Reifer -ENNAKKO: Huomenna on tarkoitus ottaa taas kotivoitto


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ke 1.9. klo 18.30 Ykkönen: MP-PK-35 Urski
otteluisännät: MOAS ja Mikalo Oy
ottelupallot: Go On

Huomenna Urskin iltavaloissa pelataan taas Ykköstä, kun juhannuksen jälkeiseltä viikolta vastustajan koronatartuntojen takia siirretty MP-PK-35 -ottelu pelataan. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä juuri ennen kauden alkua Urpolassa, missä MP oli 1-0 -lukemin parempi. Helsinkiläiset on ainoa joukkue, jota MP ei ole vielä tällä kaudella Ykkösessä kohdannut. Toinen keskinäinen peli on sitten runkosarjan päätöskierroksella reilun kahden viikon päästä. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä. Veikkauksen Etuasiakkaana tähän otteluun saat kaksi lippua yhden hinnalla! Lisätietoa löytyy täältä. Lisäksi opiskelijakortilla on otteluun vapaa pääsy!

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta seitsemän ja yhdeksän. Helsinkiläiset ovat keränneet 17 ottelussa 23 pistettä (6 voittoa, 5 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 21-25), kun taas MP:llä on 18 ottelun jälkeen 22 pistettä (6 voittoa, 4 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 25-29).

Viime kaudella Kakkosen A-lohkon voittanut PK-35 otti kolmen voitottaman ottelun jälkeen viime lauantaina kotivoiton, kun FF Jaro kaatui kahdella nopeaa tahtiin tehdyllä toisen jakson maalilla 2-1. Helsinkiläisten riveistä löytyy monia Veikkausliigasta tuttuja pelimiehiä, kuten Esa Terävä, Ville Salmikivi ja Otto-Pekka Jurvainen. Täksi kaudeksi joukkueeseen on liittynyt kymmenkunta uutta pelaajaa, esimerkiksi Pauli Kuusijärvi Gnistanista, Matias Hänninen HIFK:sta, Daniel Rantanen AC Oulusta ja Gerald Ben Pallo-Kissoista sekä siirtoikkunassa Ilveksestä tullut 19-vuotias toppari Juho Pietola. Vieraissa PK-35 on ollut huomattavasti heikompi kuin kotoisella muovilla ja kotijoukkueella on huomenna tarkoitus lähettää helsinkiläiset takaisin kotiin ilman pisteitä. PK:n paras maalintekijä on kuudesti onnistunut nuori Jonathan Muzinga. Heidän muut maalinteossa onnistuneet ovat Daniel Rantanen (4), Otto-Pekka Jurvainen (2), Gerald Ben (2) sekä lisäksi löytyy kuusi maalin miestä.

Gnistan -kotivoiton jälkeen MP hävisi edellisellä kierroksella Joensuussa, kun JIPPO oli tehokas maalipaikoissaan ja otti tärkeät sarjapisteet 4-2 -lukemin. Jos MP on vieraissa esiintynyt tuloksellisesti heikosti, niin kotoisessa Urskissa pisteitä on tullut suhteellisen mukavasti ja tätä samaa suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomenna. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentäviisi kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on seitsemän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi, Aatu Manninen, Antti Ulmanen sekä Niila Forsell. Maalin miehiä löytyy viisi. MP:n huomiseen kokoonpano tulee muutama muutos. Reetu Räsänen on Joensuussa tulleen jalkavamman takia sivussa, mutta Oliver Kangaslahti on taas pelikunnossa ja mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan parempaa puolustuspeliä kuin Joensuussa.

– JIPPO -peli oli todella erikoinen ottelu tilastojenkin valossa. Vastustajalle oli viisi laukausta, joista neljä meni maalia kohti ja niistä syntyi neljä maalia. Meillä oli peräti 17 laukausta, joista vain kolme maalia kohti ja kaksi maalia. Voisi sanoa, että JIPPO:lla oli pöljä päivä, mutta tarkemmin analysoitua puolustuksemme antoi liikaa tilaa ja toisaalta meitä vaivannut tehottomuus, ei osata  laukoa maalia kohti, aiheutti sen, että JIPPO ansaitsi voitonsa. Harmi sikäli, että meillä oli todella fantastinen fanijoukko, joka jaksoi kannustaa koko ottelun ajan ja vielä pidemmällekin. Iso kiitos heille!

– Huomenna kohtaamme Ykkösessä ensimmäistä kertaa PK-35:n tälle kaudelle ja odotettavissa on tiukka kamppailu, jossa molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään monipuolisesti. PK:lla on useita liigassa pelanneita kokeneita pelaajia, jotka varmasti syksyä kohden nousevat tärkeään rooliin tuloksen teossa. Meidän pitää näyttää kotiyleisölle ennakkoluulotonta ja nälkäistä nuoren joukkueen tekemistä, jolla PK:n sarjajyriä horjutetaan. Puolustuspelimme täytyy olla tiiviimpää sekä laukauksia pitää pystyä blokkaamaan ahnaammin. Hyökkäykset pitää pystyä päättämään maalintekoyrityksiin maalia kohti. Toivotaan hyvää keliä ja hyvää kotiyleisön tukea meidän joukkueelle. Palkitsemme yleisön loppuun asti pelaamisella sekä yrityksellä ja sitä kautta myös hyvällä tuloksella.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #7 Antti-Ville Räisäsen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista PK-35 -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä sekä täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-PK-35 1,98 – 3,45 – 3,35.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
15. Santeri Karjalainen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)