RAPORTTI: Ykköscup päättyi kolmanteen tappioon


JäPS vei Ykköscupin pisteet selvin lukemin.

11.2.2023 Ykköscup: JäPS-MP 3 – 0(1-0)

Maalit:
32. Justus Holopainen 1-0
49. Enoch Banza 2-0
59. Holopainen 3-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc (44. varoitus), Väinö Vehkonen, Jan Heinonen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen (90. varoitus), Rasmus Lehtonen, Joel Laitinen, Tobi (86. varoitus), Jesse Kilpeläinen, Joona Kuismala

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Ville Laiho, Egzon Avdi, Jimi Teittinen, Valtteri Nikulainen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Benjamin Urgenc <-> Niila Forsell
46. Jesse Kilpeläinen <-> Egzon Avdi
69. Niklas Leinonen <-> Valtteri Nikulainen
82. Jan Heinonen <-> Ville Laiho

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi Ykköscupin viimeisen alkulohkon ottelun, kun joukkue matkasi Järvenpäähän, missä Monitoimihallissa vastaan asettui JäPS. Kotijoukkue teki ottelun kaikki maalit ja näin MP koki jo kolmannen tappion Ykköscupissa, tällä kertaa 3-0(1-0) -lukemin.

Ottelun tasaisen alun jälkeen kotijoukkue ja etenkin oikealla laidalla pelannut Enoch Banza oli vieraille vaikea pideltävä. Aleksi Honka-Hallilla torjui parikin kertaa hienosti Banzan yritykset. Ensimmäisestä seurasi kulmapotku ja toisen paluupallosta Aleksi Ristola laukoi tolppaan. 17. peliminuutilla joku erotuomari olisi voinut viheltää järvenpääläisille rankkarin, mutta tällä kertaa Ristolan kaatumisen jälkeen peli jatkui. Seuraavat tilanteen puolikkaat nähtiin toisessa kenttäpäädyssä, kun parin vastahyökkäyksen jälkeen näytillä ollut Tobi pääsi vauhtiin, mutta ensimmäisessä hän ei saanut kunnon osumaa palloon ja toisessa laukaus meni ohi. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen syntyi ottelun ensimmäinen maali, kun Honka-Hallila torjui Banzan laukauksen, mutta juuri hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Justus Holopainen oli paluupallossa ensimmäisenä ja viimeisteli varmasti, 1-0. Vielä ennen taukoa molemmilla oli paikat, mutta Banza ohjasi ohi ja Peetu Kermisen laukauksen vieraiden alakerta blokkasi. Tauon viettoon mentiin maalin kotijohdossa.

Tauolla vieraat tekivät pari vaihtoa ja ottelu jatkui tasaisesti, mutta kotijoukkue iski jo neljännellä peliminuutilla toistamiseen. Joona Tapani antoi vapaapotkun rangaistusalueen rajoilta, Banza oli päineen ensimmäisenä pallossa ja puski pallon verkkoon, 2-0. Heti perään toisessa päässä Joona Kuismala pääsi laukomaan, mutta JäPS-alakerta blokkasi tämän yrityksen kulmapotkuksi. Ennen kuin tunti tuli täyteen, niin kotijoukkue iski jo iltapäivän kolmannen maalinsa. Justus Holopainen ja Berat Köse pelasivat hienon kuvion, ja Holopainen laukoi ottelun toisen maalinsa takatolpan kautta, 3-0. Tämän jälkeen viimeinen puolituntinen oli aika lailla pelailua ja loppuvihellyksen odottelua. Kotijoukkueelta Gullit Zolameso ja Reza Heidari pääsivät vielä kokeilemaan lisämaalien tekoa, mutta Honka-Hallila torjui kulmaksi Zolameson pomppivan laukauksen ja Heidarin vapaapotku hyvästä paikasta meni yli. Robin Källman torjui Tobin etukulmaan suuntautuneen laukauksen ja Valtteri Nikulaisen veto blokattiin kulmapotkuksi. Ottelussa ei nähty enempää maaleja ja näin MP:n Ykköscupin saldo oli murheellinen: kolme tappiota maalierolla 0-7.

Päävalmentaja Juha Pasoja ei vielä ole huolestunut, vaikka maalit jäi tekemättä ja pisteet ottamatta Ykköscupissa.

– Nyt meidän pitää oppimaan pelaamaan niin, että tulee tulosta. Keskitytään perusasioihin ja unohdetaan kaikki hifistely.

– Se on kuitenkin karu totuus, että tällä pelillä emme kesällä pärjää. Nyt aletaan etsiä niitä keinoja, joilla me pärjäämme. Se kuitenkin vaatii kaikilta kentältä olevilta pelaajilta huomattavasti enemmän.

– Isoin ero taas tänään oli hyökkäyspelaamisessa, jossa meiltä puuttui liikettä ja uhkaa. Ei tässä kuitenkaan ole syytä mihinkään paniikkiin, sillä työt harjoituksissa jatkuu ja meillä on vielä yli kaksi kuukautta aikaa saada pelimme kuosiin.

Kotijoukkueen otteluraportti löytyy täältä ja Kristiina Mattilan kuvia ottelusta täältä.

Ykköscup päättyi MP:n osalta viime vuoden tavoin alkulohkoon ja nyt ennen reilun kahden kuukauden päästä alkavaa Ykköstä MP pelaa harjoitusotteluita, joista seuraava on viikon päästä lauantaina, jolloin Kuopiossa vastaan tulee Kakkoseen noussut Elo.