Riku Piispa, Mikko Haponen, Aapo Nykänen, Ossi Torniainen, Martti Mäkelä, Konsta Torniainen

MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Perttu Kosonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP/SavU:lla oli ohjelmassa kauden ensimmäinen kotiottelu, kun Hänskissä vastaan tuli vielä viime kaudella Kakkosessa pelannut FC LaPa Lappeenrannasta. Kotijoukkue avasi pistetilinsä tämän kauden Kolmosessa voittaen pelin ansaitusti 3-1(1-1).

MP/SavU aloitti ottelun pirteästi ja vieraat joutuivat puolustusasemiin. Selvästä pallon hallinnasta huolimatta kotijoukkueella oli vaikeuksia murtautua maalintekopaikkoihin, kun vieraat puolustivat matalalla. 18. peliminuutilla Santeri Karjalainen oli karata maalintekoon, mutta Vilho Kohonen alimpana pelaajana kaatoi Karjalaisen ja erotuomari Ilkka Mäkelä varoitti Kohosta ja tuomitsi tilanteesta rankkarin. Niila Forsell laukoi rankkarin maalin, vaikka Joonas Turku vieraiden maalilla sai palloon hyvän kosketuksen. Maalin jälkeen peli tasoittui ja vieraillakin oli omat paikkansa. Jesse Kilpeläinen oli oikeassa paikassa ja putsasi pallon lähes maaliviivalta. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen vieraat saivat pallon verkkoon Joona Kiilin toimesta, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. 36. peliminuutilla vieraat tulivat tasoihin todella hienolla maalilla, kun Alexander Odeh laukoi noin 30 metristä yläriman kautta aivan vasempaan yläkulmaan. Viimeisellä vitosella molemmilla oli paikkansa. Niila Forsell laukoi vapaapotkun, jonka Turku torjui ja Odeh laukoi noin 25 metristä ylärimaan. Tauon viettoon mentiin 1-1 -lukemissa.

Toinen jakso mentiin aika lailla kotijoukkueen komennossa. MP/SavU siirtyi johtoon 50. peliminuutilla, kun Jesse Kilpeläinen laukoi suoraan takatolpalta Martti Mäkelän kulmapotkusta tulostaululle 2-1 ja reilu kymppi myöhemmin Santeri Karjalainen sijoitti hienosti takanurkkaan Ossi Torniaisen syötöstä. Tämän jälkeen nuori kotijoukkue pelasi fiksusti ja vaihtojen myötä tuli tuoreita jalkoja kentälle. Vieraat olivat vailla mahdollisuuksia ja he eivät saaneet oikein minkäänlaista kiriä aikaan, kun MP/SavU piti palloa. Näin MP/SavU otti ansaitun kauden avausvoiton.

Päävalmentaja Antti Kuismala oli tyytyväinen avausvoittoon.

– Oltiin tänään hyvin pelin päällä. Ensimmäisellä jaksolla hallinta ei vielä tuottanut montaakaan maalipaikkaa, mutta maltti mukana ja vauhtia pitäen oli tiedossa, että tulos sieltä kyllä tulee. Luotin siihen, että kun maltamme ja jaksamme pelata, niin vastustaja putoaa kyydistä, kun saamme lisää tiloja.

– Olen todella tyytyväinen meidän toisen jakson kypsään pelaamiseen. Ensin nousimme johtoon ja johtoasemassa pelasimme fiksusti palloa kierrättäen. Tämä oli ansaittu voitto!

Seuraavan kerran MP/SavU pelaa ensi viikon torstaina Kotkassa Arto Tolsa Areenalla, missä vastaan tulee niin ikään Kakkosessa viime kaudella pelannut PeKa.