Reifer -ENNAKKO: Huomenna jatkuu pisteiden metsästys Helsingissä


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ti 18.5. klo 18.30 Ykkönen: HJK Klubi 04-MP Bolt Arena

MP:llä on huomenna edessä Ykkösen kauden toinen vieraspeli, kun Helsingissä vastaan asettuu HJK:n farmijoukkue HJK Klubi 04. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat helmikuussa Suomen Cupissa, jossa helsinkiläiset olivat parempia selvin 3-0 -lukemin.

HJK Klubi 04 voitti viime kaudella näytöstyyliin Kakkosen B-lohkon, jossa nuori joukkue ei hävinnyt otteluakaan. Klubi 04:n kokoonpanoa on yleensä aika vaikea ennustaa, sillä entisen maajoukkuepelaajan Mika Väyrysen valmentaman joukkueen kokoonpano vaihtelee pelistä toiseen ja on mahdollista, että Veikkausliigajoukkueesta on myös pelaajia mukana hakemassa pelituntumaa. Kokemusta helsinkiläisten riveissä edustaa ex-Veikkausliigapelaaja Chris James. Nuoret pelimiesten joukossa löytyy monia nuorten maajoukkuepelaajia, joista suurimmat odotukset kohdistuvat 18 -vuotiaaseen Kai Meriluotoon, joka viime kaudella Kakkosessa viimeisteli 14 maalia 15 ottelussa ja avasi maalitilinsä edellisessä ottelussa Pietarsaaressa. Nuori joukkue on varmasti huomenna kotikentällään sisuuntunut ja hakee innokkaasti avausvoittoa, kun kahden ensimmäisen ottelun jälkeen pistetili on vielä avaamatta (HJK Klubi 04-KPV 0-2, FF Jaro-HJK Klubi 04 4-1).

MP on avannut kautensa tuloksellisesti hyvin, sillä kahden pelatun ottelun  jälkeen pisteitä on kasassa neljä, kun Rovaniemellä päädyttiin pistejakoon ja viime torstaina EIF kaatui hienon taistelun jälkeen 2-1 Urskissa. Voitokkaassa EIF -ottelusta tuli myös huonoja uutisia, sillä MP:n runkopelaajiin kuuluva toppari Iiro Äijö loukkasi jalkansa. Äijö on käynyt leikkauksessa ja melko varmasti koko loppukausi jää häneltä väliin. Sairastuvalta on myös hyviä uutisia, sillä Juuso Tarvainen pelasi jo tammisaarelaisia vastaan viimeisen kympin ja Reetu Räsänen on huomenna mukana Helsinkiin matkaavassa joukkueessa. Kapteeni Antti-Ville Räisänen on vielä pelikiellossa huomisen, mutta sunnuntain kotiottelussa TPS:ää vastaan hän on taas mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa kamppailua.

– Ensiksi hyvät ja huonot asiat viime pelistä; peli oli alun nukahduksen jälkeen hyvin meidän kontrollissa ja teimme pari hienoa maalia ensimmäisellä puoliajalla. Loimme myös tukun maalipaikkoja, varsinkin erikoistilanteista. Toinen puoliaika oli meiltä hieman passiiviisempaa puolustuspeliä, mikä on aika normaalia, kun  vastustaja alkaa ottamaan riskiä ja itse yritetään säilyttää johtoasema. Tilanteita oli kuitenkin enemmän EIF -päädyssä, vaikka heillä pallonhallinta olikin. Tilanteenvaihdoista olisi pitänyt naulata peli ja silloin loppuminuutit olisi olleet helpommat.

– Ikävä puoli voitokaassa ottelussa oli Iiron loukkaantuminen ja näyttää siltä, että mies on pois koko loppukauden. Harmi, sillä Iiro on ollut meidän luottopelaajia, mutta toisaalta tämä nyt aukaisee mahdollisuuden jollekin muulle päästä pelaamaan ja ansaita luottopelaajan rooli.

– Klubi 04 on aloittanut kauden ilman voittoja, mutta on pelannut tasaisia pelejä sarjan ennakkosuosikkeja vastaan. Jaro -pelin lukemat ei ehkä tee oikeutta peliesityksiin nähden. He ovat hyvä nuori joukkue, joka talvella Suomen Cupissa pyöritti meitä mennen tullen, mutta tuosta pelistä on paljon muutoksia tullut meidän pelaamiseen, joten en hirveästi vertailisi sitä tulevaan.

– He haluavat pelata alhaalta asti kontrolloidusti ja löytää tiloja puolustuslinjan edestä ja siitä murtautua maalipaikkoihin. Meidän täytyy tiedostaa vaara-alueet ja tukkia syöttölinjat sinne. Nuori joukkue on heikoimmillaan oman boxin puolustamisessa ja sinne me haluamme saada painetta. Omaa peliä lähdemme pelaamaan tietyillä pienillä muutoksilla ja kunhan saadaan pelillisesti hyvä ja tasapainoinen esitys, niin olen varma siitä, että pisteet matkaavat mukanamme Mikkeliin.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #5 Oliver Kangaslahden sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista HJK Klubi 04 -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: HJK Klubi 04-MP 2,30 – 3,40 – 2,75.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
8. Antti Ulmanen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)