Reifer -ENNAKKO: Huomenna pelataan vuoden ensimmäinen harjoituspeli


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 22.1. klo 12.15 harjoitusottelu: MP-Komeetat Jalkapallohalli, Mikkeli

MP aloittaa kauden 2022 harjoitusottelut huomenna lauantaina, kun jalkapallohallissa vastaan tulee Kakkoseen noussut Komeetat Jyväskylästä. Joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet. Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen ottelu joudutaan valitettavasti pelaamaan suljetuin ovin ja ilman yleisöä.

Komeettojen päävalmentajana toimii Babatunde Wusu, joka pelasi kaudet 2005 ja 2006 MP:n riveissä Ykköstä 38 ottelua ja teki niissä 16 maalia. Viime kausi päättyi Komeetoilta hienosti, kun joukkue voitti Kolmosen AC-lohkon ja nousi Kakkoseen. Joukkueen runko on hyvin pitkälti pysynyt samana ja huomenna MP:llä on vastassa innokas ja nuorekas joukkue.

Suurin osa MP:n pelaajista vapautui alkuviikosta koronakaranteenista ja joukkueella on ollut tällä viikolla neljä palloharjoitusta sekä muutama oheisharjoitus. Useamman koronatartunnan ja altistumisten takia joukkue joutui pitämään viikon tauon yhteisharjoituksista. Tämä viikko on harjoituksissa menty nousujohteisesti ja huomisessa pelissä on tarkoitus antaa tasaisesti peliaikaan sekä katsastaa uusia mahdollisia sopimuspelaajia. Käytössä on melkein kaksi eri miehistöä, jotka molemmat pelaavat yhden puoliajan. Muutaman pelaajan on tarkoitus pelata täydet 90 minuuttia. Osa sopimuspelaajista tekee lauantaina juoksuharjoituksen pelin sijaan ja muutama huilaa pikkuvaivojen ja kipeänä olon takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä huomisessa pelissä jo harjoituksissa läpikäytyjä asioita.

– Huominen Komeetat -peli aloittaa meidän talvipelien sarjan tälle vuodelle.  On mukava päästä taas pelaamaan, vaikkakin harjoittelu on jäänyt hieman suunniteltua lyhyemmäksi koronakaranteenin vuoksi.

– Pelissä on tarkoitus katsastaa muutamaa testipelaajaa ja mikä tärkeämpää, aloittaa oikeiden pelaajaparien ja yhdistelmien löytäminen kesän peleihin. Samalla aloitetaan myös pelitavan muokkaaminen aina muutaman teeman mukaisesti, joita sitten pelissä tarkkailemme ja katsomme, miten onnistumme. Pelit talvella on juuri sitä varten, että viikon teemoja päästään mittaamaan todellisessa tilanteessa, sillä pelkät harjoitukset eivät aina kerro koko totuutta teeman onnistumisesta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
5. Jarkko Heimonen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Severi Keskitalo
16. Roni Pietsalo
17. Miko Lötjönen
18. Topi Keskinen
19. Valdrin Azemi
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
26. Karzan Jawanmiri
33. Aleksanteri Patronen (mv)