Reifer -ENNAKKO: Alavireisesti Ykkösen aloittanut TPS huomenna Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 23.5. klo 18.30 Ykkönen: MP-TPS Urski
otteluisäntä: Rakennusliike Ola Oy
ottelupallot: Rakennus M. Oinonen Oy

MP:llä on huomenna edessä Ykkösen kauden toinen kotiottelu, kun Urskiin saapuu vieraaksi vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut TPS. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2015, jolloin turkulaiset voittivat kaikki kolme Ykkösen kolme kohtaamista maalierolla 9-1. Koronavirusrajoitteiden vuoksi ottelutapahtumamme henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Tämän hetkisten rajoitusten aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1 100 paikkaan. Lisätietoja löytyy täältä.

Jonatan Johanssonin valmentamat turkulaiset ovat aloittaneet tuloksellisesti Ykkösen kauden heikosti, sillä yksi sarjasuosikeista on vielä kolmen sarjakierroksen jälkeen ilman voittoa. Kasassa on kaksi sarjapistettä VPS- ja KPV-tasapeleistä. Edelliseltä kierrokselta TPS:llä on alla 1-2 -kotitappio FF Jarolle, joten huomenna Urskiin saapuu varmasti sisuuntunut ryhmä, joka haluaa avata voittotilinsä. Turkulaiset ovat viime vuosina seilanneet Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Viime kaudella valmentajan vaihdon jälkeen esitykset piristyivät, mutta silti he joutuivat karsintaan, jossa Ykkösessä toiseksi sijoittunut KTP oli vierasmaalin verran parempi ja turkulaiset palasivat Ykköseen. TPS ei ole riehunut siirtomarkkinoilla, vaikka heiltä lähti paljon kokemusta pois. Siitä huolimatta heidän riveistään löytyy paljon Ykkösen tasolle loistavia pelimiehiä, kuten maalivahti Jere Koponen, wing back Juri Kinnunen, topparit Rasmus Holma ja Kalle Taimi, keskikenttäpelaaja Atte Sihvonen, Fulham -laina Sonny Hilton sekä maaliahne Eliécer Espinosa, joka on kuitenkin ollut enemmän telakalla kuin kunnossa. Jossain vaiheessa turkulaisten pelikin on lähdettävä rullaamaan, mutta toivottavasti se päivä ei ole vielä huomenna.

MP aloitti sarjan pirteästi tasapelillä Rovaniemellä ja kotivoitolla EIF:stä. Edellisellä kierroksella kolmella Veikkausliigapelaajalla vahvistuneen HJK Klubi 04:n alku oli liian kova MP:lle ja ensimmäiseen 11  minuuttiin tehdyt kaksi Sebastian Dahlströmin maalia olivat liikaa ja MP koki kauden ensimmäisen tappion 3-1 -lukemin. Huomenna MP:llä on tarkoitus jatkaa turkulaisten alavireistä kauden alkua, mutta tämä vaatiin sen, että alusta asti ollaan pelissä mukana ja vastustajaa ei päästetä johtoasemaa, kuten kaikissa kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Kapteeni Antti-Ville Räisänen on nyt pelikieltonsa kärsinyt ja hän on taas mukana joukkueessa kahden pelin tauon jälkeen. Muuten MP jatkaa aikalailla samalla joukkueella kuin tiistaina Helsingissä. Toppari Oliver Kangaslahti on onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä pelissä ja saa nähdä jatkuuko turkulaisen maaliputki huomenna Urskissa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa omiltaan tasaisempia otteita ja parempaa alkua otteluun.

– Tiistain Klubi -pelistä ollaan toivuttu ja huomioitu harjoittelussa tietyt meidän pelin haasteet. Puolustuspelissä pienet asiat ratkaisivat tiistaina sen, että Klubi pääsi tekemään kolme maalia ja niihin on kiinnitetty huomiota loppuviikon harjoittelussamme. Myös hyökkäyspeliä ja varsinkin boksipelaamista on tavoite saada tehokkaammaksi.

– Huomenna vastaan asettuu TPS, joka tippui viime kauden päätteeksi Ykköseen ja he ovat aloittaneet kauden hieman alavireisesti. Kaikki paineet ovat vastustajalla ja me haluamme lisätä niitä omalla tekemisellämme. Laitamme siis turkulaiset ahtaalle pelin alusta asti ja pyrimme pitämään Urskin vaikeana paikkana vierailijoille.

– Hienoa on myös se, että yleisöä pääsee paikalle enemmän! Toivottavasti keli suosii huomenna ja saamme paljon porukkaa kannustamaan meidät jälleen kotivoittoon.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä #2 Yassin Daoussin tunnelmat ennen huomista TPS -kotipeliä. Video löytyy täältä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyvät täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-TPS 5,30 – 3,60 – 1,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)