RAPORTTI: Tasapelillä tauon viettoon


5.7.2018 PKKU – MP 1 – 1 (0-0)

Maalit:
53. Onuray Köse (Mikko Hiltunen) 0-1
69. Touko Laakkonen 1-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö (86. varoitus), Vincent Bikana (90+3. varoitus), Mikko Hiltunen, Elliot Simmons (86. varoitus),  Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Markus Brusila, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Olli Kilpeläinen, Tuomas Jerkkola

Vaihdot:
38. Markus Brusila <-> Olli Kilpeläinen
77. Mikko Hiltunen <-> Tuomas Jerkkola

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP avasi syyskierroksen ottelut Keravalla, missä todella kostealla Kalevan Urheilupuiston nurmella vastaan asettui alkutahmeuden jälkeen piristynyt PKKU. Vauhdikas ottelu päättyi 1-1(0-0) -pistejakoon ja kumpikaan joukkue ei ollut tyytyväinen.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin välillä todella kovassa sateessa ja liukkaan pallon hallinnassa oli molemmilla joukkueilla vaikeuksia. Kumpikin joukkue kierrätti palloa alakerrassa, mutta kunnon maalipaikkoja ei ennen taukoa pystytte oikein luomaan. MP aloitti pelin tahmeasti, mutta sateen laantuessa vieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan. Vähän ennen taukoa nähtiin ensimmäisen puoliajan paras paikka, kun vaihdosta kentälle tullut Olli Kilpeläinen pelasi pallon hyvin maalille, mutta keravalaisten puolustus sai siivottua pallon pois juuri ennen kuin Janne Kuhmonen pääsi palloon. Tauon viettoon ja kuivattelemaan mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen puoliajan MP aloitti pirteästi ja pelin painopiste oli selvästi keravalaisten kenttäpuoliskolla. Ennen 53. peliminuutilla nähtyä avausmaalia MP:llä oli jo muutama maukas maalipaikka, mutta nämä tilanteet Antti Silvennoinen kotijoukkueen maalilla vielä hoiti. Silvennoinen oli kuitenkin voimaton Onuray Kösen kaukolaukauksen edessä ja MP siirtyi ansaitusti johtoon (video 0-1). Johtoasemassa MP jatkoi hallintaa, mutta kotijoukkue väläytteli muutaman kerran nopeasta vastaiskusta. Yhden tällaisen vastahyökkäyksen jälkeen PKKU sai kulman, josta he pääsivät turhan helposti tekemään tasoitusosuman. Touko Laakkonen pääsi aivan vapaasti puskemaan Akseli Haapalaisen kulmasta ja peli oli tasan pelikellon näyttäessä 69. peliminuuttia. PKKU innostui tästä tasoitusosumastaan ja heti seuraavassa hyökkäyksessä heillä oli kolme loistavaa mahdollisuutta siirtyä johtoon, mutta Sammy Ndjock teki kaksi loistavaa torjuntaa ja kerran Iiro Äijö ehti pallon eteen. Viimeiset parikymmentä minuuttia peli oli aikamoista hurlumhei -meininkiä; hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän ja vauhti oli todella kovaa. MP:llä oli muutama todella hyvä paikka siirtyä taas johtoon, mutta maaliviivaa lähemmäksi joukkue ei päässyt ja näinpä ottelussa päädyttiin pistejakoon.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli pettynyt ottelun tulokseen ja alun pelaamiseen.

– Nihkeästi lähti peli hyökkäyspelin osalta käyntiin ja ei päästy ensimmäiseen puoleen tuntiin riittävän laadukkaille paikoille.

– Toinen puoliaika aloitettiin hyvin ja saatiin ansaittu maali aikaan. Peli oli täysin hallussamme ja kaveri sai sitten vastahyökkäykseen jälkeen kulmasta helpon tasoitusosuman, jonka jälkeen PKKU sai lisää virtaa ja pääsi peliin mukaan.

– Tämä oli kyllä niitä pelejä, jotka pitää voittaa, jos halutaan sarjan kärjessä keikkua ja tasapeli ei missään nimessä tyydytä! Nyt huilataan hetki ja sitten siirretään ajatukset viimeiseen kymmeneen peliin.

Nyt MP jää pienelle tauolle joukkueharjoituksista ja joukkue saa hetken vetää henkeä ennen kuin jatketaan taas täydellä höyryllä taistelua Kakkosen sarjapisteistä. Seuraava ottelu on reilun kahden viikon päästä sunnuntaina, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 53 – 47
Laukaukset 8/6 – 16/7
Kulmapotkut 4 – 7
Rikkeet 9 – 11
Varoitukset 0 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 512/420 (82%) – 498/410 (82%)
Haastot 146/69 (47%) – 146/77 (53%)
Ilmakamppailut 24/11 (46%) – 24/13 (44%)
Ohitukset 24/8 (33%) – 35/15 (43%)
Taklaukset 43/28 (65%) – 33/25 (76%)