RAPORTTI: Ykköscup alkoi tappiolla


Gnistan ja MP kohtasivat Ykköscupin avausottelussa Talin hallissa.

21.1.2023 Ykköscup: Gnistan-MP 2 – 0(2-0)

Maalit:
11. Zachary Sukunda 1-0
35. Momodou Sarr 2-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Niklas Leinonen, Rasmus Lehtonen, Jimi Teittinen, Egzon Avdi, Valtteri Nikulainen, Niklas Orjala, Jesse Kilpeläinen, Joona Kuismala

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Ville Laiho, Mikko Haponen, Veikko Karttunen, Aapo Nykänen, Eetu Kivinen, Joel Laitinen

Vaihdot:
46. Jimi Teittinen <-> Joel Laitinen
68. Valtteri Nikulainen <-> Aapo Nykänen
68. Joona Kuismala <-> Veikko Karttunen
83. Niklas Orjala <-> Eetu Kivinen
83. Benjamin Urgenc <-> Ville Laiho

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi kauden 2023 ensimmäisen virallisen ottelun, kun joukkue matkasi Helsinkiin, missä Talin hallissa Ykköscupin ottelussa vastaan asettui Gnistan. Vauhdikkaassa ottelussa vain kotijoukkue onnistui maalinteossa ja Gnistan korjasi Ykköscupin avauspisteet 2-0(2-0) -lukemin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Kotijoukkue hallitsi enemmän palloa ja pääsi puolittaisiin maalipaikkoihin. Ottelun avausmaali nähtiin 11. peliminuutilla, kun Gnistanin Zachary Sukunda karkasi paitsion rajamailta läpiajoon ja viimeisteli varmasti, 1-0. Kotijoukkueen Momodou Sarr oli alati vaarallinen ja pääsi muutamaan maalipaikkaan, mutta ensimmäiset yritykset menivät ohi tai MP:n alakerta hoiti tilanteet. Lopulta Sarr onnistui 35. peliminuutilla laukomaan etuyläkulmaan ja Gnistanin 2-0 -johtoon. Vielä ennen taukoa molemmilla joukkueilla oli paikat, mutta Eero Markkanen laukoi niukasti ohi ja Niklas Orjalan yrityksen Jiri Koski torjui varmasti, näin tauon viettoon mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toiselle jaksolle MP tuli pirteästi, mutta viimeinen terävyys puuttui pelistä ja viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Toisella jaksolla molemmat joukkueet suorittivat paljon vaihtoja, jotka katkoivat pelistä rytmiä, mutta toivat taas uutta energiaa ja vauhtia kentälle. Vieraiden kunnon maalipaikat olivat vähissä, mutta Gnistan hätyytteli muutaman kerran Aleksi Honka-Hallilaa MP:n maalilla, mutta toinen jakso oli maaliton ja Gnistan otti Ykköscupin avauspisteet.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan jatkossa parempaa hyökkäyspelaamista.

– Gnistanin pelaaminen oli huomattavasti valmiimpaa kuin meillä, etenkin hyökkäyssuuntaan. Meillä oli huomattavasti vähemmän ajatusta, miten maalipakkoja luodaan.

– Kaiken kaikkiaan toinen jakso oli meiltä parempaa pallollista ja rohkeampaa pelaamista. Rakenteluvaiheemme oli hyvää reiluun puoleen kenttään, mutta sen jälkeen meiltä loppui rohkeus ja ajatus, että päästäisiin vastustajan maalille asti.

– Tämä oli kuitenkin odotettavaa, kun ei kamalasti olla vielä yhdessä pelattu. Hyökkäyspelaaminen vaatii vaan enemmän aikaa ja harjoittelua.

– Toisella jaksolla pituussuunnassa etäisyytemme olivat parempia ja autettiin kaveria. Ehkä jos oltaisiin näin pelattu jo ekalla jaksolla, niin nuo takaiskut olisivat jääneet ehkä tulematta. Parannusta oli kuitenkin KTP-peliin, että pystyttiin pitämään palloa enemmän.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa viikon päästä lauantaina, kun PEPO tulee vastaan Mikkelissä harjoitusottelun merkeissä ja kahden viikon päästä jatkuu Ykköscup kotiottelulla HIFK:ta vastaan.