Otto Huuhtanen, Väinö Vehkonen, Arttu Loukianen, Vaillance Nihorimbere, Joona Hiltunen, Jesse Jäppinen, Kevin Beugre, Topi Keskinen, Valdrin Azemi, Jonathan Dunyin, Eero Ylönen

Timi Heikkinen, Santeri Karjalainen, Valtteri Nikulainen, Leevi Leinonen, Juuso Tarvainen

69. Eero Ylönen <-> Leevi Leinonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään saatiin Ykköscupin C-lohko MP:n osalta päätökseen, kun kotipelissä vastassa oli KPV Kokkolasta. MP joutui lähtemään otteluun haastavista lähtökohdista, kun korona, flunssa ja loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta. Mikkelin jalkapallohallissa nähtiin kova vääntö, jonka päätteeksi Ykköscupin sarjapisteet matkasivat Kokkolaan 0-1(0-0) -lukemin.

Ottelu alkoi vieraiden komennossa, mutta suurimmaksi osaksi kokkolalaiset pelasivat MP:n muodon ulkopuolella ja hallinta ei konkretisoitunut maalipaikoiksi. Vieraiden hallitsemalla puoliajalla nähtiin muutamia puolittaisia tilanteita, mutta todelliset maalipaikat olivat harvassa. Vieraista Harri Heiermann puski yli ja Shun Maeta nosti ohi. Melkein kaikissa kotijoukkueen tilanteissa Topi Keskinen oli jollain tavalla mukana. Keskinen laukoi niukasti ohi Joona Hiltusen puolen vaihdon jälkeen ja pari kertaa vieraiden alakerta sai estettyä Topin rynnistykset ja seurauksena oli vain kulmapotkuja. Näyttöjä MP:n hyökkäyksessä antanut Kevin Beugre ei saanut kovinkaan paljon palloja, mutta kertaalleen hän pääsi hyvää laukaisupaikkaan. Sergey Lazarev vieraiden maalilla torjui tämän hiukan epäonnistuneen laukauksen. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkuekin pääsi paremmin peliin mukaan. Pääsääntöisesti pelattiin puolustuksessa ja keskikentällä, kun molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja hyökkäyksistä puuttui tarvittava terävyys. 54. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun vieraiden Kyle Curinga nousi pallon kanssa ja nosti pallon Harri Heiermannille, joka jatkoi paitsion rajamaille Wegye Wegyelle, joka takatolpalta pääsi siirtämään pallon helposti maaliin, 0-1. Muutama minuutti myöhemmin vierailla oli paikka jo siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Arttu Loukiainen blokkasi Maetan laukauksen. 69. peliminuutilla MP suoritti pari pelaajavaihtoa, kun Valtteri Nikulainen ja Leevi Leinonen korvasivat Valdrin Azemin ja Eero Ylösen. Nämä vaihdot toivatkin kotijoukkueen peliin uutta virtaa ja MP painoi päälle tasoitusta hakien. Sergey Lazarev torjui Jonathan Dunyin kaukolaukauksen ja vieraiden Roni Pietsalo laukoi ohi. Loppua kohti paine KPV:n kenttäpäädyssä kasvoi ja MP:llä oli muutama paikka tulla tasoihin. Joona Hiltunen ei kunnolla päässyt Väinö Vehkosen keskityksen päälle ja pusku meni yli. Vaillance Nihorimbere tarjoili myös loistavan paikan Kevin Beugrelle, mutta hän ei osunut kunnolla palloon. Tällä kertaa MP jäi ilman tehtyä maalia ja tuloksena oli niukka 0-1 -tappio, joka melko varmasti tarkoittaa Ykköscupin päättymistä alkulohkoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan rohkeampaa peliä.

– Lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, kun paljon pelaajia puuttui. Testasimme vielä kolmen alakertaa ja useita pelaajia pelasi vierailla pelipaikoilla.

– Varsinkin puhetta ja ohjeita olisin odottanut enemmän ja esimerkiksi vastustajan topparit saivat useamman kerran kuljettaa palloa mielin määrin. Myös pallollista rohkeutta ja aktiivisuutta olisin kaivannut lisää.

– Olihan meilläkin muutama paikka, mistä olisimme ainakin tasapelin voineet saada.

– Ei tässä päätä kuitenkaan pensaaseen tarvitse työntää, vaan nyt jatketaan kovaa työntekoa ja eiköhän ensi viikolla saada sairastuvalta pelaajia taas harjoituksiin.

Näillä näkymin MP:n ottelut Ykköscupissa päättyivät tähän tai jos SJK Akatemia yllättää FF Jaron viikon päästä Pietarsaaressa, niin sitten MP jatkaa puolivälieriin, mutta muussa tapauksessa pelataan harjoitusotteluita ennen Suomen Cupin ja Ykkösen kamppailuita.