Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: MP/SavU:n kahden maalin johto suli tasapeliksi


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

26.5.2023 Kolmonen: MP/SavU-MiPK 3-3(2-1)

Maalit:
14. Egzon Avdi 1-0
15. Aapo Hotokka 1-1
20. Santeri Karjalainen 2-1
78. Valtteri Nikulainen 3-1
81. Lucas dos Santos Oliveira 3-2
85. Aaro Hyvönen 3-3

MP/SavU:n kokoonpano:
Riku Piispa, Tuomas Tontti, Peetu Kerminen, Martti Mäkelä, Jesse Kilpeläinen, Konsta Torniainen, Valtteri Nikulainen, Tobi, Ville Laiho, Santeri Karjalainen, Egzon Avdi

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Mikko Haponen, Aapo Karttunen, Veikko Karttunen, Ossi Torniainen, Jimi Teittinen, Eelis Valjakka

Vaihdot:
66. Peetu Kerminen <-> Jimi Teittinen
71. Egzon Avdi <-> Veikko Karttunen
66. Martti Mäkelä <-> Ossi Torniainen
90+3. Tobi <-> Aapo Karttunen

MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Santeri Karjalainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Vaiherikkaan perjantai-illan paikallisderbyn MP/SavU – MiPK antina oli molemmille joukkueille ainoastaan yksi piste, kun ottelu lopulta päättyi tasatulokseen 3-3 (2-1).

Ottelu alkoi tunnustellen ja molempien joukkueiden hakiessa asetelmia. Ensimmäisen vaarallisen tilanteen rakenteli vierasjoukkue MiPK, kun Aapo Hotokka pääsi 7. peliminuutilla laukomaan rangaistusalueen rajoilta, mutta MP/SavU:n maalissa pelannut Riku Piispa torjui vedon kulmapotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin MP/SavU sai sivuvaparin, jonka toimitti maalin eteen MP:n edustusjoukkueen riveissä totutummin nähty Tobi. Maalinn edessä Ville Laiho pääsi jatkamaan, mutta ei onnistunut ohittamaan MiPK:n maalivahti Antti Lampista.

14. minuutilla sitten maaliverkkoa pöllytettin ensimmäistä kertaa. Egzon Avdi tavoitti hyvän pystysyötön ja nosti pallon maaliin, yli hieman ehkä väärin tilanteen arvioineen ja vastaan tulleen kissavahdin. Kotijoukkueen iloa kesti vain minuutin verran, kun Aapo Hotokka onnistui tällä kertaa laukauksessaan tasoittaen otteluun lukemiin 1-1.

Pari minuuttia vierastasoituksen jälkeen Valtteri Nikulainen pääsi yrittämään Santeri Karjalaisen esityöstä, mutta laukaus meni niukasti ohi maalin. 20. peliminuutilla sen sijaan MP/SavU meni jälleen johtoon, kun Peetu Kermisen mainiosta tarjoilusta Santeri Karjalainen tälläsi pallon vastustamattomasti maalin alakulmaan, 2-1.

Ensimmäisen puoliajan lopussa molemmilla joukkueilla oli vielä paikkoja lisämaalien tekoon, mutta sekä kissapuolustus että Ville Laiho toisessa päässä pelastivat maalin kertaalleen omalta maaliviivalta. Näin tauolle siirryttiin MP/SavU:n johtolukemissa 2-1.

Toinen puoliaika käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa ja se onnistuikin luomaan useita todella maukkaita maalipaikkoja. Heti puoliajan alkuun Tobi laukoi yli maalin ja Egzon Avdi pääsi yrittämään pariinkin kertaan, mutta ensin Antti Lampinen torjui hänen vetonsa 53. minuutilla ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Avdi puski kulmapotkusta niukasti ohi. Tobi puolestaan pääsi toisella puoliajalla muutamaankin otteeseen murtautumaan MiPK-puolustuksen selustaan, mutta sihti ei miehellä tänään ollut aivan kohdallaan.

70. minuutilla nähtiin MiPK:n toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen paikka, kun Aaro Hyvönen pääsi laukomaan, mutta Riku Piispa torjui vedon kulmaksi.

Kun käynnissä oli ottelun 78. minuutti onnistui Valtteri Nikulainen viemään kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon, kun hänen vasemman jalan painava laukauksensa painui maalin vasempaan yläkulmaan jättämättä Antti Lampiselle mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Heti kotijoukkueen 3-1 -osuman jälkeen oli Santeri Karjalaisella mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta MiPK-vahti Lampisen torjunta antoi vierasjoukkueelle vielä toivoa. Ja niinhän siinä kävi, että vierasjoukkue kipusi vielä tasoihin. Ensin Lucas dos Santos Oliveira laukoi suoraan vapaapotkusta pallon maalin oikeaan alakulmaan ja muutama minuutti myöhemmin saman miehen antaman sivuvaparin jälkitilanteesta pääsi Aaro Hyvönen siirtämään pallon kotijoukkueen maaliin kun käynnissä oli ottelun 85. peliminuutti.

MiPK:n maalien välissä oli MP/SavU:llakin toki omat paikkansa maalintekoon ja kertaallen kissapuolustus pelasti pallon maaliviivalta Valtteri Nikulaisen laukauksen jälkeen.

Kumpikaan joukkue ei ollut tyytyväinen tasatulokseen ja molemmat hakivatkin lopussa vielä voittomaalia. Parhaat paikat siunaantuivat kotijoukkueesta Jimi Teittiselle, jonka laukauksen Antti Lampinen torjui ja vierasjoukkueesta Lucas dos Santos Oliveiralle, joka ei hänkään enää onnistunut maalinteossa.

MP/SavU:n ottelut Kolmosessa jatkuvat viikon päästä perjantaina, kun joukkue matkaa Lemille paikallisen KoPa:n vieraaksi. Ottelu alkaa Kotajärvellä klo 18:30.