RAPORTTI: Puolustustaistelussa niukka tappio


KuPS ja MP kohtasivat keväisissä olosuhteissa Väre Areenalla.

23.3.2022 harjoitusottelu: KuPS – MP 2 – 0(1-0)

Maalit:
38. Tim Väyrynen 1-0
82. Nika Sitchinava 2-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Arttu Loukiainen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Kevin Beugre, Valdrin Azemi, Jonathan Dunyin, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Santeri Karjalainen, Valtteri Nikulainen, Leevi Leinonen, Eero Ylönen

Vaihdot:
65. Valdrin Azemi <-> Valtteri Nikulainen
65. Kevin Beugre <-> Eero Ylönen
78. Juuso Liukkonen <-> Leevi Leinonen
85. Josh Luyeye-Lutumba <-> Santeri Karjalainen

Otteluraportti:
Tänään MP matkasi Kuopioon, missä Väre Areenalla vastaan asettui reilun viikon päästä Veikkausliiga-kauden aloittava KuPS. Kotijoukkue hallitsi selvästi kenttätapahtumia ja onnistui kahdesti maalinteossa, näin ottelu pättyi 2-0(1-0) -lukemiin.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta ottelun kuva oli selvä: KuPS piti palloa ja MP puolusti. Kotijoukkue loi muutaman puolittaisen maalipaikan, mutta MP:n alakerta Aleksi Honka-Hallilan johdolla kesti nämä yritykset. Uhrautuvasti puolustaneen MP:n kontrolloidut hyökkäykset olivat vähissä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin KuPS pääsi paikoille. Gabriel Bispon puskun kulmapotkusta Honka-Hallila torjui ja Iiro Järvisen tulinen laukaus meni ylärimaa hipoen yli. 38. peliminuutilla KuPS:n hallinta tuotti ottelun avausmaalin. Puolen vaihdon jälkeen Clinton Antwi karkasi linjan taakse vasempaan laitaan, mistä hän syötti pallon maalille. Maaliahne Tim Väyrynen oli ensimmäisenä pallossa ja laukoi pallon verkkoon, 1-0. Pari minuuttia myöhemmin Väyrynen oli taas maalipaikassa, mutta Honka-Hallila teki näyttävän jalkatorjunnan ja esti varman maalin synnyn. Muutama minuutti ennen taukoa MP rakensi jakson parhaan paikan, kun Juuso Liukkonen rynni vasempaa laitaa puolesta kentästä asti, mutta maalin edessä Kevin Beugre ei ihan osunut palloon. Tauon viettoon mentiin kuopiolaisten maalin johdossa.

Toinen jakso oli vieläin enemmän KuPS -merkkinen ja MP joutui pääsääntöisesti puolustamaan syvällä. Honka-Hallila MP:n maalilla joutui tekemään lukuisia torjuntoja ja lisäksi MP:n puolustajat blokkasivat useamman laukauksen. MP sai muutamia tilanteen vaihtohyökkäyksen, mutta Johannes Kreidl kotijoukkueen maalilla ei joutunut kertaakaan kunnon torjuntatöihin. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa KuPS onnistui ottelussa toisen kerran maalinteossa, kun MP:n väsynyt alakerta ei ollut enää terävimmillään ja KuPS:n tuore hyökkääjähankinta Nika Sitchinava oli terävänä ja ensimmäisellä kosketuksella laukoi maalin, 2-0. Ottelu päättyi näihin 2-0 -lukemiin.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen, vaikka kaksi maalia omiin menikin.

– Meillä oli tänään vastassa todella hyvä vastustaja, joka pelasi vahvasti ja liikutti hyvin palloa.

– Puolustimme hyvin ja nöyrästi joukkueena. Meiltä löytyi kurinalaisuutta ja blokkasimme hyvin laukauksia. Puolustus reagoi hyvin tilanteisiin ja autoimme Allua maalilla.

– Hyökkäyspeliin pitää löytyä lisää rohkeutta ja aktiivisuutta, varsinkin väsyneenä meidän pitää pystyä parempiin ratkaisuihin.

– Olen kuitenkin ylpeä joukkueen esityksestä! Harmittaa vaan, kun ei taideta harjoituskaudella saada kertaakaan parasta mahdollista joukkuetta kasaan, mutta niillä mennään, ketkä pystyvät pelaamaan.

Seuraavan kerran MP pelaa jo lauantaina, kun KTP saapuu Mikkeliin.