MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Tuomo Hiltunen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Vauhdikas ja hyvätasoinen Kaakon Kolmosen ottelu MP/SavU:n ja PeKa:n välillä päättyi hämärtyvässä Rantakylän keskiviikoillassa kotijoukkueen 4-1 (4-1) voittoon. MP/SavU otti näin jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja on siis voittanut kaikki syyskierroksen ottelunsa. Voittoputken myötä sijoitus sarjan kakkosena tulee säilymään mikkeliläisjoukkueen hallussa myös 16. ottelukierroksen jälkeen, vaikka suurin osa otteluista onkin vielä pelaamatta.

PeKa oli matkustanut Mikkeliin vain parin vaihtopelaajan turvin ja avauskokoonpanossakin oli muutamia nuoria pelaajia, jotka eivät ole normaalisti joukkueen avauskokoonpanossa kovin tuttu näky olleet. Tämä ei kuitenkaan näkynyt kotkalaisyhdistelmän otteissa, vaan se aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja aktiivisesti pelaten. Ahnaalla prässillä PeKa pyrki estämään kotijoukkueen pelin avaamisen, mutta aivan pelin alussa keinot siihen löytyivät vasemmassa laidassa pelanneen Oliver Häyhäsen kautta, joka nopeudellaan pääsi parikin kertaa etenemään vasemmalta laidalta ja keskittämään vaarallisesti.

Häyhäsen nousut eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta maalien merkeissä, mutta ottelun 14. minuutilla kotijoukkueen maalitili avautui. Santeri Karjalainen taisteli pallon itselleen ja pääsi etenemään vasemmalta laidalta kohti kotkalaispäätyä. Hyvä keskitys maalin eteen ja sinne vauhdilla edennyt Egzon Avdi laittoi pallon varmasti ohi PeKa:n maalilla pelanneen Kristian Variksen vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Avdi antoi hyvän pystysyötön ja Valtteri Nikulainen pääsi etenemään kohti PeKa:n maalia ja yritti yllättää Variksen nopealla vasurinostollaan, mutta pallo karkasi maalin yli. Hieman myöhemmin Nikulainen antoi hyvän sivuvaparin maalin edustalle ja Egzon Avdi pääsi päineen ensimmäisenä palloon. Hänen ohjauksensa oli jo menossa maalin takakulmaan, mutta PeKa-puolustus onnistui pelaamaan pallon kulmaksi.

PeKa-vahti Variksen kaadettua Santeri Karjalaisen rangaistusalueella vei ottelun tuominnut Ilkka Mäkelä pallon rangaistuspilkulle. Rangaistuspotkun ampui vuorenvarmasti maalin vasempaan kulmaan toisen maalinsa ottelussa näin tehnyt Egzon Avdi ja tilanne oli 2-0 kotijoukkueelle, kun käynnissä oli ottelun 28. minuutti.

Ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun kaksi minuuttia edellisestä Avdi syötti Oliver Häyhäsen pystyjuoksuun vasemmalta laidalta. Tällä kertaa Häyhäsen keskitys jalostui maaliksi asti, kun sen laittoi PeKa-maaliin taka-alueelta Peetu Kerminen. Tilanne 3-0 ottelun 30. minuutilla ja kotijoukkueella alkoi maistua suussa jo varmat pisteet.

Peka käytti kuitenkin tämän makusteluhetken hyväkseen ja jo seuraavalla minuutilla kotijoukkueen löysän puolustuspelaamisen seurauksena Joni Mänttäri pääsi kaventamaan tilanteen 3-1 :een ottelun 31. minuutilla. Tämän jälkeen PeKa nosti vielä intensiteettiä ja yritti saada lisäkavennusta aikaan siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kotkassa jalkapallo-oppinsa saanut Niklas Leinonen taisteli pallon itselleen kotkalaispuolustukselta, kun ottelua oli pelattu vajaa 40 minuuttia. Leinosen laadukas ja kova keskitys etutolpalle tavoitti sinne juosseen Santeri Karjalaisen jalan ja hän siirsi pallon vierasjoukkueen maaliin etukulmaan näyttävästi yhdellä kosketuksella ja vei kotijoukkueen 4-1 taukojohtoon.

Toisella puoliajalla pelin vauhti hieman laski eikä lisämaaleja pelissä enää nähty. Vierasjoukkueen paras maalintekomahdollisuus tuli Kalifo Yomalolle, mutta miehen viimeistely-yritys karkasi avopaikasta pahasti maalin yli. Reilun tunnin pelin jälkeen Peetu Kerminen vapautti Santeri Karjalaisen maalintekoon, mutta Kristian Varis teki Karjalaisen aikeet tyhjiksi hyvällä torjunnallaan.  Kymmenisen minuuttia myöhemmin MP/SavU pelasi upean nopean hyökkäysen, jossa pallo vaihtoi omistajaa yhdellä kosketuksella pelaajalta toiselle. Pitkän loukkaantumistauon jälkeen paluun kentille tehneen Jesse Jäppisen hyvä syöttö tavoitti Santeri Karjalaisen, joka jatkoi pelivälineen Veikko Karttuselle, mutta tämäkin tilanne päättyi Variksen torjuntaan. Karttusella oli toinenkin hyvä paikka lisätä kotijoukkueen maalitiliä läpiajosta, mutta pallo karkasi päätyrajasta yli. Vielä ennen ottelun päättymistä Aapo Nykänen antoi laadukkaan keskityksen oikealta maalin eteen mutta palloon ensimmäisenä ehtineen Paavo Alanteen laukaus suuntautui reilusti maalin yli.

MP/SavU:n päävalmentaja Antti Kuismala paistatteli jälleen tyytyväisyyttään voitetun ottelun jälkeen: ”Hyvätasoinen Kolmosen ottelu, jossa tasokas ja pelaava vastustaja teki pelaamisemme vaikeaksi. Onnistuimme kuitenkin viemään heiltä ajan aktiivisella puolustamisellamme ja sitä kautta saimme pelin hallinnan itsellemme. Toisella puoliajalla pelin tempo jälleen laski, mutta emme päästäneet vastustajaa peliin enää mukaan. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että joukkueen työmäärä peleissä on vakioitunut hyvälle tasolle.”

Seuraavan kerran MP/SavU pelaa torstaina 31.8. paikallisderbyssä, jossa se kohtaa kotijoukkue MiPK:n Urheilupuistossa klo 18:30 alkavassa ottelussa.