen Cupin ja Ykkösen kotiottelun helsinkiläiset voittivat, kun taas heinäkuun lopussa Urskissa MP voitti 2-0.

Alemman jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja viisi. HJK:n farmijoukkueella on 25 ottelun jälkeen 23 pistettä (7 voittoa, 2 tasapeliä ja 16 tappiota, maaliero 34-42), kun taas MP:llä on 28 pistettä (7 voittoa, 7 tasapeliä ja 11 tappiota, maaliero 37-42). Säilyjän paikalla oleva MP on pisteen edellä ensimmäistä Kakkoseen tippujaa MuSa:a, kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta. Porilaisilla on enää jäljellä kotipeli HJK Klubi 04:sta vastaan eli tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä voitolla MP varmistaa Ykkösen sarjapaikan myös ensi kaudeksi.

HJK Klubi 04 säilytti vielä ohuen oljenkortensa, kun edellisessä kierroksella he vierailivat Pohjois-Karjalassa JIPPO:n vieraana ja takoivat hallissa pelatussa ottelussa todella tylyt 0-6 -lukemat. Edellisen kierroksen voiton arvoa vielä nostaa se, että helsinkiläisten riveistä puuttui U19-maajoukkueen mukana olleet Elmo Henriksson, Kalle Wallius, Agon Sadiku ja Kai Meriluoto. Huomenna onkin mielenkiintoista nähdä, millä joukkueella Klubi peliin lähtee, kun maajoukkueen mukana olleet pelimiehet ovat taas mukana. Klubi 04 vankisti puolustustaan heinäkuun siirtoikkunassa, kun joukkueeseen liittyivät Serie B:n SPAL:ista tullut Patrik Raitanen ja Veikkausliigassakin loistavia otteita muutama kausi sitten esittänyt ghanalainen Baba Mensah. Helsinkiläisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Samuel Anini jr sekä Kai Meriluoto, jotka molemmat ovat osuneet jo seitsemän kertaa. Muita maalintekijöitä ovat Casper Terho (3), Agon Sadiku (2), Tommi Jäntti (2), Kalle Wallius (2), Saku Heiskanen (2), Daniel Rökman (2), Sebastian Dahlström (2) ja lisäksi löytyy viisi maalin miestä. Huomenna MP:n alakerta saa olla tarkkana näiden liukkaiden nuorukaisten kanssa tai muuten voi käydä kuten JIPPO:n alakerralle viikko sitten.

Alemman jatkosarjan selvällä 5-2 -voitolla MuSa:sta aloittanut MP on nyt hävinnyt kahdesti peräkkäinen, kun jo sarjapaikkansa varmistaneet PK-35 ja KPV ovat voittaneet MP:n maalilla. Jos PK -kotipelissä MP:n pelaaminen oli vaisua, niin Kokkolassa sentään löytyi tahtoa ja asennetta, mutta se ei vaan riittänyt, kun KPV oli maalin edessä vahvampi ja voitti 2-1. MP on ollut Ykkösen heikoin vierasjoukkue ja huomenna olisi viimeinen mahdollisuus parantaa tuota tilastoa. Nyt on vielä kyseessä Ykkösen sarjapaikka, joten luulisi joukkueen syttyvän taisteluun pääkaupungin kirkaissa valoissa. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kolmekymmentäseitsemän kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on yhdeksän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Neljästi maalinteossa on onnistunut Aatu Manninen sekä Antti Ulmanen ja kolmesti Killian Denoual, Jonathan Dunyin sekä Topi Keskinen. Kahden maalin miehiä ovat Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Niila Forsell ja maalin miehiä löytyy viisi. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos edelliseen tappiolliseen KPV -peliin verrattuna, sillä Reetu Räsänen on tervehtynyt ja SavU:n riveissä paljon maaleja tehnyt Santeri Karjalainen on taas mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa taistelua.

– Kokkolasta ei pisteitä herunut, mutta pelaaminen puolustussuuntaan oli maaleja lukuun ottamatta hyvää. Pallollinen tekeminen oli sitten hieman heikompaa verrattuna vastustajan rohkeuteen pelata.

– Tässä vaiheessa kautta ei tyylipisteillä ole merkitystä, vaan jokaisesta pelistä lähdemme taistelemalla hakemaan pinnoja. Jokaisen pelaajan täytyy laittaa itsensä likoon ja saada koneesta kaikki irti.

– Klubi 04 pelaa kotikentällään, mikä antaa heille pienen edun hyödyntää heidän pelitapaansa. Me olemme valmistautuneet huomiseen hyvin ja kurialaisella pelaamisella ja kaveria auttamalla lähdemme hakemaan tärkeitä pisteitä Helsingistä.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista HJK Klubi 04-vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: HJK Klubi 04-MP 2,20 – 3,65 – 2,75.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)