Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: MP/SavU joutui nöyrtymään PeKa:lle


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

MP/SavU ja PeKa pelasivat Arto Tolsa Areenalla Kotkassa.

18.5.2023 Kolmonen: PeKa-MP/SavU 3-0(1-0)

Maalit:
20. Samuel Takala 1-0
67. Jasper Kostian 2-0
70. Mervlan Vucitërna 3-0

MP/SavU:n kokoonpano:
Riku Piispa, Tuomas Tontti, Aapo Karttunen, Jimi Teittinen, Miro Kekkonen, Eino Kurvinen, Mikko Haponen, Konsta Torniainen, Veikko Karttunen, Ossi Torniainen, Ville Laiho

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Sakari Kaukonen, Oliver Häyhänen, Eetu Kivinen, Aapo Kurki, Lauri Pulkka

Vaihdot:
46. Eino Kurvinen <-> Oliver Häyhänen
61. Mikko Haponen <-> Eetu Kivinen
71. Ossi Torniainen <-> Lauri Pulkka
71. Veikko Karttunen <-> Aapo Kurki
78. Jimi Teittinen <-> Sakari Kaukonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kotijoukkue PeKa oli todella huomaavaisesti järjestänyt ennen ottelua pidetyn hiljaisen hetken, joka vietettiin viime sunnuntaina liikenneonnettomuudessa menehtyneen Joona Juntusen muistoksi. MP/SavU:n joukkue pelasi lisäksi ottelun surunauhat vasemmissa käsivarsissaan muistaen näin poisnukkunutta joukkueystäväänsä.

MP/SavU sai aivan ottelussa kulmapotkun, jonka Ossi Torniainen antoi vaarallisena maalin eteen kiertävänä, josta PeKa:n maalivahti Kristian Varis pääsi työntämään pallon ulos päätyrajasta. Toiselta puolelta kulmaa asteli antamaan Aapo Karttunen, mutta vaikka kulma oli jälleen hyvä, ei siitä seurannut sen vaarallisempaa. Kulmien jälkeen peli jatkoi ensimmäisen kymmenminuuttisen tunnustelevana kummankaan joukkueen saamatta sen kummempaa hallintaa. Tämän jälkeen kotijoukkue otti pelin hallinnan itselleen ja pystyi hankkimaan pari kulmapotkua, jotka MP/SavU:n puolustus kuitenkin selvitti.

Ottelun 20. minuutilla PeKa pääsi keskittämään oikealta laidalta ja pallo kimpoili rangaistusalueen sisäpuolella, jossa päivystänyt Samuel Takala pääsi hieman liian helposti laukomaan ottelun avausmaalin vasempaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen myös vierasjoukkue pääsi otteluun hieman paremmin mukaan luoden muutaman hyvän hyökkäyksen pystymättä kuitenkaan luomaan mitään vaarallista. 27. minuutilla maalin eteen unohtunut PeKa-hyökkäjä pääsi aivan vapaasti laukomaan muutamasta metristä, mutta MP/Savu:n maalilla pelanneen Riku Piispan loistava reaktiotorjunta esti lisämaalien synnyn. 33. minuutilla MP/SavU rakensi vasemmalta upean sommitelman, joka päättyi Ossi Torniaisen laukaukseen paristakymmenestä metristä. Vieraiden pettymykseksi veto osui kuitenkin vain tolppaan ja seuranneesta kulmastakaan ei sen ihmeempiä seurannut. Heti seuraavalla minuutilla Ossi Torniainen pääsi yrittämään uudelleen Veikko Karttusen esityöstä, mutta tällä kertaa laukaus epäonnistui mennen ohi maalin. Pikku hiljaa ote lipui taas kotijoukkueelle ja MP/SavU:n rooliksi jäi yrittää tasoitusmaala nopeilla vastahyökkäyksillä. Ensimmäisen puoliajan lopussa ei kumpikaan joukkue enää pystynyt vaarallisia luomaan tauolle siirryttiinkin PeKa:n johtolukemissa 1-0.

MP/SavU suoritti tauolla yhden pelaajavaihdon, kun Eino Kurvinen jätti kentän ja tilalle kirmasi Kolmosen debyytissään 16-vuotias Oliver Häyhänen. Häyhänen väläyttelikin nopeuttaan heti toisen puoliajan alkuun ja karkasi vasemmalta laidalta läpi. PeKa-puolustaja kaatoi todella törkeästi takaapäin läpipäässeen Häyhäsen ja selvisi keltaisella kortilla vain erotuomari Atte Henrikssonin armeliaisuuden vuoksi. 50. minuutin kohdalla PeKa sai neljän kulmapotkun ryppään, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita vierasjoukkueen maalille syntynyt. Riku Piispa joutui kuitenkin muutamaan otteeseen venymään parhaimpaansa lisämaalien estämiseksi, kun PeKa yritti välillä kaukaa ja välillä lähemmäksi maalia pelaten. Tunnin kohdalla Häyhänen jätti taas vastustajan puolustuksen taakseen ja oli puolittain läpi. Tilanteesta seurauksena tulleesta kulmasta MP/SavU ei kuitenkaan saanut palloa maalintekopaikoille. MP/SavU suoritti tämän jälkeen toisen vaihtonsa, kun kentältä poistui Mikko Haponen ja vaihdosta kentälle tuli Eetu Kivinen.

Ottelussa alkoi olla ratkaisun makua, kun PeKa siirtyi kahdella nopealla maalilla jo 3-0 johtoon. Maalit viimeistelivät Jasper Kostian ja Mervlan Vucitërna ottelun 67. ja 70. minuuteilla. 3-0 tilanteessa kentälle saatiin lisää Kolmosen debytantteja, kun Ossi Torniaisen tilalle kentälle tuli Oliver Häyhäsen tapaan vasta 16-vuotias Aapo Kurki. Samalla myös Veikko Karttunen siirtyi kentän laidalle ja hänen tilalleen hyökkäykseen tuli Lauri Pulkka. Ja vielä reilut kymmenen minuuttia ennen peliajan täyttymistä Sakari Kaukonen korvasi kentältä pois tulleen Jimi Teittisen. Pelin intesiteetti laski ottelun jo ratkettua ja loppu olikin enemmän tai vähemmän pelailua. Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty ja peli päättyi PeKa:n 3-0 (1-0) voittoon.

Kolmosessa miehekkäästi debytoinut Oliver Häyhänen oli pelin jälkeen kahtiajakoisissa tunnelmissa:
”Joukkueena oltaisiin voitu onnistua tänään hieman paremmin, toki vastustajalle täytyy antaa kaikki kunnia, he pelasivat hyvin. Itse pääsin hyvin peliin sisään kentälle tultuani ja onnistuin ihan hyvin ohittamaan vastustajan puolustajan muutamaan kertaan. Hieman fyysisempää peli ehkä oli kuin P17:n Ykkösessä, mutta ihan ookoosti pärjäsin. Jos kutsu käy, niin olen ilman muuta valmis pelaamaan Kolmosen matseja jatkossakin.”

MP/SavU:n ottelut jatkuvat perjantaina 26.5. paikallisderbyllä, kun Rantakylän nurmelle vierasjoukkueena vastaan astelee MiPK. Ottelu alkaa klo 18:30 ja otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!