Reifer -ENNAKKO: Huomenna vieraissa vastassa JIPPO


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 28.8. 17.00 Ykkönen: JIPPO-MP Mehtimäen tekonurmi

Huomenna MP:llä on taas edessä tärkeä Ykkösen kamppailu, kun joukkue matkaa Pohjois-Karjalaan Joensuuhun, missä todella heikkokuntoisella Mehtimäen tekonurmella vastaan asettuu sarjanousija JIPPO. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo neljästi. JIPPO vei ensimmäisen harjoitusottelun (2-0), mutta sen jälkeen MP on voittanut Suomen Cupissa (5-0), harjoitusottelussa (2-0) sekä kesäkuussa Ykkösessä (4-1) joensuulaiset ja huomenna on tarkoitus hakea myös voitto Joensuusta.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta kahdeksan ja kaksitoista. Joensuulaisilla on 17 pelatun pelin jälkeen 15 pistettä (4 voittoa, 3 tasapeliä ja 10 tappiota, maaliero 10-23), kun taas MP:llä on 17 pelatun ottelun jälkeen 22 pistettä (6 voittoa, 4 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 23-25).

JIPPO on tällä hetkellä Ykkösessä viimeisellä sijalla, mutta Ykkösessä sarjasijoitukset eivät ratkaise otteluita ja peleissä kaikki on mahdollista. Joensuulaisilla on menossa nyt huono ja epäonninen vaihe sarjassa, sillä neljä edellistä ottelua on päättynyt 0-1 -tappioon (TPS, VPS, KPV ja FF Jaro) ja osa noista takaiskumaaleista on tullut ihan ottelun viime hetkillä. Näitä neljää niukkaa tappiota edelsi peräkkäiset voitot EIF:stä ja HJK Klubi 04:sta. JIPPO on yhtenäinen joukkue, joka puolustaa uhrautuvasti ja tiiviisti. Maalinteon kanssa joensuulaisilla on ollut suuria ongelmia ja he ovat tehneet vain kymmenen maalia. Heidän maalintekijätilaston kärjestä löytyvät neljä maalia viimeistelleet Joona Hiltunen ja Nuutti Tykkyläinen. Lisäksi löytyy kaksi maalin miestä. Huomenna on varmasti edessä tiukka kamppailu Ykkösen sarjapisteistä, sillä JIPPO:n kotiottelut ovat olleet tiukkoja ja vähämaalisia.

MP sai edellisellä sarjakierroksella kolmen ottelun tappioputken poikki, kun Gnistan kaatui ansaitusti Urskissa 2-1 -lukemin Niila Forsellin sekä Antti Ulmasen maaleilla. Vieraissa MP on ollut tuloksellisesti yksi Ykkösen huonoimmista joukkueista, mutta huomenna on tarkoitus parantaa tätä tilastoa ja apua MP saa reilusta kahdestakymmenestä kannatajastaan, jotka matkaavat kannustamaan suosikkijoukkuettaan. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentäkolme kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi, Aatu Manninen sekä Antti Ulmanen. Maalin miehiä löytyy kuusi. MP:n huominen kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin edellisissä otteluissa. Arjan Goljahanpoor on toipunut pienestä jalkavammasta ja hän on taas mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa taistelua heikkokuntoisella kentällä, jonka matto menee huomisen pelin jälkeen vaihtoon.

– Gnistan -pelistä saatiin mitä ansaittiinkin. Peliesitys oli alusta lähtien hyvä ja kontrolloimme peliä, vaikkakin Gnistan pääsi 0-1 johtoon. Pelaajat tekivät hyvin töitä ja kärsivällisyys sekä työnteko palkittiin toisen puoliajan osumilla. Näin pisteet jäivät odotetusti Mikkeliin.

– Huomenna on vastassa JIPPO, joka on pelannut aivan mallikkaasti, mutta tasaiset ottelut ovat viime aikoina päättyneet niukkoihin tappioihin. Ottelusta tulee haastava, kun yhdistää JIPPO:n hyvän ja tiiviin puolustuspelin sekä Joensuun kentän samettiset peliolosuhteet.

– Olemme valmistautuneet peliin hyvin ja kärsivällisyys tulee olemaan avainsana huomenna sekä oikeanlainen aggressiivisuus. Pääsimme viikolla haastavissa keliolosuhteissa hyödyntymään aivan loistavaa uutta halliamme, joka ei aivan vastaa Joensuun alustaa. Joukkue on huomenna varmasti valmis ja viritetty!

Eroakiireestä.fi -ennakossa #23 Niila Forsellin sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista JIPPO -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: JIPPO-MP 3,60 – 3,25 – 1,98.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)