Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: MP/SavU järjesti maalikarkelot IPS:n kustannuksella

Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

21.6.2023 Kolmonen: MP/SavU-Edustus IPS 9-2(6-0)

MP/SavU:n kokoonpano:
Timi Heikkinen, Jesse Kilpeläinen, Ville Laiho, Perttu Kosonen, Aapo Kerttunen, Ossi Torniainen, Valtteri Nikulainen, Eelis Valjakka, Paavo Alanne, Niila Forsell, Martti Mäkelä

Vaihtopelaajat:
Eino Kurvinen, Jimi Teittinen, Oliver Häyhänen, Miro Kekkonen, Sakari Kaukonen, Otso Hynönen

84. Aapo Karttunen <-> Sakari Kaukonen

MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Niila Forsell

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Jos ennen ottelua askarrutti löytyykö MP/SavU:n joukkueesta maalintekovoimaa joukkueen maalipörssin kärkinimien Santeri Karjalaisen ja Veikko Karttusen ollessa pois kokoonpanosta, ei asiaa tarvinnut kauaa miettiä MP/SavU – Edustus IPS ottelun alun jälkeen. Kotijoukkue MP/SavU pelasi nimittäin kauden parhaan puoliaikansa ja johti ottelua tauolle siirryttäessä jo murskaavasti lukemin 6-0. Ottelun toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi, mutta ottelu päättyi silti kotijoukkue MP/SavU:n voittoon murskalukemin 9-2 (6-0).

Ottelu oli alusta asti kotijoukkueen vahvaa hallintaa ja ensimmäinen maali näki päivänvalon jo ottelun 13. minuutilla, kun Valtteri Nikulainen pelasi seinäsyötön edustusjoukkuelaina Niila Forsellin kanssa ja pääsi nokikkain IPS-vahti Leevi Koskimäen kanssa. Ensimmäisen laukauksen Koskimäki torjui, mutta Nikulainen pisti maalivahdin eteensä torjuman paluupallon varmasti maaliin. Valtteri Nikulainen oli mukana myös kotijoukkueen 2-0 osumassa, kun hän syötti Ossi Torniaisen vasemmalta puolittaiseen läpiajoon. IPS-puolustajan hienoisen ylipelaamisen myötä Torniainen pääsi laukomaan vasurillaan pallon oikean tolpan kautta maaliin, kun ottelua oli käyty parikymmentä minuuttia.

Ensimmäisen puoliajan toinen puolikas käynnistyi Niila Forsellin tehovartilla. Forsell maalasi hattutempun arvoiset kolme maalia ja tarvitsi tähän aikaa ainoastaan 17 minuuttia. Ensimmäisen maaleistaan Niila Forsell viimeisteli hienolla puskulla, kun edellisen maalin viimeistellyt Ossi Torniainen lähetti hänelle hyvän keskityksen vasemmalta laidalta ja tilanne oli näin jo 3-0. Seuraavan maalin esityön teki Paavo Alanne, joka vapautti Forsellin tällä kertaa oikealta laidalta viimeistelemään tilanteeksi 4-0. Niila Forsellin hattutempun täydentänyt 5-0 osuma syntyi hienon yksilösuorituksen jälkeen, kun hän puolesta kentästä alkaneen kuljetuksen jälkeen kiersi vielä lopuksi imatralaimaalivahdin aivan päätyrajan tuntumassa ja pisti pallon varmasti tyhjään maaliin.

Eikä ensimmäisen puoliajan maalikarkelot suinkaan päättyneet vielä tähän. Aivan puoliajan lopussa MP/SavU pelasi näyttävää lyhytsyöttöpeliä vasemmassa laidassa ja Jesse Kilpeläinen pääsi tuikkaamaan pallon Valtteri Nikulaiselle, joka upean jalkakikan jälkeen nosti pallon ulkosyrjällä maalin yläkulmaan.

Tauon aikana IPS-valmentaja Pauli Hippeläinen syötti joukkuelleen pukuhuoneessa käärmesoppaa ja joukkue onnistuikin toisen puoliajan alussa tekemään lyhyen ajan sisään kaksi osumaa kaventaen tilanteeksi 6-2 Kalle Reposen ja Tatu Iiskolan toimiessa maalintekijöinä. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä hämmentynyt, vaan joukkueen riveistä löytyi jälleen uusi tehomies, kun toppari Ville Laiho maalasi kahdesti ottelun 75. ja 78. minuuteilla. Molemmat Laihon maaleista syntyivät kulmapotkuista, kun hän ensin puski Ossi Torniaisen antaman kulmapotkun maaliin ja hetken päästä viimeisteli maalin jalalla Jimi Teittisen antaman kulmapotkun jälkeen.

Ottelun loppulukemat 9-2 syntyivät rangaistuspotkusta, jonka ottelun tuomari Hassan Gholam Soltani vihelsi, kun Jimi Teittinen kaadettin rangaistusalueella. Tuomitun rangaistuspotkun ampui komeasti ja voimalla maalin oikeaan yläkulmaan illan toisen maalinsa tehnyt Ossi Torniainen.

MP/SavU nousi tasaisessa sarjassa viidennen perättäisen tappiottoman ottelunsa myötä jo viidenneksi.

MP/SavU pelaa seuraavan kerran torstaina 29.6. kun Rantakylän nurmelle saapuu vieraaksi sarjajumbona ilman pisteitä toistaiseksi oleva Jäntevä Kotkasta.