Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: Myös uusintaottelu Edustus IPS – MP/SavU päättyi 1-2 (1-2)


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

MP/SavU:n maaleista IPS:n verkkoon vastasivat Santeri Karjalainen ja Ossi Torniainen

16.8.2023 Kolmonen: Edustus IPS-MP/SavU 1-2 (1-2)

Maalit:
9. Simo Kurkisuo 1-0
16. Ossi Torniainen 1-1
18. Santeri Karjalainen 1-2

MP/SavU:n kokoonpano:
Timi Heikkinen, Mikko Haponen, Olli Kilpeläinen, Otso Hynönen, Aapo Karttunen, Peetu Kerminen, Rasmus Lehtonen, Valtteri Nikulainen, Ossi Torniainen, Veikko Karttunen, Santeri Karjalainen

Vaihtopelaajat:
Perttu Kosonen, Aapo Nykänen, Paavo Alanne, Aapo Kurki, Lauri Pulkka

Vaihdot:
65. Peetu Kerminen <-> Aapo Nykänen
65. Olli Kilpeläinen <-> Perttu Kosonen
74. Ossi Torniainen <-> Paavo Alanne
88. Otso Hynönen <-> Aapo Kurki
88. Santeri Karjalainen <-> Lauri Pulkka

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kaksi viikkoa sitten rankkasateen ja tulvivan kentän vuoksi kesken lopetettu Kaakon Kolmosen ottelu Edustus IPS:n ja MP/SavU:n välillä pelattiin keskiviikkoiltana uusintaotteluna Imatran Ukonniemen nurmella. Tällä kertaa luonnonvoimat eivät estäneet ottelun loppuun pelaamista ja erotuomarin pillin soitua ottelun päättymisen merkiksi oli taululla lukemat 1-2 (1-2) MP/SavU:n voiton merkiksi. Näin ollen mikään ei ollut muuttunut kahden viikon aikana, olihan myös viime kerralla kesken lopetettu peli lopetushetkellä MP/SavU:n johtotilanteessa 1-2.

Kotijoukkue aloitti keskiviikon ottelun kovalla prässillä ja se tuottikin MP/SavU:n pelin avaamiselle hienoisia vaikeuksia. Ottelun 9. minuutilla IPS sai kulmapotkun vasemmalta ja pallo jäi kulman jälkeen elämään MP/SavU:n rangaistusalueelle. Epäonnistuneen purun myötä pallo ajautui kuudentoista rajalle Simo Kurkisuolle, jonka tarkka laukaus maalin vasempaan alakulmaan vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Heti avausmaalin jälkeen oli vierailla oma paikkansa tulla tasoihin, kun Peetu Kerminen pelasi Veikko Karttusen vapaaksi maalin edustalle, mutta Karttusen sijoitus painui niukasti maalin ohi ja tasoitus jäi vielä syntymättä. Pikkuhiljaa MP/SavU alkoi päästä paremmin ohi kotijoukkueen voimakkaan prässin ja se tuottikin tulosta reilun vartin pelin jälkeen. MP/SavU:n maalilla pelanneen Timi Heikkisen nopeasta avauksesta käynnistynyt hyökkäys pelattiin kauniilla lyhytsyöttöpelillä läpi viilettäneelle Santeri Karjalaiselle, joka kuitenkin liu’uttiin kumoon rangaistusalueen rajamailla. Pallo ajautui taustalta nousseelle Ossi Torniaiselle, joka veikin tilanteen loppuun asti sijoittaen pallon pienestä kulmasta ohi IPS-vahti Niko Pienmunteen tasoittaen ottelun numeroihin 1-1.

MP/SavU:n nopeat avaukset osoittautuivat toimivaksi aseeksi IPS:n prässiä vastaan. Vain kaksi minuuttia edellisestä maalista Timi Heikkisen pitkä avaus tavoitti Veikko Karttusen pään, joka  jatkoi pallon suoraan täydessä vauhdissa viilettäneelle Santeri Karjalaiselle. Karjalainen pääsi vastakkain Niko Pienmunteen kanssa eikä tilanteessa erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan ja vieraat siirtyivät tällä osumalla 1-2 johtoon, kun käynnissä oli ottelun 18. peliminuutti.

IPS:n tasoitus oli lähellä 23. minuutilla, kun IPS:n pelaaja pääsi puskemaan vapaasti vitosen rajalta vasemmalta annettuun kulmapotkuun. MP/SavU:n maalivahti Timi Heikkinen torjui kuitenkin upeasti läheltä tulleen puskun. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueen Jesse Purhonen pääsi vasemmalta karkuun, mutta miehen laukaus avopaikasta karkasi taivaan tuuliin.

MP/SavU:lla oli myös oivallisia paikkoja lisämaalien tekoon. 28. minuutilla Santeri Karjalainen pääsi vasemmalta puolittaiseen läpiajoon, mutta sijoitus karkasi tällä kertaa niukasti takatolpan ohi. 33. minuutilla Peetu Kerminen petasi toistamiseen Veikko Karttuselle avoimen maalintekopaikan, mutta jälleen Karttusen ohjaus suuntautui maalin ohi. Peetu Kerminen pääsi itsekin kertaalleen kokeilemaan IPS-vahti Niko Pienmunteen näppien pitävyyttä, kun Santeri Karjalainen vapautti hänet vetopaikkaan 41. peliminuutilla, mutta seurauksena oli ainoastaan kulmapotku. Tauolle lähdettiin MP/SavU:n johtaessa peliä lukemin 1-2.

Toinen puoliaika käynnistyi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän kummankaan joukkueen saamatta pelin hallintaa itselleen eikä kovin vaarallisia maalipaikkoja onnistuttu luomaan puolin taikka toisin ennen kuin 56. minuutilla, kun Santeri Karjalainen vapautti Peetu Kermisen hyvään maalintekopaikkaan. IPS-vahti kuitenkin torjui Kermisen viimeistely-yrityksen ja paluupallosta maalintekoa yrittämään päässyt Ossi Torniainen joutui hänkin pettymään, kun hänen laukauksensa osui vain maalin sivuverkkoon. 66. peliminuutilla Veikko Karttunen yritti maalintekoa kaukolaukauksella, mutta Niko Pienmunne torjui vedon maalin vasemmasta alakulmasta. Heti perään IPS:n Riku Kurkisuo laukoi vaarallisesti rangaistusalueen rajalta, mutta osui vain maalin ylärimaan. 70. peliminuuttilla kaksikin IPS:n pelaajaa oli unohtunut vapaaksi vierasjoukkueen maalin takatolpalle, mutta kumpikaan heistä ei osunut sinne pelattuun keskityspalloon.

Ottelun loppupuolen kulku olikin se, että IPS haki vimmatusti tasoitusta ja vyörytti hyökkäyksiä MP/SavU:n maalia kohti ja vieraat hakivat lisäosumaa vastahyökkäyksillä. Kovasta paineesta huolimatta MP/SavU:n puolustus kesti eikä mitään suurempaa paniikkia päässyt syntymään. Ottelu päättyi siten mikkeliläisittäin riemukkaasti vierasvoittoon 1-2 (1-2) ja MP/SavU nousi voittonsa myötä jo sarjakakkoseksi.

MP/SavU:n päävalmentaja Antti Kuismala antoi tunnustusta oman joukkueensa lisäksi myös vastustajalle: ”IPS oli tänään selkeästi terävämpi kuin kaksi viikkoa sitten. Kotijoukkueen aktiivinen prässi aiheutti meille paljon turhia pallonmenetyksiä. Onneksi ensimmäisen puoliajan loppua kohden saatiin maalipaikat kuitenkin kääntymään meille ja saatiin omassa pelaamisessamme ajoittain haluttuja asioita näkyviin.  Toinen puoliaika muuttui loppua kohden selviytymistaisteluksi ja oman maalin varjelemiseksi. Pelaamisesta tuli enemmänkin tilanteenvaihtopelaamista ja boksipuolustamista, joten pallonhallintapeli jäi vähemmälle. Kaiken kaikkiaan mahtava taistelu ja kaikki pelaajat vaihdosta tulleita pelaajia myöten onnistuivat tänään ja pistivät itsensä täysillä likoon.”

MP/SavU:n ottelut Kaakon Kolmosessa jatkuvat lauantaina 19.8. Lappeenrannassa FC LaPaa vastaan klo 15:00 Amiksen tekonurmella pelattavalla ottelulla  ja kotiottelut jatkuvat viikon päästä keskiviikkona 23.8. Rantakylän nurmella, jonne vieraaksi matkustaa PeKa Kotkasta. Ottelu alkaa klo 18:30 ja otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!