Reifer -ENNAKKO: JIPPO saapuu huomenna Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 20.6. klo 18.30 Ykkönen: MP-JIPPO Urski
otteluisäntä: OP Suur-Savo
ottelupallot: Teroprint Oy

Ykkönen jatkuu MP:n osalta huomenna sunnuntaina, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi helteiseen Urskiin. Joukkueet kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella; JIPPO voitti harjoitusottelun Joensuussa ja MP oli parempi Mikkelissä sekä Suomen Cupissa että harjoitusottelussa. Maanantaina kumottiin Etelä-Savon viimeisetkin yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset. Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti, että yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei ole enää välttämätöntä Essoten alueella, koska epidemiatilanne on rauhallinen ja vakaasti perustasolla. Tämän johdosta ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole enää rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kuusi ja yhdeksän. Joensuulaiset ovat keränneet seitsemässä ottelussa kahdeksan pistettä (2 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 4-8), kun taas MP:llä on pisteitä kymmenen (3 voittoa, tasapeli ja 3 tappiota, maaliero 9-11).

JIPPO nousi suvereenin viime kauden päätteeksi taas Ykköseen. Edellisen kerran joensuulaiset ovat olleet maan toiseksi korkeimmalla tasolla vuonna 2014. Joensuulaisten kauden 2020 hyvä runko jatkaa myös kuluvalla kaudella ja uusina pelaajina ovat puolustaja Jens Harju, toppari Samuli Hölttä sekä hyökkääjä Wilterlynd Inalien. Huomenna MP:llä on vastassa yhtenäinen ja hyvin puolustava joukkue, joten edessä on varmasti tiukka kamppailu. Joensuulaisten paluu Ykköseen on sujunut todella mukavasti ja joukkue onkin esittänyt hyviä otteita. Kirsikkana kakun päällä on TPS:n kaataminen lisäajan maalilla vieraissa edellisessä vierasottelussa. Nyt JIPPO:lla on alla kaksi kotipeliä, joissa VPS:n kanssa pelattiin tasan ja viime sunnuntaina sarjakärki FF Jaro haki sarjapisteet Joensuusta kahdella erikoistilannemaalilla.

MP sai käännettyä kolmen ottelun tappioputken voittoputkeksi, kun alla on kotivoitto KPV:stä ja vierasvoitto Gnistanista. Joukkue on saanut puolustuspelinsä kuntoon ja vastustajilla on viime peleissä ollut vaikeuksia päästä maalipaikoille. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä yhdeksän kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kolmella maalilla Samson Ebuka. Muut maalintekijät ovat Oliver Kangaslahti (2) sekä maalin miehet Aatu Manninen, Topi Keskinen, Killian Denoual ja Jonathan Dunyin. Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, sillä Niila Forsell, Antti-Ville Räisänen sekä Reetu Räsänen ovat mukana joukkueessa. MP:n ja JIPPO:n ottelut ovat vuosien varrella olleet tiukkoja ja tapahtumarikkaita. Se on varmaa, että taas huomenna Urskissa käydään raju taistelu Ykkösen sarjapisteistä!

Päävalmentaja Juha Pasoja uskoo, että omiensa hyvä vire jatkuu myös huomenna.

– Nyt on takana pari tuloksellisesti hyvää peliä ja myös kaksi ottelua, joissa joukkue on esiintynyt tasaisesti ilman suuria notkahduksia.

– JIPPO on myös pelannut viime aikoina hyviä pelejä ja esittänyt tasaisia otteita, joten huomenna paahtavassa helteessä on odotettavissa tiukka taistelu. Talven pelit JIPPO:a vastaan olivat tiukkoja ja pelillisesti tasaisia, joissa oli myös välillä mukavaa lämmintä tunnelmaa.

– Meidän tärkein tehtävä huomenna on pitää pää kylmänä ja keskittyä omaan tekemiseen sata prosenttisesti. Puolustuspeli on molemmilla avainsana hyvään tulokseen ja kumpi joukkueista käyttää tilanteet tehokkaammin hyväksi tulee korjaamaan täyden potin.

– Haluamme lähteä juhannuksen viettoon voittoputkessa ja joukkueemme on hyvässä iskussa, joten ei muuta kuin Urskissa täysrumba päälle!

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä #1 Jonne Urosen tunnelmat ennen huomista JIPPO -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-JIPPO 1,75 – 3,50 – 4,20.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)