Reifer -ENNAKKO: Huomenna Urskissa on iso peli


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ke 30.9. klo 18.30 Ykkönen: MP-Gnistan
otteluisäntä: Säästöpankki Optia
ottelupallot: Suomalainen Kirjakauppa

Huomenna keskiviikkona pelataan täysi Ykkösen kierros ja MP:llä on edessä kotiottelu, kun viime aikoina todella pirteästi pelannut Gnistan tulee vieraaksi Urskiin. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja MP on voittanut molemmat pelit. Talvella Suomen Cupissa MP oli 1-2 -lukemin parempi ja elokuun alussa MP haki sarjapisteet Oulunkylästä Aatu Mannisen ottelun alussa tekemällä maalilla. Huomenna on tarkoitus ottaa jo kauden kolmas voitto Gnistanista ja näin tukevoittaa sijoitusta Ykkösen keskikastissa.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan ja anniskelualueella mahtuu vain noin 50 henkeä. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja. Muistathan, että vain terveenä saa tulla otteluun!

Gnistan on 16 pelatun ottelun jälkeen sarjassa kymmenentenä 15 sarjapisteellä (4 voittoa, 3 tasapeliä ja 9 tappiota, maaliero 19-36). Kolme edellistä kotiottelua voittanut Gnistan on herännyt alkukauden horroksesta ja aloittanut verisen taistelun Ykkösen sarjapaikasta, joten huomenna on varmasti edessä todella tiukka kamppailu tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä. Juuri ennen edellistä joukkueiden kohtaamista Gnistanin päävalmentajaksi vaihtui portugalilainen Ricardo Duarte, joka on saanut joukkueensa pelin hiljalleen rullaamaan. Osittain tämä on johtunut  myös siitä, että joukkue vahvistui usealla pelimiehellä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Gnistanin riveihin liittyivät mm. malilaispuolustaja Oumaro Coulibaly sekä brasilialaiset hyökkäyspään pelaajat Lucas Morais ja Douglas Caé, joka on jo joukkueen paras maalintekijä viidellä maalillaan. Tämän kauden aikana paljon loukkaantumisista kärsineen Gnistanin riveistä löytyy jo ennestään nimekkäitä pelaajia, kuten kokenut maalivahti Tomi Maanoja, joukkueen kapteeni Pauli Kuusijärvi, Hassan Sesay sekä keskikenttäpelaajat Joel Perovuo, Hidetoshi Wakui ja Nnaemeka Anyamele.

Kahden tasapeliin päättyneen vierasottelun (AC Kajaani ja MuSa) jälkeen MP pelaa taas kotoisessa Urskissa. MP on ollut vierasotteluissa lohkon eliittiä, mutta kotiotteluissa MP löytyy sarjataulukon hänniltä ja nyt tähän on tultava muutos. Tämän viikon kahdessa kotiottelussa on sarjapisteitä napsittava, että ensi kaudellakin Mikkelissä nähdään Ykkösen pelejä. Tähän mennessä 15 pelatussa ottelussa MP on kerännyt 19 sarjapistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 16-19). MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kolmen maalin miehet Antti-Ville Räisänen ja Aatu Manninen. Kahdessa maalissa ovat Walid Abdelali sekä hienon vaparimaalin edellisessä MuSa -ottelussa tehnyt Iiro Äijö, maalin miehiä löytyy kuusi ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. Edelliseen 1-1 -tasapeliin päättyneeseen Porin reissun kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Jonathan Dunyin on huomenna pelikiellossa ja muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta pelipäivänä. 16 -vuotias hyökkääjä Peetu Kerminen on ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa, että vierasotteluissa nähtyjä otteita nähtäisiin myös Urskissa.

– Gnistan vahvistui siirtoajan lopussa ja sai ryhmäänsä laadukkaita pelaajia, jotka ovat olleet isossa osassa heidän viimeaikaisissa hyvissä tuloksissa. Gnistan on pelannut vahvasti viime pelit varsinkin kotona.

– Me keskitytään omaan peliimme ja huolehditaan, että keskiviikkona meillä on hyvin palautuneet pelaajat valmiina jatkamaan siitä, mihin Porissa jäätiin. Lauantaina pallollinen pelimme oli kauden parasta ja puolustaminen oli hyvää fyysisesti vahvempaa MuSa:a vastaan. Samanlainen tekemisen meininki on saatava huomenna kentälle ja saadaan pitkästä aikaa kolme tärkeää pinnaa myös kotona.

Eroakiireestä.fi -ennakkovideosta päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista Gnistan -kotipeliä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 8504 MP-Gnistan 2,15 – 3,45 – 2,95.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
9. Peetu Kerminen
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Santeri Karjalainen
17. Veeti Seppänen
18. Topi Keskinen
21. Leevi Leinonen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)