Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: MP/SavU selvään voittoon Kultsu FC:stä


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

 

Valkosinisissä pelannut MP/Savu haki pisteet Joutsenosta.

 

14.6.2023 Kolmonen: Kultsu FC-MP/SavU 1-5(0-4)

Maalit:
10. Veikko Karttunen 0-1
15. Veikko Karttunen 0-2
38. Santeri Karjalainen 0-3
42. Valtteri Nikulainen 0-4
57. Veikko Karttunen 0-5
79. Riku Nurkka 1-5

MP/SavU:n kokoonpano:
Riku Piispa, Mikko Haponen, Ville Laiho, Perttu Kosonen, Aapo Karttunen, Ossi Torniainen, Jan Heinonen, Valtteri Nikulainen, Jimi Teittinen, Veikko Karttunen, Santeri Karjalainen

Vaihtopelaajat:
Eelis Valjakka, Sakari Kaukonen, Oliver Häyhänen, Aleksi Matilainen

Vaihdot:
67. Ossi Torniainen <-> Sakari Kaukonen
67. Jimi Teittinen <-> Oliver Häyhänen
77. Veikko Karttunen <-> Eelis Valjakka
77. Aapo Karttunen <-> Aleksi Matilainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Joutsenon keskuskentän nurmella päästiin pelaamaan kerrassaan loistavissa olosuhteissa, kun Kolmosen keskiviikon kamppailussa kotijoukkue Kultsu FC sai vastaansa MP/SavU:n.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvalla pallonhallinnalla ja pääsikin iskemään jo avausvartin aikana pallon kahdesti kotijoukkueen maaliin. Avausosuma syntyi 10. peliminuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Santeri Karjalainen puski Ossi Torniaisen tarjoilusta pallon Kultsu FC:n maalin ylärimaan. Paluupalloa oli nälkäisimmin tavoittelemassa Veikko Karttunen, joka viimeistelikin varmasti MP/SavU:n johto-osuman. Vain viisi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue iski jälleen. Tällä kertaa Santeri Karjalainen purjehti näyttävästi Kultsupuolustukselta karkuun ja syötti maalin eteen ehtineelle Veikko Karttuselle, joka pääsi puttaamaan pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

MP/SavU:n 0-3 osuma oli komeaa katseltavaa. Maalivahti Riku Piispa käynnisti vierasjoukkueen hyökkäyksen pelaamalla pallon MP:n edustusjoukkueesta lainassa olleelle Jan Heinoselle. Heinonen jatkoi pallon nopeasti edelleen Valtteri Nikulaiselle, joka puolestaan vapautti Aapo Karttusen oikealta laidalta. Karttunen toimitti pallon maalin eteen, josta Santeri Karjalainen täräytti pallon maaliin toisella yrittämällään Kultsu FC:n maalivahti Joel Peltolan torjuttua ensimmäisen yrityksen.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi lisäosuma, jonka pohjusti Ossi Torniainen syötönkatkollaan ja sen jälkeisellä taistelullaan. Torniainen käytti pallon Santeri Karjalaisella ja sen takaisin saatuaan vapautti Valtteri Nikulaisen hyvin ajoitetulla syötöllään. Nikulainen pääsi nautiskelemaan lähietäisyydeltä ja laukoi pallon voimalla kotijoukkueen maalin kattoon ja tauolle siirryttiin jo ratkaisevan oloisessa MP/SavU:n 0-4 johdossa.

Tauon aikana mikään ei ollut muuttunut ja vierasjoukkue jatkoi maalitehtailuaan myös toisella puoliajalla. Aapo Karttusen vasemmalta antama kulmapotku putosi Jan Heinosen toimesta maalinedustalle, josta sen liukui sisään edelleen maalinälkäinen Veikko Karttunen. Tilanne 0-5 ja Karttuselle hattutemppu jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Ottelun loppu olikin sitten enää kosmetiikkaa ja kotijoukkue Kultsu FC onnistui sen aikana kertaalleen ohittamaan ottelussa muutaman hienon torjunnan tehneen ja välillä tolppienkin avustaman Riku Piispan. Lopputuloksella 1-5 (0-4) kolme sarjapistettä lähtivät vierasjoukkueen tuliaisina Mikkeliin ja sarjan keskikasti tiivistyi entisestään.

MP/SavU:n päävalmentaja Antti Kuismala ei peitellyt tyytyväisyyttään pelin jälkeen:
”Pääsimme heti alusta hyvin pelin päälle ja aikaiset osumat helpottivat kyllä omaa pelaamista. Olimme tänään työteliäs, yhtenäinen ja hyväilmeinen joukkue ja se riitti voittoon. Numerot eivät ehkä kerro koko totuutta, Kultsu FC:llä oli myös omat paikkansa, mutta puolustimme myös hyvin.”

MP/SavU pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 21.6. Rantakylän nurmikentällä pelattavassa ottelussa, jossa vastustajana on Edustus IPS Imatralta. Ottelu alkaa klo 18:30 ja otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!