Reifer -ENNAKKO: Alempi jatkosarja alkaa huomenna Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 26.9. klo 16.00 Ykkönen alempi jatkosarja: MP-MuSa Urski
otteluisäntä: Lumme Energia
ottelupallot: Mikalo Oy

Taistelu Ykkösen sarjapaikasta alkaa MP:n osalta toden teolla huomenna, kun alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa Urskin nurmella vastaan tulee MuSa Porista. Runkosarjassa molemmat kohtaamiset päättyivät tasan, kun heinäkuussa Porissa peli päättyi vaiherikkaan ottelun jälkeen 2-2 ja Mikkelissä puolitoista viikkoa sitten jäätiin ilman maaleja. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Alemman jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja viisi. Porilaiset keräsivät runkosarjan 22 ottelussa 21 pistettä (4 voittoa, 9 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 22-41), kun taas MP sai kasaan 25 pistettä (6 voittoa, 7 tasapeliä ja 9 tappiota, maaliero 29-35).

Kuntopuntarissa porilaiset löytyvät viimeiseltä sijalta ja heidän kurssi näyttää alaspäin loistavan alun jälkeen. MuSa sai pitkän tappioputkensa poikki muutama kierros sitten, kun KPV kaatui Porissa 1-0. Sen jälkeen alla on 3-0 -vierastappio TPS:lle, maaliton tasapeli Mikkelissä sekä runkosarjan viimeisellä kierroksella FF Jaro haki sarjapisteet Porista selvin 1-5 -lukemin. Vieraissa MuSa:lla on ollut aika vaikeaa ja kotijoukkueen on huomenna tarkoitus lähettää porilaiset takaisin kotimatkalle ilman pisteitä. MuSa:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy kolmen maalin miehet Matias Koskinen ja Itävaltaan siirtynyt John Frederiksen. Kahdessa maalissa ovat Samu-Petteri Mäkelä, Rudi Dieter, Juho Heikkinen, Joonas Lakkamäki sekä Jyri Kiuru. Lisäksi heidän riveistä löytyy viisi maalin miestä.

Myös MP on pelannut viime aikoina mollivoittoisesti, sillä kolmen tasapelin jälkeen MP hävisi runkosarjan viimeisessä ottelussa Pihjalamäessä, kun PK-35 oli maalin edessä voimakkaampi ja vei tärkeät sarjapisteet 3-1 -lukemin. MP on pelannut kotona tuloksellisesti hyvin ja tätä suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomenna alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentäyhdeksän kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on seitsemän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Neljästi maalinteossa on onnistunut Aatu Manninen ja kolmesti Killian Denoual sekä Antti Ulmanen. Kahden maalin miehiä ovat Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Niila Forsell ja maalin miehiä löytyy kuusi. MP:n kokoonpano on täysin sama kuin edellisessä PK-35 -vieraspelissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä taistelevan ja tehokkaan kotijoukkueen huomenna Urskissa.

– MuSa kävi Mikkelissä viime viikolla ja silloin me pelasimme kauden heikoimman pelin hyökkäyssuuntaan. Tämän ei haluta toistuvan ja paransimmekin tekemistä jo PK -peliin.

– MuSa:n pelityyli oli hieman muuttunut kesäisestä ja se aiheutti meille pieniä ongelmia. Nyt pelitapa on tiedossa ja löydämme varmasti heikkoudet MuSa:n muodosta. Valmistautuminen on ollut hyvää ja huomenna nähdään erilaisella peli-ilmeellä esiintyvä kotijoukkue.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista MuSa -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-MuSa 1,75 – 3,85 – 3,85.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)