Timi Heikkinen, Aapo Nykänen, Otso Hynönen, Paavo Alanne, Tuomas Tontti, Konsta Torniainen

MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Niklas Leinonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Rantakylän hyväkuntoisella nurmella pelattu Kaakon Kolmosen ottelu MP/SavU-KJP oli kotijoukkueen juhlaa. Oranssipaidat maalasivat ottelussa neljästi jättäen kouvolalaisvieraat tylysti nollille ottaen siten selkeän 4-0 (3-0) -voiton. Lopputulos vastasi pelin kulkua, sen verran selkeää kotijoukkueen hallinta oli läpi ottelun.

Maalinteko aloitettin jo ottelun 5. peliminuutilla. Kyprokselta paluumuuton Mikkeliin tehnyt Olli Kilpeläinen käynnisti alakerrasta MP/SavU:n nopean hyökkäyksen, jossa pallo pelattiin nopeilla syötöillä Ossi Torniaisen kautta Valtteri Nikulaiselle keskityspaikkaan vasempaan laitaan. Nikulainen tarjoili pallon maalille, josta pallo kimposi KJP-puolustajan jalasta Niklas Leinoselle, joka ei reilusta kymmenestä metristä erehtynyt vaan sijoitti pelivälineen maalin vasempaan alakulmaan vieden kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Varttitunnin pelin jälkeen kouvolalaispuolustus joutui kaatamaan vasemmalta laidalta edenneen Valtteri Nikulaisen. Tilanteesta tuomitun sivuvaparin tarjoili upeasti maalin takakulmalle avausmaalin tehnyt Niklas Leinonen. Leinosen hyvä keskitys tavoitti maalin takatolpalta omiin korkeuksiinsa nousseen Olli Kilpeläisen, joka puski tilanteeksi jo 2-0.

Niklas Leinosen keskitykset erikoistilanteista olivat vaarallisia läpi ottelun ja tuottivat hankaluuksia KJP:n alakerralle. 33. minuutillla Leinosen vasemmalta antama kova kulmapotku kaarsi  maalinedustalle, josta pallon nikkasi päällään maaliin MP/SavU:n maalipörssin kärki Veikko Karttunen ja 3-0 -tilanteesta lähdettiinkin tauon viettoon.

Toisella puoliajalla MP/SavU nosti hieman jalkaa kaasupolkimelta eikä pyrkinyt hyökkäyksiin enää yhtä ahnaasti kuin avauspuolikkaalla. Tästä huolimatta puoliajan ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. Kun käynnissä oli ottelun 67. peliminuutti, niin Olli Kilpeläinen katkaisi KJP:n pystysyötön ja syötti pallon vasempaan laitaan Ossi Torniaiselle. Torniaisen oikea-aikainen syöttö vapautti Veikko Karttusen läpiajoon KJP-puolustuksen paitsioansan ajoituksen petettyä pahasti. Veikko Karttunen kiersi vastaantulleen KJP-vahti Ville Iiskolan ja laittoi pallon tyhjään maaliin sinetöiden ottelun lopputulokseksi 4-0 (3-0). Ottelun loppupuolella KJP sai ottelun ainoat maalintekopaikkansa, mutta MP/SavU:n maalilla pelannut Riku Piispa hoiti ne varmasti.

MP/SavU:n päävalmentaja Antti Kuismala antoi ottelun jälkeen tunnustusta joukkueelleen:
”Olen erittäin tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja pelaamiseen. Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle etenkin ensimmäisellä puoliajalla ja pystyimme luomaan paljon hyviä hyökkäyksiä, joissa pallo liikkui usean pelaajan kautta. Toisella puoliajalla selvässä johtoasemassa pelin luonne luonnollisesti hieman muuttui, mutta pystyimme kuitenkin pitämään nollan omassa päässä.”

Seuraavan kerran MP/SavU pelaa keskiviikkona 16.8., jolloin se matkustaa viikko sitten rankkasateen vuoksi kesken päätetyn pelin uusintaan Edustus IPS:n vieraaksi Imatralle. 62. minuutilla kesken päätetty ottelu oli päätöshetkellä tilanteessa 1-2 MP/SavU:n hyväksi, mutta uusintaottelu alkaa alusta ja siten siis tilanteesta 0-0.