RAPORTTI: Tappio Seinäjoella


SJK Akatemia ja MP kohtasivat Ykköscupin merkeissä Seinäjoella.

12.2.2022 Ykköscup: SJK Akatemia – MP 3 – 1(0-0)

Maalit:
52. Borry Sabally 1-0
54. Samson Ebuka 2-0
61. Samson 3-0
67. Jarkko Heimonen (Josh Luyeye-Lutumba) 3-1

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen,  Väinö Vehkonen, Vaillance Nihorimbere, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Arjan Goljahanpoor, Kevin Beugre, Topi Keskinen, Valdrin Azemi (42. varoitus), Jonathan Dunyin (84. varoitus), Jesse Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Jarkko Heimonen, Arttu Loukiainen, Peetu Kerminen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen

Vaihdot:
65. Vaillance Nihorimbere <-> Jarkko Heimonen
65. Arjan Goljahanpoor <-> Josh Luyeye-Lutumba
65. Valdrin Azemi <-> Eero Ylönen
76. Topi Keskinen <-> Jesse Jäppinen
76. Kevin Beugre <-> Peetu Kerminen
81. Joona Hiltunen <-> Arttu Loukiainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään Ykköscupin toisen ottelun, kun Wallsport Areenalla Seinäjoella vastaan asettui SJK Akatemia. Kotijoukkue oli kaikessa parempi ja sarjapisteet jäivät Seinäjoelle 3-1(0-0) -lukemin.

Kotijoukkue aloitti pirteästi ja heti ensimmäisellä peliminuutilla Kingsley Ofori oli puolittaisessa maalipaikassa, mutta hän laukoi selvästi yli. Pelissä mentiin alku vauhdikkaasti ja molemmilla maaleilla nähtiin tilanteita. Valdrin Azemi laukoi yli ja Topi Säilynoja SJK Akatemian maalilla torjui Kevin Beugren laukauksen. Näiden tilanteiden välissä kotijoukkue sai pallon maaliin, mutta Samson Ebuka teki maalin kädellään. Tämän jälkeen vauhti vähän rauhoittui ja kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Kotijoukkueesta Oskar Pihlaja, Samson ja Kaarlo Rintamäki pääsivät maalipaikkoihin, mutta kaikkien yritykset menivät enemmän tai vähemmän ohi maalin. Vieraista Joona Hiltunen laukoi takatolpan ohi ja hyvän vastahyökkäyksen jälkeen Arjan Goljahanpoorin laukaus meni myös niukasti ohi. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Tauolla kotijoukkue suoritti peräti viisi pelaajavaihtoa ja alku olikin heiltä pientä hakemista, mutta kun seinäjokelaiset saivat koneensa käyntiin, niin reilun tunnin pelaamisen jälkeen tulostaululla oli tylyt 3-0 -lukemat. Kaksi ensimmäistä maalia tuli vasemman laidan hyökkäyksistä ja niissä pääosassa oli vaihdosta tullut Borry Sabally. Ensimmäisessä hän ajoi sisään ja laukoi etukulmaan, 1-0. Toisessa Sabally teki esityön ja Samson oli terävänä etutolpalla ohjaten pallon verkkoon, 2-0. Maalien jälkeen Topi Keskinen haki kavennusmaalia kaukolaukauksella, mutta Säilynoja torjui tämän yrityksen. Hetki myöhemmin pallo oli taas MP:n maalissa, kun MP:n maalilla pelannut Otto Huuhtanen torjui sivuvapaapotkun, mutta Samson oli terävänä paluupallossa ja siirsi sen verkkoon, 3-0. Hetkeä myöhemmin MP suoritti kolme pelaajavaihtoa ja pari minuuttia tästä tuoreet miehet olivat asialla, kun Jarkko Heimonen pelasi seinän Josh Luyeye-Lutumban kanssa ja ajoi röyhkeästi sisään laukoen puolustajan kautta pallon etukulmaan, 3-1. Tämän jälkeen vieraat saivat hetkeksi virtaa peliinsä, mutta kunnon maalipaikoille ei päästy. Molemmilla joukkueille oli vielä muutama mahdollisuus lisämaaleihin, mutta enempää osumia ei Seinäjoella tänään nähty. Ykköscupin C-lohkossa on kahden ottelukierroksen jälkeen todella tasainen tilanne, kun kaikilla joukkueilla on kolme pistettä. Ensi lauantaina ratkeaa, ketkä nelikosta FF Jaro, KPV, MP ja SJK Akatemia jatkavat puolivälieriin.

Päävalmentaja Juha Pasoja sai pelistä paljon infoa jatkoa varten.

– Seinäjoen muodostelma toi meille omat haasteet, mutta tarkoituksella ei tänään siihen reagoitu kentän laidalla, vaan annettiin pelaajien kentällä ratkoa ongelmia. Tänään ei oikein tässä onnistuttu, mutta jos olisi ollut Ykkösen peli, niin silloin olisimme kentän laidallakin reagoineet.

– Linjojen välit ja etäisyydet kasvoivat tänään ja kotijoukkueen taitavat pelaajat käyttivät tämän hyödykseen.

– Ensimmäinen jakso vielä roikuttiin, mutta toisen jakson alussa ei pysytty enää mukana. Maalit kuvastivat hyvin tänään meidän pelaamistamme ja teimme niihin johtaneissa tilanteissa monia virheitä.

– Vaikka aina halutaankin voittaa, niin näissä talven peleissä tulos ei ratkaise, vaan näissä halutaan ottaa oppia ja kehittää meidän pelaamistamme.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP päättää Ykköscupin C-lohkon ottelut viikon päästä lauantaina, kun kotona vastaan tulee KPV Kokkolasta.