Reifer -ENNAKKO: Huomenna vieraissa vastassa päävalmentajaa vaihtanut Gnistan


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: to 6.8. klo 18.30 Ykkönen: Gnistan-MP Mustapekka Areena, Helsinki

MP jatkaa huomenna torstaina taistelua Ykkösen sarjapisteistä, kun joukkue matkaa toisen sarjanousijan Gnistanin vieraaksi Oulunkylään. Joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa helmikuun alussa, jolloin MP oli Talin hallissa parempi 1-2(0-2) -lukemin Firminon kahdella maalilla. Edelliset keskinäiset sarjapelit pelattiin kaudella 2018 Kakkosessa.

Kovasti loukkaantumisista kärsinyt helsinkiläisryhmä on kuudesta ottelusta kerännyt kaksi tasapelipistettä (AC Kajaani ja SJK Akatemia) ja tappioita on neljä (AC Oulu, FF Jaro, KTP ja MuSa).  Maaliero on kymmenen maalia pakkasella (5-15). Maalinteossa kertaalleen ovat onnistuneet Nnaemeka Anyamele, Joel Europeus, Rony Huhtala, Kasperi Liikonen ja Joonas Salmi. Avausvoittoa kuumeisesti hakeva Gnistan on varmasti huomenna vaikea vastus, kun heillä on vielä alla harmittava tasapeli Seinäjoelta, missä he menettivät toisella puoliajalla kahden maalin johtonsa. Heikon alkukauden jälkeen oulunkyläläiset vaihtoivat valmentajaa alkuviikosta, kun Roberto Nuccio sai väistyä ja nyt päävalmentajana toimii portugalilainen Ricardo Duarte.

MP:n voittoputki katkesi sunnuntaina, kun MuSa haki Urskista pisteet 1-2(0-1) -lukemin. MuSa -pelissä MP:n pallollinen peli jätti toivomisen varaan, joten huomenna syöttöpeli on oltava parempaa, jos ja kun Oulunkylästä halutaan sarjapisteitä mukaan Mikkeliin. MP on kuudella sarjapisteellä sarjassa kahdeksantena ja huomenna olisi tärkeä ottaa pisteitä, niin ero sarjan hännille pysyy hyvänä. Tähän mennessä MP:stä maalinteossa ovat onnistuneet Antti-Ville Räisänen kahdesti sekä maalin miehet: Walid Abdelali, Irfan Sadik, Joonas Nissinen, Aatu Manninen sekä Firmino. MP matkaa Helsinkiin aikalailla samalla joukkueella, joka oli tappiollisessa MuSa -pelissä. Vincent Bikana tekee paluun kokoonpanoon ja Antti-Ville Räisänen on sivussa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa taistelua sarjapisteistä Mustapekka Areenan muovilla.

– MuSa -peli on käyty läpi joukkueen kanssa ja muutama parannettava asia löydettiin. Pallollinen peli ja aktiivisuus hyökkäyskolmanneksella on Gnistan -pelissä ne tärkeimmät kehityskohteet.

– Puolustaminen on varmasti erilaista kuin MuSa:a vastaan, joten siinä tärkeintä on joukkueen yhtenäisyys boxin lähellä sekä tasapaino silloin, kun hyökkäämme.

– Huomenna on tärkeä peli molemmille ja pieniä muutoksia voi vastustajalta tulla, kun valmentaja vaihtui. Tärkeintä on huomenna ja niin kuin aina, saada itsestämme paras irti ja sitä kautta pelataan ehjä 90 minuuttinen.

Eroakiireestä.fiennakkovideosta päävalmentaja Juha Pasojan ja kapteeni Jiri Haikosen tunnelmia ennen huomista Gnistan -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 1708 Gnistan-MP 2,10 – 3,60 – 2,90.

Ottelun voi katsoa Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
9. Firmino
10. Irfan Sadik
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
24. Jonne Uronen (mv)
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
30. Veikka Stålhand (mv)