Ravintola Kivijalka -ENNAKKO: MP/SavU kohtaa Union Plaanin Heinolassa


Otteluennakon tarjoaa: Ravintola Kivijalka

Ennakko: Union Plaani – MP/SavU
la 16.9. klo 14.00 Urheilupuisto N, Heinola

Kaakon Kolmonen alkaa kallistumaan kohti loppuaan ja sarjanousijakin on jo selvillä kun MyPa varmisti viime lauantaina nousunsa ensi kaudeksi Kakkoseen. Joukkueilla on jäljellä vielä neljästä viiteen ottelua ja koska sarjasta putoajat suurella todennäköisyydellä löytyvät Jäntevän, KoPa:n ja FC LaPa:n joukosta, niin sarjan muilla joukkueilla ei suuren suurta panosta lopuissa otteluissaan enää ole. Toki jokainen joukkue varmasti haluaa sarjasijoitustaan vielä kohennella tai ainakin pitää kiinni nykyisestä sijoituksestaan. Sarjakakkosena majaileva MP/SavU ei siis pysty enää edellään olevaa MyPa:a ohittamaan, mutta loppuihin otteluihinsa joukkue lähtee katse tiukasti kakkossijan säilyttäminen tähtäimessään. Takana on kuitenkin vain muutaman pisteen päässä useampikin joukkue, joten sarjan hopeatilan saavuttaminen vaatii pisteiden keräämistä myös jäljellä olevista neljästä ottelusta.

Yksi sarjataulukossa ylöspäin tähyävistä joukkueista on lauantain isäntäjoukkue Union Plaani Heinolasta, joka on yhden ottelun MP/SavU:a vähemmän pelanneena sarjassa seitsemäntenä yhdeksän pistettä MP/SavU:n takana. Union Plaanilla oli takanaan neljän ottelun voittoputki, jonka aikana se päästi ainoastaan yhden maaliin omaan päähänsä, kunnes joukkue taipui viime lauantaina nousuhuumassa kotikentällään pelanneelle MyPa:lle lukemin 7-0 (4-0). Fyysinen ja etenkin kotikentällään kovasta taisteluasenteestaan tunnettu Union Plaani onkin varmasti kova haaste vierasjoukkue MP/SavU:lle. Union Plaanin maalipörssin kärjessä on Jari Mulari seitsemällä maalillaan, joista kaksi mies viimeisteli MP/SavU:n vieraana kevätkierroksen ottelussa kesäkuun alussa Rantakylän nurmella 4-4 (3-1) päättyneessä ottelussa. Lopuista Union Plaanin maaleista tuossa ottelussa vastasivat Johannes Karjalainen ja Tino Rantanen, jotka ovatkin Union Plaanin maalintekijätilastossa jaetulla toisella sijalla viidellä maalillaan. Joukkueen maalivahdeista torjuntavastuun on kantanut pääasiallisesti Tomi Järvinen, joka on pelaamassaan 12 ottelussa pitänyt maalinsa puhtaana peräti kuusi kertaa.

Kevätkierroksen ottelussa peräti kolmesti Union Plaanin verkkoa pöllyttänyt Veikko Karttunen ei ole tällä kertaa joukkueen kokoonpanossa, mutta maalintekovoimaa joukkueen riveistä löytyy siitä huolimatta. 11 maalia tähän mennessä viimeistelleen Karttusen kanssa joukkueen sisäisen maalipörssin voitosta taistelevat niin ikään 11 maalia tehnyt Valtteri Nikulainen ja vain yhden maalin päässä väijyvä 10 maalia tehnyt Peetu Kerminen ovat lauantain kokoonpanossa kuten myös paljon työesteiden vuoksi tällä kaudella sivussa ollut ja seitsemän maalia tehnyt Santeri Karjalainen. MP/SavU:n maalia vartioi lauantain ottelussa Riku Piispa ja hänen lisäkseen Jesse Jäppinen on ainoa juniori-ikäluokkien ulkopuolelta tuleva pelaaja, joten MP/SavU matkustaa jälleen kerran nuorella orkesterilla haastamaan kokeneempaa vastustajaa.

Live stream: Ottelusta ei ole tarjolla Live streamia.

Tulospalvelu: täältä

Kokoonpanossa:
2 Mikko Haponen
4 Otso Hynönen
5 Aapo Karttunen
7 Aapo Nykänen
8 Ossi Torniainen
10 Peetu Kerminen
11 Paavo Alanne
12 Riku Piispa (Mv)
15 Jesse Jäppinen
16 Konsta Torniainen
17 Valtteri Nikulainen
18 Sakari Kaukonen
19 Eino Kurvinen
21 Santeri Karjalainen
22 Aleksi Matilainen