Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: MyPa parempi kauden päätöksessä


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

14.10.2023 Kolmonen: MP/SavU – MyPa 1-3 (1-2)

Maalit:
20. Jesse Jäppinen 1-0
41. Veeti Laiho 1-1
45+1. Panu Pykäläinen 1-2
68. Veeti Karppanen 1-3 rp.

MP/SavU:n kokoonpano:
Timi Heikkinen, Mikko Haponen, Ville Laiho, Otso Hynönen, Aapo Karttunen, Eino Kurvinen, Jesse Jäppinen, Valtteri Nikulainen, Paavo Alanne, Aapo Nykänen, Veikko Karttunen

Vaihtopelaajat:
Riku Piispa, Perttu Kosonen, Oliver Häyhänen, Niilo Pirhonen, Martti Mäkelä, Konsta Torniainen

Vaihdot:
46. Eino Kurvinen <-> Martti Mäkelä
46. Paavo Alanne <-> Oliver Häyhänen
58. Veikko Karttunen <-> Niilo Pirhonen
82. Aapo Karttunen <-> Perttu Kosonen

MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Jesse Jäppinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Hänninkentän kosteassa lauantai-iltapäivässä nähtiin Kaakon Kolmosen kauden päätöksessä hyvävauhtinen ottelu, jossa vierasjoukkue ja sarjanousunsa Kakkoseen jo aiemmin varmistanut MyPa oli koko ottelun ajan hienokseltaan kotijoukkue MP/SavU:a edellä ja vei viimeiset jaossa olleet sarjapisteet mukanaan lukemin 1-3 (1-2).

Ottelu alkoi vierasjoukkueen hienoisessa hallinnassa, mutta MP/SavU:llakin oli omat hyvät hetkensä. Maalintekoa pääsivät ottelun alkupuolella yrittämään Ville Laiho, jonka pusku Jesse Jäppisen sivuvaparista meni hieman ohi ja Valtteri Nikulainen, jonka laukauksen MyPa:n maalilla pelannut Antti Kaikkonen onnistui torjumaan.

Ottelun 20. minuutilla Aapo Karttunen antoi pitkän avauksen vasempaan laitaan, jossa Valtteri Nikulainen taisteli pallosta MyPa-puolustuksen kanssa. Nikulainen ei onnistunut palloa itselleen saamaan, mutta MyPa:n puolustuksen avauksen hyvin haistanut Jesse Jäppinen pääsi syöttöön väliin ja laukoi paristakympistä pallon vastustamattomasti MyPa:n maalin vasempaan alakulmaan vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Avausmaalin jälkeen vierasjoukkue haki kiivaasti tasoitusta ja 35. minuutin kohdalla MP/SavU:n maalilla hienon ottelun pelannut Timi Heikkinen oli jo tiukoilla. Rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt kova laukaus oli painumassa aivan MP/SavU:n maalin vasempaan yläkulmaan, mutta Heikkinen liimasi vedon todella näyttävästi tehden MyPa:n tasoitusaikeet tyhjiksi. 41. minuutilla kotijoukkueen maali ei enää kuitenkaan säilynyt koskemattomana, kun MyPa sai kaksi perättäistä kulmapotkua, joista jälkimmäinen tuotti tulosta. MyPa:n toppari Veeti Laiho pääsi puskemaan kulmapotkun MP/SavU:n maaliin voimalla lähietäisyydeltä. Molempien joukkueiden odotellessa jo taukovihellystä MP/SavU menetti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja Panu Pykäläinen purjehti yksin maalinedustalle ja laukoi pallon maalin kattoon vieden vieraat 1-2 taukojohtoon ajassa 45+1.

Toisella puoliajalla ei enää maaleilla mässäilty, vaan sen ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue MyPa. Kymmenisen minuuttia aikaisemmin kentälle tullut ja Kolmosessa debytoinut P17-ikäinen Niilo Pirhonen joutui kaatamaan omalla rangaistusalueella Daniel Kaigan ja Kimmo Aholainen vei pallon pilkulle. Veeti Karppanen ampui rankkarin voimalla MP/SavU-maalin vasempaan yläkulmaan ja tilanne oli vieraille 1-3 ottelun 69. minuutilla.

Nuori kotijoukkue haki vielä vaihtojen kautta lisävoimaa kentälle, mutta lisämaalien teossa se ei enää onnistunut. Näin MyPa pääsi juhlimaan sarjanousuaan 1-3 (1-2) voiton siivittämänä. MP/SavU sijottui sarjassa hienosti kolmanneksi MyPa:n ja HaPK:n jälkeen.

MP/SavU kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan. Tavataan jälleen kaudella 2024!