Reifer -ENNAKKO: Huomenna mennään Kajaaniin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ke 16.9. klo 18.30 Ykkönen: AC Kajaani-MP Kajaanin liikuntapuisto

Tiivis tahti Ykkösen peleissä jatkuu ja huomenna keskiviikkona Kajaanin liikuntapuiston muovilla pelataan Ykkösen 14. sarjakierroksessa ottelu, jossa MP saa vastaansa AC Kajaanin. Heinäkuussa Urskissa MP voitti 2-1(1-0) ja tämä oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kautta aikojen. Huomiseksi Kainuuseen on luvattu myrskyisää saätä, joten ottelu pelataan aika mielenkiintoisissa olosuhteissa.

AC Kajaani koki kahden voiton jälkeen lauantaina harmittavan tappion, kun sarjapaikkansa puolesta taisteleva Gnistan voitti kotonaan kajaanilaiset 1-0(0-0) maalivahti Deni Kaksan virheen seurauksena. Kovin odotuksin sarjaan lähteneet kajaanilaiset ovat 13 pelatun ottelun jälkeen sarjassa yhdeksäntenä 14 pisteellä (3 voittoa, 5 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 17-16). AC Kajaanin maalintekijätilaston kärjestä löytyvät  Geoffrey Acheampong (4), Hussein Mohamed (3) sekä Emmanuel Appiah (3). Kaikkiaan kahdeksan heidän pelaajaa on onnistunut maalinteossa tähän mennessä. Kajaanilaiset ovat viime aikoina hakeneet joukkueeseensa lisää tulivoimaa, sillä siirtoikkunan loppuhetkillä joukkueeseen liittyivät jo kaksi maalia viimeistellyt ranskalainen hyökkääjä Christopher Bibaku sekä Veikkausliigan TPS:ssä tällä kaudella kymmenen liigaottelua pelannut Babakar Diop. Huomenna on varmasti edessä tiukka taistelu Ykkösen tärkeistä sarjapisteistä.

MP:llä on alla harmittava kotitappio, kun viime perjantaina Urskissa FF Jaro nousi viimeisen vartin maaleilla 1-2(1-0) -voittoon. Vieraissa MP on ollut Ykkösen eliittiä ja tätä linjaa on tarkoitus jatkaa myös huomenna Kajaanissa. MP löytyy Ykkösen sarjataulukosta 13 pelatun ottelun jälkeen seitsemänneltä sijalta 17 sarjapisteellä (5 voittoa, 2 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 15-18). MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kolmen maalin miehet Antti-Ville Räisänen ja Aatu Manninen. Kahdessa maalissa on Walid Abdelali, maalin miehiä löytyy kuusi ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia verrattuna edelliseen FF Jaro -otteluun. Iiro Äjö sai perjantaina kauden neljännen varoituksen ja hän huilaa huomenna pelikiellon takia. Lisäksi vaivojen takia sivussa ovat Vincent Bikana sekä Joonas Nissinen. Yassin Daoussi on taas mukana kuten hiljalleen täydessä pelikunnossa oleva Firmino.

Päävalmentaja Juha Pasoja on luottavainen siihen, että hyvä vierasvire jatkuu myös huomenna Kajaanissa.

– Jaro -pelin pettymys on käsitelty ja hyvää tässä tiiviissä pelirytmissä on se, että uusi mahdollisuus tulee nopeasti eikä pysty liian kauan jossittelemaan mennyttä peliä.

– Keskittyminen on täysin Kajaani -pelissä ja lähdemme rohkeasti hakemaan pisteitä vieraista. Puolustuspelin tiiviys on avainsana, niin kuin  aina, sekä hyökkäyspelin tehokkuus.

– Huomenna joukkueessa on muutamia poissaoloja, mutta se antaa uusille pelaajille mahdollisuuden näyttää ja päästä pelaamaan isoja minuutteja. Toiveissa on, että rohkeus palkitaan Kajaanissa ja täysi pistepotti matkaa meidän mukana Mikkeliin.

Eroakiireestä.fiennakkovideosta #19 Joonas Nissisen ja päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista AC Kajaani -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 8213 AC Kajaani-MP 1,95 – 3,60 – 3,25.

Ottelun voi katsoa Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
9. Firmino
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Santeri Karjalainen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)