Reifer -ENNAKKO: Huomenna matkataan VPS:n vieraaksi Vaasaan


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 29.5. klo 17.00 Ykkönen: VPS-MP Elisa Stadion

MP:llä on huomenna edessä pelireissu länsirannikolle, missä aina aurinkoisessa Vaasassa vastaan tulee kauden tappioitta aloittanut VPS. Viime kaudella molemmat keskinäiset kohtaamiset päättyivät 2-2 -tasalukemiin.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta neljä ja kahdeksan. Vaasalaisilla on neljän pelatun ottelun jälkeen kasassa kuusi pistettä (voitto ja 3 tasapeliä, maaliero 6-4), kun taas MP:llä on neljä pistettä (voitto, tasapeli ja 2 tappiota, maaliero 5-7.)

Viime kaudeksi Ykköseen tippunut VPS sijoittui juuri MP:n yläpuolelle eli vaasalaiset olivat kuudensia. Täksi kaudeksi päävalmentaja Christian Sund vaihtui MYPA:sta tuttuun Jukka Karjalaiseen. Hyökkäävän jalkapallon nimeen vannovalla Karjalaisella on käytössään erittäin hyökkäysvoittoisen joukkue. Hyökkäyksestä löytyy mm. jamaikalainen Steven Morrissey sekä Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä Kalle Multanen, joka on yhden maalin päässä sadasta Ykkösen maalista. Lisäksi keskikentältä tulitukea antavat kapteeni Sebastian Strandvall, Aleksi Pahkasalo sekä Joonas Vahtera, joten MP:n alakerta saa huomenna olla todella tarkkana. Vaasalaisten hyökkäyspää on selvästi vahvistunut viime kaudesta ja puolustuksessakin on tapahtunut muutoksia. Alakerrassa uusia pelaajia ovat PEPO:sta tuttu gambialaistoppari Alieu Ceesay, AC Kajaanissa viime kaudella pelannut Mikko Pitkänen sekä trinidadilainen Kareem Moses. Huominen kotijoukkue on kärsinyt alkukaudesta aika paljon loukkaantumisista, mutta nyt sairastupa alkaa tyhjenemään ja Karjalaisella riittää vaihtoehtoja. Ilman tappioita tähän mennessä pelannut VPS hakee varmasti huomenna paluuta voittojen tielle, sillä kaksi edellistä ottelua (FF Jaro, KPV) on päättynyt 1-1 -tasapeleihin.

MP:llä on alla kaksi tappiota, joten huomenna Vaasaan lähdetään sillä mielin, että tappioputki saadaan poikki. Tappiopeleissä MP:llä on ollut omat hyvät hetkensä, mutta varsinkin jaksojen alut ovat olleet heikkoja ja vastustajat ovat iskeneet silloin maaleja. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä viidesti ja kahden maalin miehiä on kaksi: Oliver Kangaslahti sekä Samson Ebuka ja Aatu Manninen on onnistunut kertaalleen maalinteossa. Kokoonpanosta ovat poissa pitkäaikaispotilas Iiro Äijö, hiljalleen joukkueharjoituksiin loukkaantumisen jälkeen palaava Antti Voutilainen, jalkansa viikolla harjoituksissa loukannut Arjan Goljahanpoor sekä reilun parin viikon päästä armeijasta kotiutuva kolmikko (Forsell, Jäppinen, Leinonen). Päävalmentaja Juha Pasoja on vielä tulevan viikonlopun sivussa ja valmennusvastuussa ovat TPS -pelin tapaan Mika Pasanen ja Juho Luukkonen.

Valmentaja Mika Pasanen tietää, että huomenna on vastassa hyökkäysvoimainen joukkue.

– Edellisessä TPS -pelissä pääsimme maalipaikoille ja pelissä oli paljon hyvääkin harmittavasta tappiosta huolimatta. Meidän pitää saada viimeistelyyn terävyyttä ja maalipaikoista pitää onnistua paremmalla prosentilla.

– Tällä viikolla olemme terävöittäneet omaa tekemistämme ja käyty läpi ennen kaikkea sitä, miten huomenna puolustetaan. Meillä on vastassa todella vaarallinen joukkue, josta löytyy yksilötaitoa, hyökkäysvoimaa sekä he tykkäävät hallita palloa.

– Meidän täytyy olla valmiina kamppailemaan ja pelaamaan fiksusti pelisuunnitelmamme mukaisesti.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #12 Nuutti Laaksosen sekä valmentaja Mika Pasasen tunnelmat ennen huomista VPS -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: VPS-MP 1,75 – 3,70 – 4,00.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)